06 / 05 / 2024

Fikirtepe planları onay süreci

Fikirtepe planları onay süreci

Bakanlıktan gelen haber ile Fikirtepe kentsel dönüşümün sürecinin önü yeniden açıldı. Şimdi gelin Fikirtepe'nin yeni yüzüne yakışır şekilde tasarlanan Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerini daha yakından inceleyelim...

Fikirtepe imar planları onaylandı!

Kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe’nin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Yeni plan çerçevesinde Fikirtepe’de teknik ve mühendislik hizmetleri açısından donanımlı, enerji ve su tasarruflu, yeşil yapılar inşa edilecek...

Beykoz'un o mahalleleri için imar kararı! 2. ve 3. etap planları resmen onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım ayı olağan toplantısında Beykoz'daki  2. ve 3. Etap İmar Planları'nın onayına karar verildi.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planları onaylandı!

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planlarına onay verildi. Plan çerçevesinde 85 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin 65 bin metrekaresi millet bahçesine, 18 bin metrekaresi de konuta ayrıldı.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları İBB'den onay bekliyor!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı 12 alt bölgeye ait, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarıyla ilgili plan notları ve tasarım kodu kitapçıkları İBB'den onay bekliyor.

İzmir Gümüldür için imar planları onaylandı!

İzmir'e bağlı Menderes Belediye Meclisi uzun zamandır beklenen Gümüldür imar planlarına onay verdi. 

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Fikirtepe’de dönüşüm sil baştan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Fikirtepe için yeni imar planlarını hazırladı. Yeni imar planlarına göre; mahallenin yüzde 49’u konut ve ticaret birimleri, yüzde 51’i ise eğitim-sağlık-park gibi donatı alanları için ayrıldı.

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yasa dışı yerleşim inşa planlarına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria’da ilave yasa dışı yerleşim yerlerine onay verdiğine ilişkin haberlere yönelik açıklama yaptı.

Olimpos'un imar planlarına bakanlıktan onay!

Antalya'da bulunan tatil beldesi Olimpos'u korumak için hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onay verildi. Planla beraber betonlaşmaya izin verilmeyecek, var olan ahşap yapılar korunması planlanıyor.

Gültepe planlarına onay çıkmadı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Konak Belediyesi'nin Gültepe bölgesi için hazırladığı imar planlarına, İZSU'nun önerilerine yer verilmediği nedeniyle onay vermedi.

İzmir ve Manisa’nın yeni imar planları onaylandı!

İzmir ve Manisa’nın geleceğini belirleyecek 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planları değişikliği onay gördü. Yeni imar planları İzmir ve Manisa’nın yatırım potansiyelini artıracak. 

Fikirtepe planları onay süreci Haberi

Fikirtepe planları onay süreci

2,5 yıldır kentsel dönüşümün bir türlü başlayamadığı Fikirtepe'nin üzerindeki kara bulutlar dağılmaya başladı. Fikirtepe kentsel dönüşümde gelinen son noktayı değerlendirmeden önce şöyle geçmişe bir gidelim...


Fikirtepe şu ana kadar müteahhit firmalar ile vatandaş arasında yaşanan sorunlarla gündeme geldi. Düne kadar özel proje alanı olan Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sürecinin uzamasında en büyük etken kuşkusuz yüzde 100 çoğunluk şartıydı. Çünkü 1 kişinin bile onayı olmasa proje başlatılamıyordu. Bu şartlarda bile proje hayata geçirmeyi başarmış bir kaç firma vardı ki bir anda bakanlık devreye girdi ve tüm inşaatların yapımı ve satışı durduruldu.


İmar planı yüzünden kentsel dönüşümün adeta yılan hikayesine döndüğü Fikirtepe'ye sonunda müjdeli haber bugün bakanlıktan geldi. Nihayet kentsel dönüşümü bekleyen Fikirte'nin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlıı tarafından onaylandı. 


Yeni imar planının detayları...