26 / 07 / 2024

Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik

Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları İle Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik, 24 Aralık 2013 tarihinde 28861 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları..

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2022!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tasarruf finansman şirketleri BDDK yönetmeliklerine girdi!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik'te yaptığı değişiklikler bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vakıf Finansal Kiralama finansal tablo!

Vakıf Finansal Kiralama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu İçin Hazırlanan ve Sunulan 31 Mart 2020 Tarihli Finansal Tablolar hakkında açıklama yaptı. 

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılması!

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31061 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ!

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ bugünkü 31061 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Martı GYO ne kadar kar etti?

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı finansal tablolar hakkında bilgilendirme hakkında açıklama yaptı...

Martı GYO'nun 2019 geliri ne kadar?

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) finansal tablolar hakkında bilgilendirme yayınladı. 

Finansal Kiralama Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Finansal Kiralama, Faktoring Ve Finansman Şirketlerince Uygulanacak Tekdüzen Hesap Planı Ve İzahnamesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Reysaş GYO'dan finansal tabloların bildirim değişikliği açıklaması!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, finansal tabloların bildirim şekli değişikliği hakkında açıklama yaptı.

Akmerkez GYO 6 aylık finansal tablolarını yayınladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 1 Ocak 2017 - 30 Haziran 2017 ara hesap dönemine ait özet finansal tabloları yayınladı.

Atakule GYO 6 aylık finansal tablolarını yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak - 30 Haziran 2017 ara hesap dönemine ait özel finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Akfen GYO 6 aylık finansal tablolar raporunu yayınladı!

Akfen GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 1 Ocak - 30 Haziran 2017 tarihinde sona eren 6 aylık ara hesap dönemine ait bireysel finansal tablolar ve dipnotlar ile sınırlı denetim raporunu yayınladı.

Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik Haberi

Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik

Finansal Kiralama Yönetmeliği!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları İle Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik kapsamında ikinci grup teminatlar arasında ekspertiz kıymeti yeterli olmak kaydıyla, tapulu gayrimenkullerin ipotekleri ile tahsisli araziler üzerinde yapılan gayrimenkullerin ipotekleri yer alıyor.



YÖNETMELİK


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:


FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN MUHASEBE UYGULAMALARI İLE FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin muhasebe ve karşılık uygulamalarına ve kamuya açıklanacak finansal tablolarının biçim ve içeriğine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik 21/11/2012 tarihli ve 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanununun 14 üncü ve 16 ncı maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 3 – (1) Bu...