28 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşümde kaç firma var

Fikirtepe kentsel dönüşümde kaç firma var

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat yapmak için kaç firma başvurdu? Kaçı yapı ruhsatı alabildi, kaçı bekliyor? Fikirtepe’de inşaat yapmak için süreç nasıl işliyor? İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Emlakkulisi.com'a özel cevaplar…

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm projesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, evlerinin tapularının bir gecede hazineye devredildiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentsel dönüşümde belediyenin hakemlik yapacağını, Fikirtepe'deki sorunların da bu yolla aşılacağını söyledi.

Fikirtepe kentsel dönüşümde iyi örnek olmadı!

Fikirtepe'nin kentsel dönüşüm için iyi bir örnek olmadığını kaydeden Yaşar Aşçıoğlu "Maalesef hâlâ know-how'ı öğrenemedik. 1950-1960'larda yapılan hatalar tekrar ediliyor. İmar artırılıyor ama altyapı aynı. 50 yıl sonra o binalar da yıkılacak" dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum!

Beş yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'de çalışmalar hızlandı. 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın inşa edileceği bölgede 18 milyar dolarlık değer oluşacak. İşte bölgedeki son durum ve satıştaki projeler.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde 4 firma daha ruhsat aldı!

Kadıköy Fikirtepe’de devam eden, kentsel dönüşümde mutlu sona yaklaşıldı. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği’nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.

Kentsel dönüşümde 1'e 3 isteyenler sistemi tıkıyor!

Kentsel dönüşümde çözümsüzlüğün sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve gelen aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Bu böyle gitmez. Ortak paydada buluşalım" diyor

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum raporu!

Fikirtepe Haber Fi-KENTDER' in yaptığı saha çalışması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiler ortalamasında Fikirtepe'de son durum raporunu yayınladı. İşte Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum raporu...

Fikirtepe kentsel dönüşümde 5 firma ruhsat aldı!

Kentsel dönüşüm aşamasındaki Fikirtepe'de 5 proje ruhsat aldı. 5 projenin daha yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ruhsat alması bekleniyor...

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde son durum ne?

Fikirtepe kentsel dönüşümde kaç adada anlaşma sağlandı? Fikirtepe'de kaç adaya yapı ruhsatı verildi? Kaç alanda anlaşmalar yüzde 90'ı geçti? Kaç adaya kamulaştırma tebligatı gönderildi? Kaç adada uzlaşma toplantısı yapıldı? İşte Fikirtepe karnesi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm hikayesi!

Fikirtepe kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilen dört yıl geçti. Şirketlerin bir kısmı inşaatta hafriyat ve fore azık dikme aşamasındalar; büyük bir kısmı da ''ruhsat verilecek mi'' terddüdü içinde. Fikirtepeliler de uzayan bu süreçten mağdur.

Fikirtepe kentsel dönüşümde önalım hakkı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında 6306 sayılı Kanun'un kendisine verdiği önalım hakkı yetkisini kullanarak bazı tapulara el koyacak. Fikirtepe'de hangi tapulara el konulacak? Fikirtepe ön alım hakkı nasıl uygulanacak?

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Fikirtepe kentsel dönüşümde kaç firma var Haberi

Fikirtepe kentsel dönüşümde kaç firma var


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Emlakkulisi.com’a yapılan özel açıklamaya göre; Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında avan proje onaylama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) 28 Ocak 2014 tarihinde verildi. 


Bu tarihten itibaren 14 firma resmi başvuruda bulundu. 


3 Nisan 2014 itibariyle 3 firma, Fikirtepe’de inşaat yapmak için yapı ruhsatına sahip durumda. Bu firmalar; 


Evim Kadıköy projesini hayata geçiren Anka Yapı, Kentplus Kadıköy projesi için çalışmalara başlayan Emay İnşaat ve Concord İstanbul projesine başlayan Teknik Yapı


İBB’nin açıklamasına göre, Fikirtepe’de inşaat projesi hayata geçirmek için 11 firma sırada bekliyor… Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan özel açıklamada  bu firmaların adları belirtilmedi.


Bilindiği üzere Fikirtepe kentsel dönüşüm projesine 1 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yıkım töreni ile start verilmişti.



Süreç nasıl işliyor?


Öte yandan Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde yer almak için inşaat firmalarının şu süreçlerden geçmesi...