06 / 05 / 2024

fikirtepe imar durduruldu

fikirtepe imar durduruldu

Bakanlıktan gelen haber ile Fikirtepe kentsel dönüşümün sürecinin önü yeniden açıldı. Şimdi gelin Fikirtepe'nin yeni yüzüne yakışır şekilde tasarlanan Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerini daha yakından inceleyelim...

Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

24 Mayıs 2023 t.t.’li İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 Ölçekli NİPve 1/1000 Ölçekli UİP askı sürecinde gelen itirazlar kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Fikirtepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi Fikirtepe Rezerv Yapı Alanı ve Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye’de eski Netaş arazi şeklinde bilinen yaklaşık 190 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret imarına açan imar planlarının yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

MÜSİAD'ın Bakırköy'deki arazisinin imar planı süreci durduruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı 30 seneliğine MÜSİAD'ın olan İstanbul Bakırköy'de yer alan yaklaşık olarak 15 dönümlük arazinin imar planında değişikliğe gitti.

Fikirtepe 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe Riskli Alanı ve Çevresinin 2. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Fikirtepe 3. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe Riskli Alanı ve Çevresinin 3. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Bodrum'daki bazı mahallelerin imar planları mahkeme kararıyla durduruldu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Bodrum'un bazı mahallelerinde imar planlarının mahkeme kararıyla durdurulduğunu dile getirdi.

Yeni Fikirtepe için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Fikirtepe için hazırlanan yeni imar planının askıya çıktığını dile getirerek, bir aylık süreç sonrasında uygulamaya geçileceğini belirtti.

Fikirtepe’de dönüşüm sil baştan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Fikirtepe için yeni imar planlarını hazırladı. Yeni imar planlarına göre; mahallenin yüzde 49’u konut ve ticaret birimleri, yüzde 51’i ise eğitim-sağlık-park gibi donatı alanları için ayrıldı.

Fikirtepe 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe Riskli Alanı ve Çevresinin 1. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

ABB'den Karataş Mahallesi imar durumu ile ilgili açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Karataş'ta devam eden imar planlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararıyla imar planlarının durdurulduğunu dile getirdi.

fikirtepe imar durduruldu Haberi

fikirtepe imar durduruldu

2,5 yıldır kentsel dönüşümün bir türlü başlayamadığı Fikirtepe'nin üzerindeki kara bulutlar dağılmaya başladı. Fikirtepe kentsel dönüşümde gelinen son noktayı değerlendirmeden önce şöyle geçmişe bir gidelim...


Fikirtepe şu ana kadar müteahhit firmalar ile vatandaş arasında yaşanan sorunlarla gündeme geldi. Düne kadar özel proje alanı olan Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sürecinin uzamasında en büyük etken kuşkusuz yüzde 100 çoğunluk şartıydı. Çünkü 1 kişinin bile onayı olmasa proje başlatılamıyordu. Bu şartlarda bile proje hayata geçirmeyi başarmış bir kaç firma vardı ki bir anda bakanlık devreye girdi ve tüm inşaatların yapımı ve satışı durduruldu.


İmar planı yüzünden kentsel dönüşümün adeta yılan hikayesine döndüğü Fikirtepe'ye sonunda müjdeli haber bugün bakanlıktan geldi. Nihayet kentsel dönüşümü bekleyen Fikirte'nin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlıı tarafından onaylandı. 


Yeni imar planının detayları...