10 / 05 / 2024

Fikirtepe kararı

Fikirtepe kararı

Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'nde yapılan Fikirtepe zirvesinde mutlu son... Zirvede varılan acele kamulaştırma kararı ne demek? Fikirtepe gündemli toplantıya kimler katıldı? Toplantı neden alkışlarla sona erdi? İşte detaylar...

Fikirtepe'de yürütmeyi durdurma kararı!

7 yıl önce Kadıköy Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme yaşandı. Vatandaşlar, riskli alan kararının iptali için dava açtı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Fikirtepe'de en fazla talep 2+1 daireye!

Evinpak projesi ile gerçekleştirilen konut yatırımlarını, vatandaşların ev talebini ve Fikirtepe’de karşılaştıkları durumu Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Öztürk, KARAR’a anlattı.

Fikirtepe inatçısı sözleşmeyi imzaladığına pişman mı oldu?

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme karşı son ana kadar direnerek evini yıktırmayan Alaattin Demirel, 2014'te evi için kamulaştırma kararı çıkınca müteahhit firma ile sözleşme imzalamak zorunda bırakıldı. Demirel sözleşmeyi imzaladığına pişman oldu...

Fatma Güldemet Sarı'nın önündeki en önemli dosya Fikirtepe!

Fatma Güldemet Sarı'nın önünde ki en önemli dosya olarak Fikirtepe bulunmaktadır. Dönüşümde vatandaşların hak ve hukukları gözetilerek yatırımcıların önlerini hızla açacak karar ve uygulamaları hızla hayata geçirmesini bekliyoruz.

Anka Yapı'ya Fikirtepe projesinde fesih kararı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde ilk proje ruhsatı alarak temelini atan Anka Yapı'nın ikinci proje adasında yapılan malikler toplantısından sözleşmeleri feshetme kararı çıktı.

Anka Yapı'da sözleşmeleri feshetme kararı çıktı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde ilk proje ruhsatı alarak temelini atan Anka Yapı'nın ikinci proje adasında yapılan malikler toplantısından sözleşmeleri feshetme kararı çıktı.

Fikirtepe'de Danıştay'ın 6. daire kararı ve riskli alan tespiti!

Danıştay’ın FİKİRTEPEHABER.com ’da yayımlanan diğer YÜRÜTMEYİ DURDURMA kararı ile, BAKANLIK BÜROKRATLARININ KAMULAŞTIRMA işlemlerinde HUKUKA UYARLIK BULUNMADIĞINI tespit ederek, içtihat birliği içinde olduğunu teyit etmektedir...

Danıştay'ın Fikirtepe Riskli Alan İptal kararında son durum!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi sınırları içerisinde bulunan Fikirtepe- Dumlupınar- Merdivenköy- Eğitim alanlarının riskli alan ilan edilmesine ilişkin son karar ne? İşte belgeler...

Fikirtepe'de acele kamulaştırma durduruldu ve riskli alan iptal edildi!

Danıştaydan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesindeki Yargı karmaşasına son nokta; Acele kamulaştırma yürütmesinin durdurulması ve Riskli alan iptal kararı ...

Fikirtepe'deki acele kamulaştırma kararında son durum ne?

Fikirtepe'de bir 'acele el koyma' davasında çıkarı ret kararı Bakanlığın tarafların uzlaşmasını beklemeden acele kamulaştırma yoluna gittiğini ortaya koydu .

Eminevim'den Fikirtepe'de yeni proje!

Eminevim, Türkiye genelinde markalı konut projesi üreten 20’nin üzerindeki firmanın şantiye kurduğu kentsel dönüşümün üssü Fikirtepe’de 3. Ada hak sahiplerinden gelen yoğun talep üzerine proje üretmeye karar verdi.

Fikirtepe plan notları hakkında şok karar ne?

Birinci İdare mahkemesi tarafından Fikirtepe Plan Notları hakkında şok karar.Danıştaya 30 günlük itiraz süresi olmak üzere Fikirtepe Plan Notları İptal edildi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm plan notları iptal mi edildi?

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde neredeyse beşinci yılına giren ve altyapısı eksik Plan notları ile dönüşüm uygulaması birinci idare mahkemesinin vermiş olduğu iptal kararı ile yeniden bir belirsizliğe girmiş oldu.

Fikirtepe kararı Haberi

Fikirtepe kararı

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin uygulamasında yaşanan sıkıntıların aşılması için bugün İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantı az önce sona erdi. Yaklaşık 2 saat süren Fikirtepe zirvesinden 'acele kamulaştırma kararı' çıktı. Peki bu ne demek?.. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç'in ev sahipliğinde düzenlenen Fikirtepe zirvesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan müsteşar ve yardımcıları düzeyinde bir katılım oldu. Zirveye, Ankara'dan gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen'in açıklamaları damgasını vurdu.   




Fikirtepe'de acil kamulaştırma ne demek?


Gürgen, Fikirtepe'deki sorunların çözümü için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kentsel Dönüşüm Kanunu'ndaki 2/3 çoğunluk uygulamasının hızlı bir şekilde uygulanacağını açıkladı. Fikirtepe'de 2/3...