03 / 05 / 2024

FETÖ yurt kapatma

FETÖ yurt kapatma

FETÖ’ye hizmet eden Melek İpek, adına açtığı kız yurtlarını devlet el koymasın diye hileli satışla kiraya verdi. Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi.

Gürsel Tekin'den FETÖ'ye parsel parsel arazi verildiği iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları hakkında konuştu. Tekin, "Önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere bakılsın" dedi...

Pendik Kurtköy'deki yurt binası Emniyet’in oldu!

OHAL kapsamında FETÖ bağlantısı sebebiyle mühürlenen İstanbul Pendik’teki yurt binasının bulunduğu parselin imarı, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hizmet edecek şekilde yeniden düzenlendi.

Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin arazisine yurt planı!

FETÖ’ye ait olduğu nedeniyle kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi’nin Başakşehir İkitelli'de arazisine yurt yapılması planlanıyor. Teklif, Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.

FETÖ'nün Gazipaşa'daki yurdu, devlet tarafından hizmete açılacak!

Gazipaşa’da FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konulan inşaat halindeki yurt, devlet tarafından üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulacak. Böylelikle Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin barınma sorunu ortadan kalkmış olacak.

FETÖ'ye ait 15 milyar liralık gayrimenkul devlete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, FETÖ'ye ait okul, yurt ve vakıfların içerisinde olduğu toplam 15 milyar liralık taşınmazın devlete geçtiğini bildirdi.

Uşak'ta FETÖ ile bağlantılı 19 yurt ve 5 özel okul kapatıldı!

Uşak Valisi Ahmet Okur, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı il genelinde yürütülen soruşturmada kapsamında 1 vakıf, 19 yurt, 5 özel okul, 4 dershanenin kapatıldığını belirtti.

Antalya Alanya'da 5 özel okul ve 7 yurt devredildi!

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında Antalya Alanya'da 5 özel okul, 7 yurt ve 2 dersane kamuya devredildi. Operasyon kapsamında kamuda açığa alınan personel sayısı 179'a ulaştı.

Malatya Fırat Temel Lisesi'nin kapatma kararı durduruldu!

FETÖ ile mücadele kapsamında yanlışlıkla kapatılan Fırat Temel Lisesi'nin kapatma kararı durduruldu. Fırat Temel Lisesi Kurucu Müdürü Saim Geleri, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Bayburt'ta Kardelen Yurt İşletmeciliği İnşaat'ın binası mühürlendi!

Bayburt'ta, FETÖ'ye aidiyeti ve irtibatı belirlenen Nil Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde kurulan Kardelen Özel Eğitim ve Yurt İşletmeciliği İnşaat Dağıtım Pazarlama Hizmetleri Tic. Ltd Şti'ye ait bina mühürlendi.

Manisa Kula'da 2 yurt ve 1 okul kapatıldı!

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 1 özel okul, 1 etüt merkezi ve 2 yurt kapatıldı.

Eskişehir'de 9 okul ve 1 yurt kapatıldı!

Eskişehir'de FETÖ/PDY ile irtibatı tespit edilen 9 okul, bir yurt, bir vakıf ile 10 derneğin faaliyetlerine OHAL kapsamında son verildi.

Sinop'ta 5 okul ve 5 yurt kapatıldı!

Sinop'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturması kapsamında bağlantıları tespit edilen 5 özel okul, 5 yurt ve 3 derneğin de kapatıldığını kaydetti.

TOKİ Ağrı Patnos'ta 400 kişilik yurt binası inşa edecek!

Ağrı İli Patnos İlçesi 400 Kişilik (442 Kişi Kapasiteli) Yurt Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

FETÖ yurt kapatma Haberi

FETÖ yurt kapatma

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın finansörleri tek tek gözler önüne serildi. Onlardan biri de İpek Holding'in firarda olan patronu Akın İpek'ti. İpek "Gülen'in bir gülüşü için tüm servetimi bağışlarım" dedi. Hakkında yakalama kararı verilince İngiltere'ye firar etti. Annesi Melek İpek'in FETÖ'ye hizmeti de resmen ispat edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe gecesinin ardından harekete geçti. Bakanlık, Melek İpek adına yapılan yurdun da bulunduğu FETÖ ile ilişkili 823 özel yurt hakkında kapatma kararı verdi. Bu yurtlardan uygun olanların Kredi Yurtlar Kurumu'na devredilerek ücretsiz devlet yurdu yapılması öngörülüyordu. Ancak Maliye Bakanlığı'nın incelemelerinde FETÖ üyelerinin darbe girişiminden önce bu yurtların yüzde 90'ından fazlasını hileli satış yaparak kira sözleşmeleri hazırladıkları belirlendi. Ankara Söğütözü mevkiinde Melek İpek tarafından yaptırılan Melek İpek Özel Kız...