02 / 05 / 2024

Fikirtepe kamulaştırma son durum

Fikirtepe kamulaştırma son durum

Kadıköy Fikirtepe'de kamulaştırmanın durdurulmasına yönelik dava danıştayda devam ediyor. İşte bakanlığın Fikirtepe kamulaştırması hakkında uygulaması ve yargının kamulaştırma hakkında ki bakış açısına dair son durum...

Fikirtepe'de ikilem sürüyor!

Kentsel dönüşüm sancılarının sürdüğü Fikirtepe'de Kamulaştırması yapıldı denilen vatandaşa hiçbir bir belgenin ulaşmamış olması Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın nasıl bir ikilem içerisinde olduğunu gözler önüne seriyor.

İstanbul'un o ilçesi için son dakika kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul ili, Silivri ilçesi, Seymen ve Çeltik mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Son 10 yılda kamulaştırma kararı verilen taşınmazlar TBMM'de!

Son 10 yıl içinde hakkında kamulaştırma ve acele kamulaştırma kararı verilen taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Etimesgut'ta kamulaştırma sonrası mutlu son!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,Etimesgut Etiler Mahallesi'nde İstasyon Caddesi'ne alternatif yol projesi kapsamında gerçekleştirilen kamulaştırma sonrası yıkılan evler yerine yenilerini inşa ediyor.

İzmir Yağhaneler'deki kamulaştırma işlemleri tamamlandı!

Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa semt pazarını taşıyacağı Yağhaneler'deki Jandarma Alay Komutanlığı’nın boşalttığı arazideki son kamulaştırma işlemleri de tamamlandı.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

Bursa Sıcaksu'daki kamulaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Gaziosmanpaşa'daki acele kamulaştırma kararı meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Didem Engin, 2002 yılından beri yapılan acele kamulaştırmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Engin, acele kamulaştırma uygulamasının son mağdurlarının İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesi sakinleri olduğunu dile getirdi..

Fikirtepe'de acele kamulaştırma talebi reddedildi!

İstanbul'un en önemli kentsel dönüşüm bölgelerinden olan Fikirtepe'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir mülk için açtığı davada acele kamulaştırma talebi reddedildi.

Fikirtepe'de acele kamulaştırma durduruldu ve riskli alan iptal edildi!

Danıştaydan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesindeki Yargı karmaşasına son nokta; Acele kamulaştırma yürütmesinin durdurulması ve Riskli alan iptal kararı ...

Fikirtepe'deki acele kamulaştırma kararında son durum ne?

Fikirtepe'de bir 'acele el koyma' davasında çıkarı ret kararı Bakanlığın tarafların uzlaşmasını beklemeden acele kamulaştırma yoluna gittiğini ortaya koydu .

Sakarya Uzunçarşı projesinde kamulaştırma bedelleri ödeniyor!

Sakarya Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde gelinen son aşamayı açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bölgede ticaret yapmakta olan bir kısım esnafımıza kamulaştırma bedelleri ödenmeye başladı.

Kamulaştırma ve acele kamulaştırma arasındaki fark!

Son yıllarda sürekli konuştuğumuz ve hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadığımız kamulaştırma ile acele kamulaştırma hakkında bilmemiz gerekenleri Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor :

Fikirtepe'de kamulaştırma işlemleri ne durumda?

Kadıköy Fikirtepe'de kamulaştırmanın durdurulmasına yönelik dava danıştayda devam ediyor. İşte bakanlığın Fikirtepe kamulaştırması hakkında uygulaması ve yargının kamulaştırma hakkında ki bakış açısına dair son durum...

Fikirtepe kamulaştırma son durum Haberi

Fikirtepe kamulaştırma son durum


Fikirtepe'de ilk olarak ilan edilen riskli alan uygulaması başta olmak üzere bu dayanakla gündemde olan kamulaştırmaya ilişkin bakanlığın uygulaması hakkında bazı vatandaşlar ve Av. Hürriyet Azak tarafından açılan kamulaştırmanın durdurulmasına yönelik dava danıştayda devam ediyor. Devam eden dava hakkında Danıştay Cumhuriyet Savcısından riskli alan tespitinde hukuka uyulmaması sebebiyle gerçekleşmediği ve bu hukuksuzluktan dolayı her hangi bir dayanağı kalmayan acele kamulaştırma uygulamasının iptali yönünde görüş bildirmesi, Fikirtepe'de yaşanan kafa karışılığını daha da artıracağa benziyor. İ.B.B. ve Bakanlığın vatandaşların haklı talep ve gerekçelerini görmeden çoğunluğa göre azınlık kalan ama haklı gerekçelerine rağmen tapulu mülklerine üzerinde acele kamulaştırma yapma girişimi açılan dava ve Danıştay Savcısının olumsuz görüşüne göre nasıl sonuçlanacak?


Fi-KENTDER avukatlarından ve Divan Hukuk Bürosu Avukatı, Av. İsmail CAN yaşanan son durumla...