01 / 05 / 2024

Fikirtepe ruhsat işlemleri

Fikirtepe ruhsat işlemleri

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yetki devri yapıldı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Fikirtepe Bürosu kapandı, kafalar karıştı. Fikirtepe’de inşaat yapacak firma nereye başvuracak? Hangi işlemi nerede yürütecek?..

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için öncelikle bağlı olunan belediyeden yapı ruhsatının alınması gerekiyor. İşte 4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018..

7 soruda inşaat ruhsatı işlemleri!

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır? İnşaat ruhsat harcı 2017 ne kadar? İnşaat ruhsatı iptal edilebilir mi? diyorsanız işte yanıtı...

Ceyhun Dilşad Taşkın: İmar ve ruhsat işlemleri bizim için çok önemli!

Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, imar ve ruhsat bekleyen müteahhit ve firmalar ile bir araya geldi. Vali Yardımcısı Taşkın, imar ve ruhsat işlemlerinin kendileri için çok önemli bir konu olduğunun söyledi.

Brooklyn Life’ın ruhsat işlemleri tamamlandı!

Pana Yapı, Fikirtepe’de projelendirdiği 'Brooklyn' serilerine hız kesmeden devam ediyor. Brooklyn Park'tan sonra şimdi 'Brooklyn Life’ın ruhsatını alarak ön taleplerini satışa çeviren Pana Yapı, estetiğin fonksiyonellikle bir araya geldiği ideal bir yaşam projesini daha gerçekleştiriyor.

Yıkım ruhsatı işlemleri!

Bir arsa üzerinde yer alan yapının yıkımı için öncelikle belediyeden yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı nasıl alınır? İşte yıkım ruhsatı alma işlemleri..

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı yenileme işlemleri!

İnşaat ruhsatının geçerliliği için süresi içinde inşaata başlanması ve bitirilmesi gerekiyor. Peki, hükümsüz olan bir inşaat ruhsatı nasıl yenilenir? İşte inşaat ruhsatı yenileme işlemleri..

İnşaat ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İşte inşaat ruhsat işlemleri...

Kaçak bina yıkım işlemleri!

Ruhsata bağlanma imkanı bulunmayan yapıda verilen sürede aykırılığın giderilmemesi halinde ruhsat iptal ediliyor. Kaçak bina yıkılıyor. İşte, kaçak bina yıkım işlemleri!

Ant Yapı Antplato'da ruhsat işlemleri tamamlandı!

Ant Yapı’nın Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan, Türkiye’deki ilk ofis projesi Antplato’nun ruhsat işlemleri tamamlandı; çevre dostu ofisler satışa çıkıyor. Metrekare birim fiyatları 4.500 TL'den başlıyor.

Fikirtepe'deki kamulaştırma işlemleri hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuoyunda Fikirtepe'deki kamulaştırma işlemlerinin durdurulduğu yönünde bir algı oluşturulduğunu belirterek, kamulaştırma işlemleri hakkında duyuru yayımlandı. İşte bakanlığın Fikirtepe'deki son durum hakkında açıklaması...

Fikirtepe'de acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı!

Fikirtepe’de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş’ın proje alanına çıktı. Şua İnşaat, Selka NSK, Mutlu Turizm ve Maritaş’ın adalarında da acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı

Fikirtepe ruhsat işlemleri Haberi

Fikirtepe ruhsat işlemleri


Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yetki devri yapınca herkesin kafası karıştı. Fikirtepe’de inşaat yapacak firmalar yapı ruhsatı için nereye başvuracak? Hangi belge, nereye onaylatılacak? Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde yapı ruhsatı almak için yapılması gereken işlemler neler? 


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü olarak da bilinen, Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Mandıra Caddesi Yıldırım Sokak Numara 62 adresinde yer alan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Anadolu Yakası Hizmet Birimi’nin kapatılmasıyla şu soru uzun süre zihinleri meşgul etti: Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi sona mı erdi? 


Hemen cevaplayalım: Hayır… Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi devam ediyor; sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yetkilerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devretti. 



Peki ne değişti?


Fikirtepe’de kentsel dönüşümün ilk adımı olan riskli yapı tespiti,...