09 / 05 / 2024

fetö çad

fetö çad

Afrika ülkesi Çad'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait tüm okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine karar verildi.

Dumankaya'nın eski sahipleri FETÖ davasında yargılanıyor!

"Himmet" adı altında topladıkları paraları FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla, TMSF yetkililerinin kayyum atandığı Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam ediliyor...

Dumankaya'dan Abdullah Yazıcı FETÖ davasında savunma yaptı!

"Himmet" adı altında para toplayıp FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla, Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam edildi...

FETÖ'nün kampını emlak zengini Cevdet Türkyolu finanse ediyor!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya’daki Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi, ‘Uzun Cevdet’ lakaplı gayrimenkul zengini Cevdet Türkyolu finanse ediyor. Türkyolu’nun Pensilvanya ve Florida Eyaletlerinde 7 evi bulunuyor.

Dumankaya İnşaat'ın sahiplerine FETÖ fezlekesi!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Dumankaya İnşaat'ın eski sahibi ve ortakları bulunan 125 şüpheliye yönelik fezleke hazırlandı.

FETÖ'ye himmet davası!

FETÖ'ye finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları gerekçesiyle Boydak ve Kaynak Holding eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 39'u tutuklu 135 sanığın yargılandığı davanın duruşması ertelendi. 

Beyazlar Grup'tan FETÖ Operasyonu açıklaması!

Beyazlar Grup İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.’14 Aralık 2016 tarihinde bazı Basın-Yayın organları tarafından “Müteahhitlere FETÖ Operasyonu” adı altında yapılan haberlere ilişkin açıklama yayınladı. İşte o açıklama..

FETÖ'nün Çad'daki okulları Türkiye Maarif Vakfı'na devredildi!

Afrika ülkesi Çad'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait tüm okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine karar verildi.

FETÖ kasasından servet çıktı!

4 bin 482 FETÖ bağlantılı kurum kapatıldı, bunlara ait 3 bin 361 bina, 7.2 milyon metrekare arazi devlet adına tescil edildi. Bakan Ağbal, "FETÖ bağlantılı olup memurluktan atılanlar parasını kaçırmaya çalışıyor. Mal varlıkları dondurulanların sayısı bini geçti" dedi

FETÖ yurdunda tuhaf cam oda!

FETÖ kapsamında faaliyet gösterdiği tespit edildikten sonra Gaziantep Üniversitesi’ne bağlanan ve adı 15 Temmuz Yerleşkesi olarak değiştirilen Zirve Üniversitesi içerisindeki erkek yurdunda gizli asansörle çıkılan kozmik odalar ve gizli bölmeler bulundu.

Şehit Meriç Alemdar’ın adına okul açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen 2. Sınıf Emniyet Müdürü Meriç Alemdar’ın (44) ailesi, şehidin adının verildiği okulu ziyaret etti.

Esenler'deki FETÖ okulları devlet himayesine alındı!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ''FETÖ’nün buradaki okuluna el konuldu. Buraya Şehit Türkmen Tekin Kız İmam Hatip Lisesi adını verdik.''dedi.

FETÖ'nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!

FETÖ’ye hizmet eden Melek İpek, adına açtığı kız yurtlarını devlet el koymasın diye hileli satışla kiraya verdi. Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi.

Adıyaman’da 7 okul ve 11 dernek kapatıldı!

Adıyaman’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olan 7 okul, 11 dernek ve 1 vakıf kapatıldı.

fetö çad Haberi

fetö çad

Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı, Meclis’te kabul edilerek yasalaşmıştı. Kanuna göre vakıf, örgün, yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs verecek, okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açacak.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Maarif Vakfı Kanunu'nu onaylamıştı.


Haziran ayında 8 maddelik "Maarif Vakfı Kanunu"na göre, merkezi İstanbul’da olan bir vakıf kurulacak. Bu vakıf yurt dışında okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs verecek; okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açacak.

Yurt içinde de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirecek olan vakıf, araştırma, geliştirme çalışmaları yapacak, yayınlar, metotlar...