29 / 04 / 2024

Fethi Hinginar kim

Fethi Hinginar kim

Paris İklim Zirvesi, ülkelere sera gazları emisyonunu azaltan çevreci ve sürdürülebilir ekonomiler konusunda önemli sorumluluklar getirmektedir. Başta; enerji, sanayi ve ulaşım sektörleri olmak üzere iş dünyası bu yeni dönemde bir çok açıdan etkilenecek.

İnşaat sektörü 1.8 milyon kişiye istihdam sağlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar: "İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotifi. Özellikle GSYH'nin yüzde 5'inden fazlasını sağlıyor ama istihdam açısından daha yüksek rakamlar söz konusu. Sektör, 1 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlıyor" dedi.

İnşaat malzemeleri denetlenmiyor!

İnşaat Malzemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, Mevzuat ve yönetmeliklerde belirtilmesine rağmen denetimlerin zayıflığı sebebiyle, binalarda kaliteli ve standartlara uygun malzeme kullanılmadığını belirtti.

İnşaat sektöründeki daralma üçüncü çeyrekte hızlandı!

İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, ekonomide devam eden durgunluk, inşaat faaliyetlerinde gözlenen yavaşlama ve döviz kurlarındaki oynaklığın etkisiyle inşaat sektöründeki daralmanın üçüncü çeyrekte hızlandığını söyledi.

İnşaat sektöründe daralma hızlanıyor!

Fethi Hinginar, seçim öncesi oluşan beklegör dönemi nedeniyle ekonomide devam eden durgunluk, inşaat faaliyetlerinde gözlenen yavaşlama ve döviz kurlarındaki oynaklığın etkisiyle sektördeki daralmanın üçüncü çeyrekte hızlandığını söyledi.

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği 25. yılını kutluyor!

Türkiye İnşaat Sektörünün köklü ve saygın kurumlarından Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB), 25. yılını kutluyor. TGÜB bu kapsamda farklı şehirlerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Türkiye'deki 20 milyonluk konutun yüzde 45'i depreme dayanıksız!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan karmaşaya son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Konut kredi faiz oranı yüzde 0,96'ya yükseldi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Hinginar, konut kredisi faizindeki artış eğiliminin sektörü kaygılandıracak noktaya ulaşmadığını belirtti.

İnşaat sektörü 2016'da riske girecek!

Küresel ekonomideki gelişmeler ve seçim atmosferi nedeniyle yılın ilk yarısında yavaşlayan inşaat sektörü, daha önceki canlılığa ulaşmak için istikrar bekliyor.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü geçen yıl yüzde 2.2 ve inşaat malzemeleri iç pazarı da reel olarak yüzde 4.8 büyüdü.

Fethi Hinginar: Afrika pazarına girmeye hazırlanıyor!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar sektör olarak yüzde 4,5 büyümeyi hedeflediklerini belirterek, "Başta Afrika ülkeleri olmak üzere yeni pazarlar kazanmayı istiyoruz" dedi..

Fethi Hinginar kimdir?

Türk Ytong’ Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar kimdir? Fethi Hinginar bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Fethi Hinginar, ne zamandan beri Türk Ytong’ Yönetim Kurulu Başkanı?

İnşaat sektörü 2015'te yüzde 4'ye yakın büyür!

TÜRK Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, inşaat sektöründe yılın başında yüzde 4.0-5.0 arasında bir büyüme beklediğini, sektörün hedef tutturarak yılı yüzde 4.0'a yakın bir büyüme ile kapatacağını açıkladı.

Fethi Hinginar Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Dernek Başkanı seçildi!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği -TGÜB'ün 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı’ nda, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar 2 yıl için dernek başkanı seçildi.

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar tarafından kuruldu.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Doğru malzeme seçimi binalarda deprem zararını azaltıyor!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, "Bir bina depremde, toplam ağırlığının yaklaşık yüzde 40’ı kadar bir yatay deprem yüküne maruz kalır. Bu binayı daha hafif malzemelerle inşa ederek 700 ton ağırlığında yaparsanız, deprem yükünü 280 ton’a kadar düşürmüş olursunuz" dedi...

