15 / 05 / 2024

fikirtepe hızlı kamulaştırma tebligatı

fikirtepe hızlı kamulaştırma tebligatı

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında yüzde 99 anlaşma sağlamış firmalardan sonra Fikirtepeli mal sahiplerine de acele kamulaştırma tebligatı gitmeye başladı. Peki acele kamulaştırma tebligatını alan vatandaş ne yapacak? Ya tebligata uyulmazsa?..

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

İstanbul'da 3 ilçede acele kamulaştırma yapılacak!

Ambarlı-Hadımköy EİH Yenileme Projesi için Çatalca, Büyükçekmece ve Avcılar'da acele kamulaştırma yapılacak..

Düzce Çilimli'deki OSB için kamulaştırma başlıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Çilimli'de kurulacak organize sanayi bölgesi 1. etap için kamulaştırma işlemlerini başlatacaklarını açıkladı..

İspir-Köse'de kamulaştırma yapılacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer verilen karar gereğince, İspir-Köse'de EİH Projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılacak..

Merzifon'da acele kamulaştırma kararı!

Merzifon'da TM İrtibat Hatları EİH Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Erzurum'da acele kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Erzurum II-Hınıs Enerji İletim Hattı İrtibatı Projesi' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda acele kamulaştırma kararı verildi.

Kahramanmaraş'ta kamulaştırma çalışmaları başladı!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sarayaltı ve Şekerli Caddelerinde yol kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Fatsa OSB'de kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Fatsa OSB 2. etap için kamulaştırma çalışmalarının başladığını ifade eden FATSO Başkanı Karataş, "İkinci etap OSB’yi bölgemize kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için çalışmaları hızlandırdık" dedi.

Hayrabolu Köprüsü için kamulaştırma çalışmaları başlatıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Hayrabolu Köprüsü için kamulaştırma dosyanın hazırlandığını ve çalışmaların sonuca ulaşması için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Gölcük’te kamulaştırma bedellerinin ikinci kısmı için 4 milyon ödendi!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ''Kentsel dönüşümün aynı hızla devam ediyor. Kamulaştırma bedellerinin ikinci kısmıda ödendi. Bu bağlamda yaklaşık 4 milyonluk bir ödeme yapıldı''dedi.

Taşınmazlardaki Kamulaştırma Kanunu'na kısmi iptal!

Anayasa Mahkemesi, taşınmazların kamulaştırma bedelinin tespitinde, kamulaştırma tarihindeki kullanılma şeklinin esas alınmasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

Manisa Saruhanlı'da 2.3 milyonluk kamulaştırma yapıldı!

Saruhanlı ilçesinde yer alan ve imar planında Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet alanında görülen parselde, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kamulaştırma çalışmaları hızla devam ediyor.

Hüseyin Aksoy'dan Sur'daki kamulaştırma kararı açıklaması!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Sur'daki kamulaştırma kararı, acele kamulaştırma yetkisi veriyor. Yapılacak çalışmalara esnaf ve vatandaşlarla görüşülerek karar verilecek" dedi.

fikirtepe hızlı kamulaştırma tebligatı Haberi

fikirtepe hızlı kamulaştırma tebligatı


Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde mal sahibi vatandaşla anlaşan inşaat firmalarından sonra vatandaşa da acele kamulaştırma tebligatı ulaşmaya başladı. Şimdi Fikirtepeliler’in kafasını karıştıran soru şu: 


Acele kamulaştırma tebligatına ne kadar sürede cevap verilecek; cevap verilmezse ne olur?..


Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merdivenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM) Başkanı Ercüment Oruç’un Emlakkulisi.com’da yaptığı açıklamaya göre; acele kamulaştırma tebligatını alan vatandaş, arsanın bulunduğu adaya talip inşaat firması ile bir (1) hafta içinde sözleşme imzalamak zorunda… 


Burada hemen belirtelim; acele kamulaştırma tebligatı, FİDEM’in bastırmasıyla, firma kadar vatandaşın haklarını da gözetecek şekilde düzenlendi. Yani, proje üretilecek arsada yüzde 99 anlaşma sağlamış firma, sözleşmeye imza atmayan vatandaşı; vatandaş da firmayı zor durumda bırakamayacak. Tebligat, iki tarafın haklarını da koruyacak. 


Acele kamulaştırma tebligatını aldığı halde bir (1) hafta içinde firmayla sözleşme imzalamayan...