06 / 05 / 2024

Fikret Otyam parkı

Fikret Otyam parkı

Anadolu'yu renklerle hafızalara kazıyan ressam gazeteci - yazar Fikret Otyam, Çankaya'da yaşayacak. Çankaya Belediyesi, sanatla yaşayan Fikret Otyam'ı, adına yapacağı Sanat Meydanı ve parkla ölümsüzleştirecek.

Fikret Otyam’ın mirası paylaşılamıyor!

Duayen gazeteci-ressam Fikret Otyam’ın paha biçilemeyen mirası 3 kızı ve eşi arasında hukuk savaşına neden oldu. Kızlarının başvurusu ile Otyam’ın iki evinde bilirkişi tespiti yapıldı.

Maltepe Fikret Otyam Sanat Evi açıldı!

Maltepe Belediyesi ünlü yazar, ressam ve gazeteci Fikret Otyam’ın adını verdiği sanat evi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıldı.

Çankaya Belediyesi'nden yatırım atağı!

Çankaya Belediyesi yakın zamanda Mustafa Kemal Mahallesi’nde 1500 kişilik dev bir kültür merkezinin temelini atacak. Fikret Otyam Sanat Merkezi’nin de temelini atacak olan Belediye, yıllar içinde eskiyen Yılmaz Güney Sahnesi’ni de yeniden yapacak.

Antalya Fikret Otyam Sanat Parkı açıldı!

Muratpaşa Belediyesi tarafından Konyaaltı Caddesi'nde yaptırılan "Fikret Otyam Sanat Parkı"nın açılışına, sanatçının eşi Filiz Otyam, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankaya'da Fikret Otyam adına Sanat Meydanı ve park yapılacak!

Anadolu'yu renklerle hafızalara kazıyan ressam gazeteci - yazar Fikret Otyam, Çankaya'da yaşayacak. Çankaya Belediyesi, sanatla yaşayan Fikret Otyam'ı, adına yapacağı Sanat Meydanı ve parkla ölümsüzleştirecek.

Muğla'da Süleyman Seba Parkı açıldı!

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba adına yaptırılan park ve heykelin açılışını Fikret Orman gerçekleştirdi. Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaptırılan park ve heykel için açılış töreni düzenlendi.

Muğla'da Süleyman Seba Parkı açıldı!

Beşiktaş Kulübü Süleyman Seba adına yaptırılan parkın açılışını Fikret Orman gerçekleştirdi.Geçtiğimiz yıl vefat eden Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba'nın anısına Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaptırılan park için açılış töreni düzenlendi.

Antalya’ya yeni cazibe merkezi geliyor!

Sobacılar Çarşısı’ndaki Fikret Otyam Sanat Galerisi’nin esnafın buluşma noktası olacak şekilde kafe, müze ve galeri olarak yeniden düzenlenmesine yönelik Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) ile protokol imzalandı

Maltepe Fikret Otyam Müzesi için geri sayım başladı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Fikret Otyam Müzesi" ile ilgili son değerlendirmeleri yapmak için ünlü ressam Fikret Otyam'la bir araya geldi. Buluşmaya Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam da katıldı!

Fikret Otyam Müzesi için geri sayım başladı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Fikret Otyam Müzesi" ile ilgili son değerlendirmeleri yapmak için ünlü ressam Fikret Otyam'la bir araya geldi. Fikret Otyam Müzesi için geri sayım başladı..

Ali Kılıç: Maltepe'de Fikret Otyam Müzesi için geri sayım başladı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Fikret Otyam Müzesi" ile ilgili son değerlendirmeleri yapmak için ünlü ressam Fikret Otyam’la bir araya geldi. Ali Kılıç, "Fikret Otyam Müzesi’ni kalıcı güzel bir mekân yapacağız" dedi.

Fikret Otyam Müzesi için ilk adım atıldı!

Küçükyalı ’ da bulunan ve atıl durumda olan Öğretmen Konuk Evi ’ nin Fikret Otyam Müzesi’ne dönüştürülmesi için düzenlenen toplantıya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldı...

Fikret Orman: Tüm izinler alındı, stat inşaatı 1 yıl içinde tamamlacanak!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, BJK İnönü Stadı ile ilgili tüm izinlerin alındığını, 1 yıl içinde stat inşaatını tamamlamayı planladıklarını ve "stadın yıkılıp park yapılacağı" iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi...

Fikret Otyam parkı Haberi

Fikret Otyam parkı


Çankaya Belediyesi, 8 Ağustos'ta yaşama veda eden usta ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam adına Sanat Meydanı ve park yapılmasına karar verdi. Fikret Otyam Sanat Meydanı projesinde son aşamaya geldiklerini açıklayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sanatçının kimliğine yakışır bir düzenleme yaparak Fikret Otyam adını yaşatacaklarını söyledi. 


ANADOLU'NUN YÜZÜ


Sanatsal aktivitelerin yapılabileceği özel bir meydan ve park inşa edeceklerini ifade eden Başkan Taşdelen, “90 yıllık yaşamında sanatçı ve gazeteci kimliğiyle Anadolu’nun dört bir köşesine dair anılar derlemiş, öyküler yazmış ve acısıyla tatlısıyla insanımızı resmetmiş Fikret Otyam’ı, anısına projelendirdiğimiz, demokrat sanatçı kimliği ile örtüşen bir alanda sanatseverlerle buluşturacağız” şeklinde konuştu.


SANAT VE SPOR BİR ARADA OLACAK


Çankaya’nın önemli güzergahlarından biri olan Ahmet Taner Kışlalı Caddesi ve Ümitköy 8. Cadde köşesinde yer alan 14 bin 136 m²’lik...