06 / 05 / 2024

Fikirtepe planları onaylandı mı

Fikirtepe planları onaylandı mı

Bakanlıktan gelen haber ile Fikirtepe kentsel dönüşümün sürecinin önü yeniden açıldı. Şimdi gelin Fikirtepe'nin yeni yüzüne yakışır şekilde tasarlanan Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerini daha yakından inceleyelim...

Fikirtepe imar planları onaylandı!

Kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe’nin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Yeni plan çerçevesinde Fikirtepe’de teknik ve mühendislik hizmetleri açısından donanımlı, enerji ve su tasarruflu, yeşil yapılar inşa edilecek...

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Beykoz'un o mahalleleri için imar kararı! 2. ve 3. etap planları resmen onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım ayı olağan toplantısında Beykoz'daki  2. ve 3. Etap İmar Planları'nın onayına karar verildi.

Beykoz'daki 23 mahallenin yeni imar planları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Beykoz'da 9 bin 162 hektar alanda, tam 23 mahallenin yeni imar planlarının onaylandığını söyledi.

Emlak Konut GYO'nun Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun Şişli Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı. İşte detaylar...

İzmir Menderes'te deprem mağdurları için yeni imar planı onaylandı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilen bölgelerden biri olan Menderes’te, orta ve ağır hasar alan evler için imar planları onaylandı.

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının planları onaylandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı için hazırlanan imar planları onaylandı. 

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planları onaylandı!

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planlarına onay verildi. Plan çerçevesinde 85 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin 65 bin metrekaresi millet bahçesine, 18 bin metrekaresi de konuta ayrıldı.

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

İzmir Gümüldür için imar planları onaylandı!

İzmir'e bağlı Menderes Belediye Meclisi uzun zamandır beklenen Gümüldür imar planlarına onay verdi. 

Kemer'in yeni imar planları onaylandı! 

Antalya Kemer Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısında ilçenin yeni imar planları belediye encümeninde onaylandı. 

Konak Beştepeler bölgesinin imar planları meclisten geçti!

Konak Belediye Meclisi mart ayı birinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde toplanan mecliste, 200 hektarlık alanı ve 14 mahalleyi kapsayan Beştepeler Bölgesi planları oy birliği ile onaylandı. 

Fikirtepe’de dönüşüm sil baştan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Fikirtepe için yeni imar planlarını hazırladı. Yeni imar planlarına göre; mahallenin yüzde 49’u konut ve ticaret birimleri, yüzde 51’i ise eğitim-sağlık-park gibi donatı alanları için ayrıldı.

Fikirtepe planları onaylandı mı Haberi

Fikirtepe planları onaylandı mı

2,5 yıldır kentsel dönüşümün bir türlü başlayamadığı Fikirtepe'nin üzerindeki kara bulutlar dağılmaya başladı. Fikirtepe kentsel dönüşümde gelinen son noktayı değerlendirmeden önce şöyle geçmişe bir gidelim...


Fikirtepe şu ana kadar müteahhit firmalar ile vatandaş arasında yaşanan sorunlarla gündeme geldi. Düne kadar özel proje alanı olan Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sürecinin uzamasında en büyük etken kuşkusuz yüzde 100 çoğunluk şartıydı. Çünkü 1 kişinin bile onayı olmasa proje başlatılamıyordu. Bu şartlarda bile proje hayata geçirmeyi başarmış bir kaç firma vardı ki bir anda bakanlık devreye girdi ve tüm inşaatların yapımı ve satışı durduruldu.


İmar planı yüzünden kentsel dönüşümün adeta yılan hikayesine döndüğü Fikirtepe'ye sonunda müjdeli haber bugün bakanlıktan geldi. Nihayet kentsel dönüşümü bekleyen Fikirte'nin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlıı tarafından onaylandı. 


Yeni imar planının detayları...