12 / 05 / 2024

findeks kiracı kredi notu sorgulama

findeks kiracı kredi notu sorgulama

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan en büyük sorun kira bedelinin tahsilatı oluyor. Ancak bu sorun, artık kredi notuna bakılarak çözülebiliyor. Peki, kiracı kredi notu nasıl sorgulanır?

Kiracılardan istenenler değişti: Kredi indeks raporu, adli sicil kaydı, 2 yıllık peşin kira ödemesi! Ev sahipleri dikkat

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle mağdur olan ev sahipleri, artık evlerini boş tutacaklarını söylüyor. Ayrıca, kiracılardan istenen belgeler de sık sık gündem oluyor. İşte evi kiraya verirken istenen o belgeler...

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geleceği belirtildi. Ünlü ekonomistten kiracılara kötü haber geldi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayan kiracıların ev kiralaması zorlaşacak.

Artık hesabınızda para olmasa da kiranızı ödeyebilirsiniz! Yapı Kredi'den 'Kiram Hesabımda' uygulaması geldi!

Yapı Kredi 'Kiram Hesabımda' uygulamasıyla kiracılara büyük kolaylıklar sunuluyor. Hesapta para olmasa da kira ödemesi yapılıyor. İşte Türkiye'de ilk olan o uygulamanın detayları... 

Kiralık evlerde açık artırma dönemi başladı!

Kiralık ev sorunu git gide büyüyor, bazı emlakçılar, konutları açık artırma usulüne göre kiralarken, kiracılardan SGK dökümü, bankalardaki kredi puan durumunu gösteren findeks raporu bile talep ediliyor...

Kiracıya karne geliyor! Ev sahibi kötü sürprizlerle karşılaşmayacak

Son dönemde kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar adliyelerde dosyaları artırdı. İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Mustafa Gümüş, iki taraf arasında güven ilişkisini güçlendirmek için Kira Raporu hazırladıklarını belirterek bu raporun kiracı ve ev sahibine önemli katkısı olacağını söyledi.

Kiralık ev arayanlar dikkat! Ev sahipleri artık bu meslekten kiracı istemiyor! Kiralık evde şartlar değişiyor!

Konut sektöründeki stok sorunu ve yüksek kira tutarları sebebiyle bir süredir Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorun resmen boyut değiştirdi. Konut sahipleri maaş bordrosu, findeks raporu gibi şartlar istemeye başladı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri bankacı oldu!

Konut sahipleri pek çok kriteri belirliyor. Kiracının ne iş yaptığı, medeni hali, memleketi, çocuk sayısı ilk sorulan sorulardan oluyor. Fakat artık bazı konut sahipleri SGK dökümü, bankalardaki kredi puan durumunu belirten findeks raporu bile istiyor...

Yapı Kredi Koray GYO'dan yüzde 25 kira indirimi kararı!

Yapı Kredi Koray GYO, koronavirüs kaynaklı olarak faaliyet hacminde önemli ölçüde düşüş yaşanması nedeniyle kiracılarına 1 Aralık 2020-28 Şubat 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında indirim yapacak.

Yapı Kredi Koray GYO kiracılarına yüzde 20 indirim yapacak!

Yapı Kredi Koray GYO kiracılardan birisi ile yapılan görüşmeler sonucunda, faaliyetlerindeki olumsuz etkinin devam etmesi nedeniyle, kiranın 1 Eylül 2020-30 Kasım 2020 arasında yüzde 20 oranında indirilmesine karar verildi...

Kiracılar dikkat! Kira indirimi talep edilebilir mi?

Koronavirüs salgını sonrasında kredi ve kredi kartı borçları ile elektrik ve su faturaları için gündeme gelen erteleme ve taksitlendirme gibi seçenekleri kiralar için de geçerli oluyor. Kiracıların mülk sahiplerine durumunu yazılı olarak bildirmesi gerekiyor.

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

TOKİ’den kredi isteyen Umut Evleri’ne itiraz!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 kiracı için inşa edilen ‘Umut Evleri’ projesini tamamlamak için Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) kredi istendi. Ancak TOKİ, başvuruyu reddedip mahkemeye başvurdu.

Bankalardan kentsel dönüşüme kredi desteği!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok banka kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteği veriyor. Kentsel dönüşüme tabii konutta 1 yıl üzerinde yaşayan kiracılar, uygun faizlerle kentsel dönüşüm kredisinden faydalanabiliyor.

findeks kiracı kredi notu sorgulama Haberi

findeks kiracı kredi notu sorgulama

Kiracı kredi notu nasıl sorgulanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan en büyük sorun kira bedelinin tahsilatı oluyor. İlk başta ödemeler konusunda güven duygusu yaratan kiracılar, kira dönemi içerisinde zorluk yaşatabiliyor.


Ancak bu sorun, artık kredi notuna bakılarak çözülebilecek. Kiracı kredi notunun düşük olması halinde mal sahipleri taşınmazını o kiracıya kiralamayacak.


Ödemeleri düzenli ve eksiksiz olan kiracıların kredi notu da yüksek olacağından, ev sahipleri evini bu kiracılara kiralayabilecek.


Peki, kiracı kredi notu nasıl sorgulanır? Kiracı kredi notu nasıl ve nereden öğrenilir?


Coldwell Banker ve Findeks işbirliği ile bir sistem oluşturuluyor. Bu sistem sayesinde alıcı ve kiracının onayı ile alınacak Findeks Risk Raporu ve Findeks Kredi Notu, kişilerin daha önceki borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisine ulaştırıyor. 


1 ile 1.900 arasında değişen kredi notu...