30 / 04 / 2024

Filiz Bıldır kentsel dönüşüm

Filiz Bıldır kentsel dönüşüm

Orta gelir grubundakilerin bile konut alabilmesinin çok zorlaştığını belirten mimar Filiz Bıldır, birçok kenti içine alan kentsel dönüşüm projelerinin Türkiye için birçok alanda önemli fırsatları beraberinde getirdiğini dile getirdi

Filiz Bıldır: Kentsel dönüşüm altyapıdan başlamalı!

İstanbul'un çarpık yapılaşmasının kentsel dönüşümde ikinci planda kaldığını anlatan Dore Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Filiz Bıldır Kentsel dönüşümle ilgili olarak görüşlerini bildirdi. Bıldır; 'Kentsel dönüşüm altyapıdan başlamalı' dedi...

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

İstanbul, 23 yıldır dönüşemiyor! Megakent nasıl depreme hazırlanacak? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Naki Bakır, bugünkü köşesinde beklenen büyük İstanbul depremini ve İstanbul'daki kentsel dönüşümü kaleme aldı. İstanbul, 23 yıldır dönüşemiyor! Megakent nasıl depreme hazırlanacak? İşte ayrıntılar...

Bursa Yıldırım’da kentsel dönüşüm hamlesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm projesine start verdi.

Cengiz Yıldırım Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31762 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Cengiz Yıldırım, Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7.etap çalışmalarına başlandı. 

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Aziz Yıldırım, Bodrum Yalıkavak’taki evini kızlarına bıraktı!

Şampiyonluğu kılpayı kaçıran Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanları arasında yer alan Aziz Yıldırım, gözde tatil beldesi Bodrum Yalıkavak’ta bulunan evini kızlarına bıraktı.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Filiz Bıldır kentsel dönüşüm Haberi

Filiz Bıldır kentsel dönüşüm


Konut sektöründe fiyatlar açısından bir balon oluştuğunu vurgulayan Mimar Filiz Bıldır, "Bu trend böyle devam edemez. Kentsel dönüşümde fiyatların dengeye oturtulması da bir hedef olmalı" dedi. 


Alım gücü düşüyor Artan konut fiyatları ve kentsel dönüşüm konularında görüşlerini açıklayan Filiz Bıldır, kentsel dönüşüme verilen startla birlikte yabancı fonların Türkiye'ye yalan ilgi göstermeye başladığım hatırlattı. Söz konusu durumun özellikle şehir merkezlerinde daire fiyatlarının aşırı derecede artmasına neden olduğunun altım çizen Bıldır, "Yükselen fiyatlar konut alım gücünü düşürdü. Bu da Orta-orta üst sınıfın şehrin içinde konut alabilmesi artık çok zorlaştırdı. Örneğin; üniversite mezunu çalışan bir çift aylık ortalama 8000 TL kazandığını düşünürsek, bu çiftin Kadıköy'den ev alabilmesi için yaklaşık 750.000 TL ödemesi gerekiyor. Kazandıkları paranın yansım bu işe harcasalar 187 ay yani on...