10 / 05 / 2024

Feyzi Akkaya kimdir

Feyzi Akkaya kimdir

STFA Holding'in kurucularından olan Feyzi Akkaya kimdir? Feyzi Akkaya, yaşamı boyunca hangi işlerde görev aldı? Feyzi Akkaya, Sezai Türkeş ile birlikte STFA Holding'i ne zaman kurdu?

Ilhan Feyzi Gürel kimdir? Hangi şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışıyor?

Ilhan Feyzi Gürel hangi üniversiteden mezun oldu? İngilizce biliyor mu? Şu an ne iş yapıyor? İşte Ilhan Feyzi Gürel’in hayatı...

Feyzi Çutur kimdir?

Ziraat Bankasu Yönetim Kurulu Üyesi Feyzi Çutur kimdir? Feyzi Çutur kaç yaşında? Feyzi Çutur daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar...

Feyzi Tecellioğlu kimdir?

Feyzi Tecellioğlu, Emaar Properties'in ülke iştiraki Emaar Türkiye'nin CEO'su oldu. Peki, Feyzi Tecellioğlu kimdir? Feyzi Tecellioğlu, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

STFA İnşaat 3 önemli ismi bünyesine kattı!

Türkiye'nin gelişimine katkı sağlamak ilkesiyle iki genç inşaat mühendisi Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından 1938 yılında kurulan STFA 75 yılı aşan yolculuğunda bünyesine yeni değerler katmaya devam ediyor.

STFA ailesine 3 önemli isim katıldı!

Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından 1938 yılında kurulan STFA 75 yılı aşan yolculuğunda bünyesine yeni değerler katmaya devam ediyor. Son olarak, 3 önemli isim de STFA Grubu’na katıldı.

Salih Akkaya kimdir?

Konya Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya kimdir? Salih Akkaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Salih Akkaya, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Salih Akkaya..

Filiz Akkaya kimdir?

EVA PLUS Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya kimdir? Filiz Akkaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte EVA PLUS Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya..

Zeynel Akkaya kimdir?

Eva Gayrimenkul Değerleme Ankara Bölge Müdürü Zeynel Akkaya kimdir? Zeynel Akkaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Eva Gayrimenkul Değerleme Ankara Bölge Müdürü Zeynel Akkaya'nın biyografisi

Feyzi Akkaya kimdir?

STFA Holding'in kurucularından olan Feyzi Akkaya kimdir? Feyzi Akkaya, yaşamı boyunca hangi işlerde görev aldı? Feyzi Akkaya, Sezai Türkeş ile birlikte STFA Holding'i ne zaman kurdu?

STFA Grubu, enerji yatırımlarını Enerya markası adı altında topluyor!

Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından 1938 yılında bir inşaat şirketi olarak kurulan STFA grubu doğalgaz dağıtım şirketleri ve enerji yatırımlarını Enerya markası adı altında topluyor...

Sebahattin Akkaya kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AKP Burdur Belediye Başkan Adayı olan Sebahattin Akkaya kimdir? Sebahattin Akkaya bugüne kadar neler yaptı? İşte Burdur Belediye Başkan Adayı Sebahattin Akkaya...

Ömer İsvan kimdir?

Servotel Yönetim Kurulu Başkanı olan Ömer İsvan kimdir? Ömer İsvan Servotel Corporation'ı ne zaman ve nasıl kurdu? Ömer İsvan bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Ömer İsvan'ın biyografisi...

Emre Baki kimdir?

Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Rönesans Holding’in Mali İşlerden Sorumlu Grup Başkanı Emre Baki kimdir? Emre Baki bugüne kadar hangi görevlerde bulundu?

Feyzi Akkaya kimdir Haberi

Feyzi Akkaya kimdir

Feyzi Akkaya kimdir?

Feyzi Akkaya, 23 Aralık 1907 tarihinde İstanbul'da doğdu. Osmanlı Paşalarından Tatar Osman Paşa'nın torunu olan Akkaya, 1926'da yüksek öğrenim için girdiği İstanbul Yüksek Mühendis Mektebi'nden (İstanbul Teknik Üniversitesi) 1932'de İnşaat Yüksek Mühendisi olarak birincilikle mezun oldu.


İTÜ'deki eğitimi sırasında tanıdığı Sezai Türkeş ile başlayan sınıf arkadaşlığı ve dostluk, 1998'de Sezai Türkeş ölünceye kadar sürecek fikir ve iş ortaklığına dönüştü.


1943 yılında ortaklıklarını kağıt üzerine geçiren iki arkadaş, isimlerinin baş harflerini kullanarak ''STFA İnşaat Müteahhitliği'' unvanını aldılar. İki arkadaş böylece 1976'da kurulan ve zaman içinde çatısı altında 43 şirket toplayan STFA Holding'in de temelini attılar.


1943-1973 döneminde, yurtiçinde çeşitli köprü, iskele, liman, baraj, tünel ve yüksek gerilim hatları Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya tarafından inşa edildi. Bunlar arasında Sivas-Erzurum demiryolları köprüleri, Kuşadası, Bartın...