03 / 05 / 2024

FETÖ kapatma kararı

FETÖ kapatma kararı

FETÖ’ye hizmet eden Melek İpek, adına açtığı kız yurtlarını devlet el koymasın diye hileli satışla kiraya verdi. Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi.

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek

Çin merkezli elektronik şirketi Oppo, küresel ekonomideki güçsüzlük ve mobil endüstrideki durum sebebiyle çip dizaynı yapan yan kuruluşu olan Zeku’yu kapatma kararı aldı.

Ünlü otomobil markası 60 bayisini kapatıyor! 

Kadim bir geçmişe ve üne sahip otomobil üreticisi Jaguar anavatanında 60 adet bayisini kapatma kararı aldı. Akıllaraysa "Acaba Jaguar batıyor mu?" sorusu geldi.

Son dakika gelişmesi! Borsadan sonra yatırım ve emeklilik fon işlemleri de durduruldu

Borsa İstanbul’un deprem felaketinin ardından yaşanan volatil hareketler üzerine aldığı kapatma kararının ardından Sermaye Piyasası Kurulu da fon işlemlerine ilişkin yeni kararlarını açıkladı.

Seramik devi KAP'a açıkladı, çarklar yavaşladı

İnşaat sektöründe üretimin durması yan sektörleri de olumsuz etkiledi. Siparişler azalınca bazı hatlarını geçici olarak kapatma kararı alan Ege Seramik, bir takım tasarruf tedbirleri uygulamaya koydu.

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Japon otomobil devi Toyota, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından parça tedariki konusunda zorluk yaşandığı gerekçesiyle Rusya'daki fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı.

Teknoloji devi Meta kripto cüzdanı Novi'yi kapatma kararı aldı!

Teknoloji devi Meta, yaptığı açıklamada1 Eylül tarihinde kripto cüzdanı Novi'yi kapatacağını ve 20 Temmuz tarihinin fon eklemek için son gün olduğunu duyurdu.

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu

Şili’nin Puchuncavi bölgesinde dünyanın en büyük bakır üretim fabrikası olan "Codelco"nun çalışanları protesto gösterisi düzenledi. Hükümetin Şili'nin Çernobili olarak bilinen Ventanas bölgesinde bulunan fabrikayı kapatma kararı almasının ardından çalışanlar, fabrika bahçesinde toplandı.

Rusya o ülkenin de doğal gaz vanasını kapatma kararı aldı! Ruble krizinde son halka

Rusya'nın 1 Nisan'dan itibaren doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklamasının ardından süreç başladı. Ülkeye rubleyle ödeme yapmayan Avrupalıların doğal gaz vanaları teker teker kapanmaya başladı. Son halka ise bakın kim oldu?

Rusya doğal gaz kartını açtı! Vanayı kapatma kararı aldı

Rusya, Ukrayna savaşı nedeniyle kendisine cephe alan Avrupa ülkelerine karşı elindeki en güçlü silahlardan biri olan doğal gaz kartını masaya sürdü. bu kapsamda Polonya'ya yapılan gaz sevkiyatının yapıldığı vana kapanacak.

IKEA ve H&M Rusya'dan Çekiliyor!

Rusya- Ukrayna Savaşı devam ederken pek çok marka gibi IKEA ve H&M de, Rusya'daki mağazalarını kapatma kararı aldığını duyurdu… İşte ayrıntılar…

Rusya 36 ülkeye uçuşları durdurdu!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken Avrupa Birliği hava sahasını Rus uçaklarına kapatma kararı aldı. Rusya da Avrupa devletlerinin Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasına karşın, Almanya ve Fransa dahil 36 ülkenin uçaklarına hava sahasını kapattı.

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Rusya ve Ukrayna arasında gerilen ipler, Ukrayna'da bulunan Türk hazır giyim markalarını da derinden etkiledi. DeFacto'dan LC Waikiki'ye pek çok marka mağazalarını kapatma kararı aldı.

FETÖ kapatma kararı Haberi

FETÖ kapatma kararı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın finansörleri tek tek gözler önüne serildi. Onlardan biri de İpek Holding'in firarda olan patronu Akın İpek'ti. İpek "Gülen'in bir gülüşü için tüm servetimi bağışlarım" dedi. Hakkında yakalama kararı verilince İngiltere'ye firar etti. Annesi Melek İpek'in FETÖ'ye hizmeti de resmen ispat edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe gecesinin ardından harekete geçti. Bakanlık, Melek İpek adına yapılan yurdun da bulunduğu FETÖ ile ilişkili 823 özel yurt hakkında kapatma kararı verdi. Bu yurtlardan uygun olanların Kredi Yurtlar Kurumu'na devredilerek ücretsiz devlet yurdu yapılması öngörülüyordu. Ancak Maliye Bakanlığı'nın incelemelerinde FETÖ üyelerinin darbe girişiminden önce bu yurtların yüzde 90'ından fazlasını hileli satış yaparak kira sözleşmeleri hazırladıkları belirlendi. Ankara Söğütözü mevkiinde Melek İpek tarafından yaptırılan Melek İpek Özel Kız...