05 / 05 / 2024

Firkirtepede imar yüksek mi

Firkirtepede imar yüksek mi

Emre Maraşlı, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesine neden girmediklerini açıkladı. Emre Maraşlı, “Rekabet ve imar çok yüksek… Küçücük yere 50 bin konut yapılacak…. Fikirtepe sadece konut alanı olacaksa o zaman Ataşehir niye kuruldu?" dedi.

İmar Yönetmeliği 2 yılda 5 kez değişti!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ise, imar yönetmeliklerinin amacının; sağlıklı, planlı, güvenli kentleşme ve nitelikli mimari eserler ile yüksek standartlı yapılaşma ve yaşam kalitesi yüksek kentsel yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

Düzce Belediyesi'nden yüksek kat kararı!

Düzce ve Konuralp çevresinde yüksek katlı yapılaşmayı durdurmak amacıyla gerekli imar planı değişikliği Haziran ayı meclis toplantısında görüşüldü.

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar'ın detayları... 

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruluyor!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; Cumhurbaşkanı'nın veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında, ilgili bakanlar ve İBB Başkanı'ndan oluşacak...

Açığa alınan yüksek yargı mensuplarının mal varlıkları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, açığa alınan veya tutuklanan yüksek yargı mensuplarının mal varlıklarını ve imar rantı iddialarını meclis gündemine taşıdı..

Emre Maraşlı: Firkirtepe'de konutta rekabet ve imar çok yüksek!

Emre Maraşlı, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesine neden girmediklerini açıkladı. Emre Maraşlı, “Rekabet ve imar çok yüksek… Küçücük yere 50 bin konut yapılacak…. Fikirtepe sadece konut alanı olacaksa o zaman Ataşehir niye kuruldu?" dedi.

TOKİ projelerinde yüksek imar kullanmıyor!

Türkiye’de toplumsal beklentilerin değiştiğini anlatan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, hiçbir projelerinde yüksek imar kullanmadıklarına dikkat çekerek “İstanbul’a kıymıyoruz eskisi gibi” dedi.

Cumalıkızık imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay!

Bursa'nın 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ı tarihî dokuya zarar vermeden yeniden şekillendirecek imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu onay verdi.

Pendik Bahçelievler yüksek öğretim alanı imar planı askıda!

İBB tarafından, Pendik ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi, 773 ada, 7 parsele ilişkin Yüksek Öğretim Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli plan tadilatı dün askıya çıktı.

Bayraklı'da parseller birleşip daha yüksek katlı imar verilecek!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " İmar planlarını küçük küçük parseller birleşip daha yüksek katlı imar verilecek noktaya getiriyoruz " şeklinde ifadelerde bulundu.

Kadir Topbaş: Yüksek yapıların olmaması gerekir!

28.Uluslararası Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı'nın açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yeni imar kanunu ile ilgili konuştu. İstanbul'un her tarafında yüksek yapıların olmaması gerektiğini dile getirdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kartal Orhantepe imar planını iptal etti!

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından, Kartal Orhantepe Mahallesi'nde 2222 ada 208, 209, 211, 226 ve 228 no.lu parsellerin imar planı iptal edildi. İptal kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Firkirtepede imar yüksek mi Haberi

Firkirtepede imar yüksek mi

Erguvan İnşaat'ın sahibi Ali Asgar Maraşlı ve oğlu Emre Maraşlı, omuz omuza vererek Kurtköy'de inşa ettikleri W, Q, Avlu ve Loft markalı konut projelerinde müşterilerine yüzde 100 kâr ettirdiler.


Kurtköy’de W Bahçe, Q Bahçe, WRoof ve Avlu Kurtköy projelerini hayata geçiren Erguvan İnşaat’ın sahipleri Ali Maraşlı ve oğlu Emre Maraşlı, bölgenin değerini ikiye hatta üçe katlayan müteahhitler olarak biliniyor. İkili, Kurtköy’de toplam 63 dönüm arsa üzerinde inşaat faaliyetlerine devam ediyor.


Kutköy’e değer kattılar


Kurtköy’den önce Erguvan Siteleriyle faaliyetine devam eden Erguvan İnşaat, Demirbaş Yapı ile 2012 yılında başladığı W Bahçe projesiyle Kurtköy’e girdi. Firma, bu projeden sonraki projelerine tek başına devam etti. Ali Maraşlı ve Emre Maraşlı’nın ürettiği konutlar, bölgedeki diğer yatırımlarla birlikte öyle değerlendi ki, müşterileri arasında firmanın yeni projelerinden konut...