04 / 05 / 2024

Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi

Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle inşa edilen Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Yenimahalle Macun'a kültür merkezi müjdesi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macun Mahallesi’nde bulunan Macun Toki Blokları sakinlerine cami ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Bursa Osmangazi'ye kültür merkezi, cami ve meydan projesi!

Bursa Osmangazi Demirtaş Mahallesi'nde inşa edilen kültür merkezi, cami ve meydan projesinde sona gelindi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Mahallesi’ndeki yatırımları inceledi.

Ankara Hacıbayram'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram Cami’nin arkasına, içinde, 650 araç kapasiteli kapalı modern minibüs duraklarının yanı sıra kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşı, butikler ve yemek bölümlerinin yer alacağı 5 katlı bir kompleks hayata geçiriyor.

Şanlıurfa Hilvan'a cami ve kültür merkezi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan'daki 2017 yılı hizmet yatırımları çerçevesinde camii, taziye evi, kültür merkezi ve yeşil alan yapmak için kolları sıvadı.

Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi 1 ay sonra tamam!

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle inşa edilen Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Zile İş ve Kültür Merkezi 2016 sonunda tamamlanacak!

Zile Belediyesi tarafından Tutlupınar Mahallesi Tutlupınar cami yanındaki arsaya yapılmakta olan " İş ve Kültür Merkezi" inşaatı hızla devam ediyor. Projenin inşaatı 2016 sonunda tamamlanacak...

Batman’ın büyük semti Kültür'de taziye evi inşa edilecek!

Kültür cami bitişindeki alana modern bir taziye evinin yapılması için Belediye’den izin aldıklarını belirten Kültür mahalle muhtarı Enver Argun, İl Müftüsü Turgut Erhan’dan da gerekli desteği gördüklerini söyledi.

Cami-Cemevi projesi Kültür Sarayı'na dönüştürülecek!

Yapımına üç yıl önce başlanan ancak projeye aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlenen Cami-Cemevi inşaatı, Kültür Sarayı'na dönüştürülerek sosyal hayata kazandırılacak.

Danimarka'da Türklerin kültür evi başvurusu kabul edilmedi!

Danimarka'nın Slagelse kentinde belediye meclis üyeleri, içinde cami de olan bir kültür evi yapmak için başvuran Türklere ret cevabı verdi.

İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri kitabı İBB Kültür'den çıktı!

İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayıncılık tarafından yayımlandı. Sudi Yenigün tarafından kaleme alınan İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri kitabında 172 cami tanıtılıyor.

Mamak'ta Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temeli atıldı!

Mamak Kartaltepe Mahallesi Okullar Caddesi'nde, Mamak Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi Kompleksi temel atma töreni gerçekleştirildi. Cami cemevi inşaatı, Hacı Bektaş Veli türbesinin Selçuklu mimarisi ile modifîye edilmesiyle yapılacak...

Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi Haberi

Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yeşilköy ve Florya bölgesindeki cami, yurt ve kültür kompleksi ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 9 bin metrekarelik alana inşa edilen eserin inşaatı bir ay içinde tamamlanacak. Cami, yurt ve kültür kompleksinden oluşan kompleksin camisi Osmanlı mimarisi tarzında inşa edildi. Caminin minaresi, Atatürk Havalimanı uçak iniş kalkış sahası olması nedeniyle biraz kısa tutuldu.


Toplam 3 bin 624 metrekarelik alan oturan camide ibadet alanı dışında, Revaklı Dış Avlu, Abdesthane, WC, İmam Odası, Morg, Gasılhane, Çok Amaçlı Salonlar, Kreş, Çocuk Bakım Odası ve Bayan Etüt Odası bulunuyor.


Selçuklu mimarisine benzetilen öğrenci yurdu engelli öğrencilerin de konaklamasına uygun yapıldı. 187 kişi kapasiteli yurt, 3 bin 750 metrekarelik...