05 / 05 / 2024

Fikri Işık Savunma Sanayi İhtisas OSB açıklaması

Fikri Işık Savunma Sanayi İhtisas OSB açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ankara’yı ARGE ve inovasyonda İstanbul’un önüne geçiren alan savunma sanayi. Ankara’da Savunma Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz" dedi.

Fikri Işık'tan Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı yanıtı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nin temeli 3 Nisan'da atılacak!

Gölcük'te hayata geçirilen yeni sanayi sitesi basına tanıtıldı. Sitenin temeli Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından 3 Nisan'da atılacak.

Gölcük Halıdere'de Fizik Tedavi Merkezi açıldı!

Gölcük Halıdere Mahallesi'nde hayata geçirilen Fizik Tedavi Merkezi açıldı. Açılışa katılan Mili Savunma Bakanı Fikri Işık, "Kocaeli hak ettiği sağlık hizmetini alıyor" diye konuştu.

Kocaeli Gölcük'te 2 sağlık merkezi açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gölcük Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışını yaptı.

Gebze ve Darıca kışlaları devredildi!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Basın Yayın Enfermasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yerel Medya Bakanlarıyla Buluşuyor” toplantısında Gebze'deki kışlanın tamamı TOKİ'ye ve Darıca Askeri Kışlası'nın Büyükşehir'e devredildiğini söyledi.

Kuleli Askeri Lisesi rektörlük oluyor!

Hürriyet Ankara Bürosu’nun konuğu olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Işık, Kuleli Askeri Lisesi’nin Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü’ne tahsis edildiğini söyledi.

Fikri Işık Anıtkabir'e yapılan halı saha konusunda hassas!

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinden oluşan bir heyet Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile TBMM’deki makamında Anıtkabir’e yapılan halı sahayı görüştü.

TOKİ'ye 10 yılda 3 milyar liralık askeri arsa devredildi!

Son 10 yılda 3 milyar 84 milyon liralık askeri arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Herhangi bir kışla TOKİ’ye devredilmek amacıyla boşaltılmadı. Daha önce askeri kullanımı sona ermiş araziler TOKİ’ye devredilmiştir” dedi.

İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı'ndaki köprülü kavşak açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde inşa edilen köprülü kavşağın ilk geçiş ve hizmete alma törenine katıldı.

Fikri Işık: Askeri tesisler 1 ay içinde taşınacak!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara ve İstanbul'daki askeri tesislerin 1 ay içerisinde taşınmasını hedeflediklerini açıkladı.

Kocaeli Derince'ye sağlık parkı yapılacak!

Kocaeli Derince Belediyesi’nin halkla bayramlaşmasına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ilçenin geleceğini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Fikri Işık Anadolu'daki OSB projelerini anlattı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde Anadolu'da kurulan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projelerini anlattı. Bakan Işık, OSB sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Fikri Işık: İnşaat Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk inşaat sektörünün iklimlendirme için yeni iş fırsatları getirdiğini belirterek "Türkiye’de, en hızlı büyüyen, en hızlı gelişen sektörlerden birisi inşaat sektörüdür." açıklamasında bulundu.

Fikri Işık Savunma Sanayi İhtisas OSB açıklaması Haberi

Fikri Işık Savunma Sanayi İhtisas OSB açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, HAVELSAN İş Ekosistemi Buluştayı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Işık, ülkelerin önceliklerini belirleyen bazı faktörlerin olduğunu belirterek, “Türkiye öyle bir coğrafyada bulunuyor ki bunu olumlu bir bakış açısıyla değerlendirirseniz, geçen gün Sayın Başbakanımız üniversite açılış dersinde ifade etti; ‘Dünya bir tek küresel devlet olsaydı, hiç kuşkusuz başkenti İstanbul olurdu.’ Bu kadar dünyanın merkezindeyiz ama bu bir başka açıdan da bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir ülkede yaşıyoruz anlamına geliyor” diye konuştu.


"Güçlü ordunuz varsa size kimse yan gözle bakamaz"


Böyle bir ülkede önceliklerin olması gerektiğini ifade eden Işık, şunları söyledi: “Hiç kuşkusuz güvenliğinizdir. Eğer bulunduğumuz bölgede güçlü bir savunma gücüne sahip değilseniz, o zaman bu bölgede kalıcı olmanız çok mümkün değil. Türkiye bir çözüm süreciyle, uzun...