07 / 07 / 2024

Fikirtepe kamulaştırma projeleri

Fikirtepe kamulaştırma projeleri

Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Güvenç, "Fikirtepe'de 57 adanın 12'sinde maliklerle yüzde 100 anlaşma sağlanmış, 32'sinde de anlaşılan mal sahibi oranı 3'te 2 çoğunluğa ulaşmış durumda" olduğunu açıkladı

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye'de farklı şehirlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kamulaştırma kararları...

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Teklifi verildi!

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise verildi. Teklif ile, su ve kanalizasyon şebeke hattı projeleri hayata geçirilmeden önce kamulaştırma yoluyla irtifak hakkı tesis edilmesi ve maliyet artışı ile yatırımın gecikmesinin önlenmesi amaçlanıyor...

3 ilde doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Rize, Trabzon ve Kastamonu illerinde inşa edilecek doğalgaz boru hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı alındı..

Elazığ ve Bartın'da enerji iletim hattı projeleri için kamulaştırma!

154 kV Elazığ 2-Maden 2-Ergani Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi ve 154 kV Yeniçates-Bartın Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. İşte kararlar..

Çeşme Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın projeleri arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Arslan, ''Proje için ÇED ve altyapı ile fizibilite çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz''dedi.

Fikirtepe'de acele kamulaştırma talebi reddedildi!

İstanbul'un en önemli kentsel dönüşüm bölgelerinden olan Fikirtepe'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir mülk için açtığı davada acele kamulaştırma talebi reddedildi.

Fikirtepe'de acele kamulaştırma durduruldu ve riskli alan iptal edildi!

Danıştaydan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesindeki Yargı karmaşasına son nokta; Acele kamulaştırma yürütmesinin durdurulması ve Riskli alan iptal kararı ...

Fikirtepe'deki acele kamulaştırma kararında son durum ne?

Fikirtepe'de bir 'acele el koyma' davasında çıkarı ret kararı Bakanlığın tarafların uzlaşmasını beklemeden acele kamulaştırma yoluna gittiğini ortaya koydu .

Enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi!

Enerji iletim hattı projeleri için acele kamulaştırma kararları alındı. Söz konusu kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fikirtepe'de kamulaştırma işlemleri ne durumda?

Kadıköy Fikirtepe'de kamulaştırmanın durdurulmasına yönelik dava danıştayda devam ediyor. İşte bakanlığın Fikirtepe kamulaştırması hakkında uygulaması ve yargının kamulaştırma hakkında ki bakış açısına dair son durum...

Kentsel dönüşümde 'ilk acele' kamulaştırma kararı!

Fikirtepe'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. Müteahhit şirket Vartaş'ın Renovia İstanbul projesinde, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayan iki kişinin elindeki arsa Çevre Bakanlığı tarafından mahkeme kararıyla satın alındı.

Ada bazında kamulaştırma dönüşümü kolaylaştırır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'de 5 hak sahibinin arazisini metrekaresi 9 bin liraya ada bazında kamulaştırdı. Fikirtepe'de ada bazında ilk kamulaştırma işlemi Vartaş'ın Renovia İstanbul proje arazisi üzerinde gerçekleştirildi.

Fikirtepe kamulaştırma projeleri Haberi

Fikirtepe kamulaştırma projeleri


Fikirtepe'de kentsel dönüşümü hızlandırmak için 3'te 2 oranında anlaşma sağlanan adalarda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılmasına karar verilen "acele kamulaştırma" devam ediyor.  


Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç, yaptığı açıklamada, 134 hektarlık Fikirtepe'de 1/1000'lik imar planlarının onaylandığını, bu imar planına göre 57 ada oluştuğunu, bu adalardaki maliklerin müteahhitlerle anlaştığını anlattı.  


Bu adalardan her birini bir müteahhit firmanın kentsel dönüşüm için aldığını, 57 adada 34 müteahhit firmanın faaliyet gösterdiğini dile getiren Güvenç, bazı müteahhitlerin 2, 3 veya daha fazla adaya talip olduğunu, bu firmaların kendilerinin dışında mülk sahiplerinin rızasıyla belirlendiğini ifade etti.  


Güvenç, bazı müteahhit firmaların adadaki maliklerle yüzde 100 anlaştığını, sözleşmeleri yapıp tapudaki işlemleri tamamlayarak avan projelerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden onaylattıklarını ve kendilerinden ruhsat aldığını söyledi.  


Bazı...