Türkiye, Ytong üretiminde dünya lideri konumunda!

"İnsan ulaştığı bir hedefi bir diğer hedefe ulaşmak için basamak olarak kullanmalı" diyen Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, kendisi için prensip haline getirdiği bu anlayışı Dilovası'ndaki fabrikayı gezerken bize bir dipnot olarak aktarıyor...

Fethi Hinginar: Liderliğimizi pekiştireceğiz!

Türk Ytong Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, “Liderliğimizi 2018 Eylül’ünde, 50 milyon euro yatırımla, Kocaeli Dilovası’nda devreye alacağımız yeni üretim tesisimizle pekiştireceğiz. Ar-Ge yatırımları önümüzdeki dönemde de işletme stratejilerimizde önemli bir yere sahip olacak” diyor.

Fethi Hinginar: Türkiye'de 5 milyon obez bina var!

Türkiye'de deprem riski taşıyan 7 milyon bina var. Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Sağlıksız yapılan bir bina ne kadar ağır olursa, o kadar yüksek oranda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalır." dedi.

İnşaat sektörü 2017'de yüzde 6 büyüyecek!

İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar : 'Şu an Türkiye inşaat malzemeleri sektörü olarak dünyadaki tüm yapı malzemelerini Türkiye'de iyi üretebilir konumdayız' diyor.

Bu yıl inşaat sektörü yüzde 6 büyüyecek!

Türkiye İMSAD'ın yılda dört kez çeyrek periyotlarda düzenlediği Gündem Buluşmaları'nın son toplantısında konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, Türkiye ekonomisinin 2016 yılını yüzde 2,5, inşaat sektörünün ise, yüzde 6-7 arasında büyümeyle kapatacağını dile getirdi.

Fethi Hinginar: Kentsel dönüşüm büyük fırsat!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Tasarrui Haftası nedeniyle Türkiye'nin enerji tüketimi konusunda çarpıcı bilgiler vererek, tasarruf konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Sıfır enerji için kentsel dönüşüm büyük fırsat!

Türkiye İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar, 60 milyar dolarlık enerji faturasının yarısının konutlardaki tüketimden kaynaklandığına dikkat çekti. Hinginar, AB’nin binalarda sıfır enerji tüketimini hedeflediğini belirtti.

Dev projeler 2016'da ekonomik büyümeye katkı sağladı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, 2016'nın, siyasi ve ekonomik gelişmeler açısından kolay bir yıl olmadığını belirterek "Tüm olumsuz gelişmelere karşın 2016'yı kayıp yıl olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

Fethi Hinginar kim Haberi

Fethi Hinginar kim

Paris İklim Zirvesi, ülkelere sera gazları emisyonunu azaltan çevreci ve sürdürülebilir ekonomiler konusunda önemli sorumluluklar getirmektedir. Başta; enerji, sanayi ve ulaşım sektörleri olmak üzere iş dünyası bu yeni dönemde bir çok açıdan etkilenecek. Zirvenin etkileri şüphesiz yapı sektöründe kısa vadede hissedilecek. Konuyla ilgili, Sıfıra Yakın Enerjili Binaların öneminin artacağına vurgu yapan Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar; “Zirve sonrası yeşil bina kavramının sıfır ve sıfıra yakın enerjili bina kavramı üzerinde şekilleneceğini söyleyebiliriz. Nitekim sıfıra yakın enerjili bina kavramı bir süredir küresel yapı sektöründe trend olan bir kavram. Bu tür binaların yapılması içinse en önemli rol İnşaat Malzemesi Üreticilerine düşmektedir. Çevre dostu, yeşil binaların inşa edilmesi şüphesiz çevre dostu inşaat malzemeleri ile gerçekleşecektir. Paris sonrası ülkemizde...