05 / 05 / 2024

Fikirtepe ızgara planı

Fikirtepe ızgara planı

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi içinde dikkate alınan Fikirtepe kentsel dokusu nedir? Fikirtepe sosyal dokusu nasıldır? Fikirtepe ızgara planı nedir? Fikirtepe kamu alanları nerelerdedir? İşte cevaplar…

Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

24 Mayıs 2023 t.t.’li İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 Ölçekli NİPve 1/1000 Ölçekli UİP askı sürecinde gelen itirazlar kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe 2. Etap Rezerv Yapı Alanı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Fikirtepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi Fikirtepe Rezerv Yapı Alanı ve Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Fikirtepe 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe Riskli Alanı ve Çevresinin 2. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Fikirtepe 3. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe Riskli Alanı ve Çevresinin 3. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Yeni Fikirtepe için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Fikirtepe için hazırlanan yeni imar planının askıya çıktığını dile getirerek, bir aylık süreç sonrasında uygulamaya geçileceğini belirtti.

Fikirtepe 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe Riskli Alanı ve Çevresinin 1. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Fikirtepe yeni imar planına kavuşuyor!

Kentsel dönüşüm mağdurlarına müjdeleri peş peşe veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe için yeni imar planı hazırlandığını söyledi.

Şua İnşaat'tan kişiye özel ödeme planı!

Şua İnşaat tarafından Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçirilen Elite Concept projesinde hemen teslim imkanıyla kişiye özel ödeme planıyla 36 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor.

Elite Concept Fikirtepe'de 36 ay sıfır faiz fırsatı!

Şua İnşaat tarafından Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçirilen Elite Concept, hem yatırımlık hem de oturumluk 2+1 daireleri ile yoğun ilgi görüyor. Projede kişiye özel ödeme planıyla 36 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor.

Fikirtepe ‘Stratejik Eylem Planı’nda yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm genelgesi, yayınlandığı 19 Şubat 2019'dan önceki projelerini kapsamıyor. 2005'te pilot bölge seçilen Fikirtepe'nin adı, Kentsel Dönüşüm ‘Stratejik Eylem Planı’nda yer almıyor.

Fikirtepe Elite Concept ödeme planı!

Şua İnşaat imzasıyla yükselen Elite Concept projesi İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe’de yükseliyor. İşte Fikirtepe Elite Concept ödeme planı...

Elite Concept kampanyalı ödeme planı!

Elite Concept kampanyalı ödeme planı hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe’de yükselen proje Şua İnşaat imzasını taşıyor. 

Fikirtepe ızgara planı Haberi

Fikirtepe ızgara planı

Fikirtepe’nin kentsel dokusu ve ızgara planı!


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Fikirtepe Kentsel Tasarım Çerçevesi’ne göre Fikirtepe kentsel dokusu ve ızgara planı şöyle; 


Fikirtepe’nin kentsel dokusu!


Kadıköy ilçesinde 4 farklı kentsel doku tipolojisi bulunmaktadır. Fikirtepe, kentsel dokusu; bitişik nizam 2-3 katlı yapı tipolojisi ile Kadıköy’ün parsel bazında 4-5 katlı ayrık, bahçeli apartman tipolojili kentsel dokusundan farklılık ortaya koymaktadır.


Zaman zaman caddeler arasında geçişlerin dik yokuşlar ile sağlandığı mahallenin E-5 ve Minibüs Caddesi gibi iki önemli karayoluna yakın yerde konumlanmış olması, mahalleye önemli bir mevki kazandırmıştır.



Fikirtepe’nin sosyal dokusu!


Fikirtepe’de bugünkü mahalle yerleşiminin izleri 1950’lerde atılmaya başlanmıştır. Büyük bir çoğunluğu yıllar önce Anadolu’nun çeşitli kentlerinden göç eden orta ve orta alt gelir gruplarının yaşadığı Fikirtepe’de güçlü bir sosyal yapı bulunmaktadır.


Fikirtepe, Anadolu...