28 / 08 / 2024

Fitch Akbank

Fitch Akbank

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Akbank 24 Haziran’da açıkladığı kredi derecelendirme notu ile ilgili ayrıntılı raporunu yayımladı. Fitch, Akbank’ın farklı ekonomik konjonktürlerde başarılı performans gösterdiğini vurguladı

Fitch Ratings: Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı yok!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı olmadığını belirtti. İşte Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi...

Reysaş GYO, Akbank'tan 100 milyon TL kredi kullanacak!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akbank'tan ilk 2 yılı anapara ödemesiz, toplam 5 yıl vadeli 100 bin TL tutarında, 2 yıl sonrası her ay anapara ve faiz ödemeli kredi kullanacak.

Erdek Akbank Dinlenme Tesisi satışa çıkarıldı!

Akbank T.A.Ş. Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı, Balıkesir Erdek'te bulunan eski Akbank Dinlenme Tesisi'nin ve 2 arsanın belirli hisselerini satışa çıkardı. Toplam bedeli 5 milyon TL olarak belirlenen gayrimenkullerin ihalesi 4 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Akbank Sanat ve Mimarlık Seminerleri 22 Mart'ta başlayacak!

Akbank Sanat Mimarlık Seminerleri, İpek Akpınar'ın moderatörliiğü ile 22 Mart Salı günü mimar Mehmet Kütükçüoğlu'nu konuk ediyor. Kütükçüoğlu "Kent ile Diyalog" adını taşıyan seminerde, değerlendirmeler yapacak.

Fitch Ratings Türkiye'nin büyüme tahminini 3,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ve gelişen piyasalara ilişkin büyüme öngörülerini aşağı çekerken Türkiye için beklentisini 0,5 puan artırarak yüzde 3,5'e yükseltti.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü değiştirmedi. İşte Fitch Ratings'in Türkiye raporu...

Fitch Ratings İzmir'in ulusal uzun vadeli notunu onayladı!

Fitch Ratings Aralık 2015 raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli ‘BBB-’ olan kredi notunu ve ‘AA+(tur)’ olan ulusal uzun vadeli notunu onayladığını duyurdu.

Fitch Rating: Türkiye’nin kredi notu olumlu olacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings belirsizliğin azalmasının, reformlarını uygulanmasının ve büyümenin desteklenmesinin Türkiye ’ nin kredi notu için olumlu olacağını belirtti.

Akbank'tan maaş müşterilerine özel konut kredisi!

Maaşını Akbank'tan alan Akbank maaş müşterileri bankanın sunduğu avantajlı konut kredisi faiz oranları ile kolaylıkla ev sahibi olabiliyor.

Akbank konut kredisi faiz oranlarını yükseltti!

Ekim ayı üçüncü haftasında konut kredisi faiz oranlarını yükselten bankalar arasına Akbank da katıldı.Banka 120 ay vadeye kadar olan tüm oranlarında 0.10 puan artış yaptığını duyurdu.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek dönemde daha hızlı büyümesini beklediğini belirtti.

Fitch Ratings, Türkiye'nin notuna dokunmadı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'den beklenen açıklama geldi. Kuruluş, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit etti.

Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu koruyacak!

Uluslararası finans uzmanları, kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve görünümü değiştirmeyeceği, kredi notunu da “yatırım yapılabilir” seviyede tutacağı öngörüsünde bulundu.

Fitch Akbank Haberi

Fitch Akbank


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Akbank 24 Haziran’da açıkladığı kredi derecelendirme notu ile ilgili ayrıntılı raporunu yayımladı.


Fitch, Akbank’ın farklı ekonomik konjonktürlerde başarılı performans gösterdiğini vurguladı ve şu değerlendirmelere yer verdi: 

“Akbank’ın uzun dönemli hedefi; sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme. Orta ve uzun vadeli hedeflerini başarıyla gerçekleştiren banka verimlilikte de sektöre öncülük ediyor. Akbank’ın güçlü kredilendirme politikası ve Türkiye’nin önde gelen kurumsal şirketlerine olan odağı bankanın yüksek aktif kalitesini destekliyor. Hedeflediği segmentlerde pazar paylarını artırmayı da sürdürüyor.


SERMAYE VE İSTİKRAR


Banka ayrıca Fitch tarafından hesaplanan yüzde 13.49 seviyesindeki sermaye yeterlilik oranı ile sermaye yeterliliği kapsamında emsal grup bankaların da önünde bulunuyor. Akbank istikrarlı bir yönetim yapısına sahip. Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Türkiye’nin önde gelen ailelerinden Sabancı Ailesi’nin üyeleri ve çok...