03 / 05 / 2024

Fikirtepe acele kamulaştırmada yargısal süreç

Fikirtepe acele kamulaştırmada yargısal süreç

Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe ve çevresinde bir süredir 6306 sayılı Kanun gereği ACELE KAMULAŞTIRMA işlemlerine başlamış bulunmaktadır. Peki Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süre. nasıl ilerliyor?

Diyarbakır Sur'da riskli alanlar için acele kamulaştırma!

Diyarbakır Sur ve Yenişehir'de ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İzmir'de enerji nakil hattı için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili sınırları içerisinde tesis edilecek olan Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

4 ilde enerji nakil hattı ve santral yapımı için acele kamulaştırma!

Kayseri, Bilecik ve Gümüşhane illerinde tesis edilecek santraller ile Sinop ilinde tesis edilecek enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bursa Doğu Trafo Merkezi projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Bursa Doğu Trafo Merkezi Projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çan Trafo Merkezi projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Çan Trafo Merkezi Projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bornova Enerji İletim Hatları projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Bornova 380 GIS İrtibatları Enerji İletim Hatları projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

3 ilde doğalgaz boru hattı projesi için acele kamulaştırma!

Mucur-Kaman-Zara-Kangal-Doğanşehir İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla, Kırşehir, Sivas ve Malatya illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Mersin-Karaman doğalgaz boru hattı projesi acele kamulaştırma!

Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğal Gaz Boru Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Mersin, Karaman ve Konya illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bayat Havza Trafo Merkezi projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Bayat Havza Trafo Merkezi projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak-Ereğli İçmesuyu projesi için acele kamulaştırma!

"Zonguldak-Ereğli İçmesuyu Projesi" kapsamındaki Zonguldak-Ereğli İçmesuyu İsale Hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi için acele kamulaştırma!

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çamlıca Camii'ne giden yollar için acele kamulaştırma!

Çamlıca Camiye giden yollar üzerinde yer alan taşınmazların acele kamulaştırılması kararı alındı. Bakanlar Kurulu, 4 Ocak tarihli kararında Ferah ve Kısıklı'da bulunan 31 parselin acele kamulaştırılması kararı aldı.

Fikirtepe acele kamulaştırmada yargısal süreç Haberi

Fikirtepe acele kamulaştırmada yargısal süreç

Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe ve çevresinde bir süredir 6306 sayılı Kanun gereği ACELE KAMULAŞTIRMA işlemlerine başlamış bulunmaktadır.  Ancak Mahkemelerde yaptığımız araştırma ve tarafımıza Fİ-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' tarafından ulaştırılan belgeler sonucu süreç ile ilgili farklı uygulamalar olduğunu görmekteyiz. Bakanlık ve Mahkemelerin acele kamulaştırma işlemlerinde tutarsızlıklar olduğu dikkati çekmektedir.


Şöyle ki; Bakanlık önceleri uzlaşma sağlayamayan firma ve yer sahiplerini uzlaştırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne davet etmekteydi. Ancak sonradan bundan vazgeçerek firmaların isteği doğrultusunda ACELE KAMULAŞTIRMA davaları açmış bulunmaktadır.


İkinci bir husus ise aynı yapı adası içerisinde bulunan aynı özelliklere sahip hatta birbirlerine komşu parsellerden sözleşme imzalamayan bazıları için ACELE KAMULAŞTIRMA talebinde bulunurken, diğerleri için bulunmamıştır. Bu durum, eşit davranma yükümlülüğünü ihlal...