06 / 05 / 2024

florya çiftliğinin sahipleri

florya çiftliğinin sahipleri

1943 yılında Bakırköy Mal Müdürlüğü tarafından verilen ilanla Florya Çiftliği satışa çıkarılacakmış. Varlık Vergisi dolayısıyla satışa çıkarılan eski adıyla Kalitarya Çiftliği'ne 184 bin 852 lira değer biçilmiş.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Giraudlar'ın çiftliği askıya çıktı! İzmir'e Koç Üniversitesi mi geliyor?

Kamuoyunda Giraudlar'ın çiftliği olarak bilinen ve sahipleri arasında Koç Holding’in de bulunduğu 28 hektarlık yeşil alan statüsü, "Yüksek Öğrenim Alanı" ve Kentsel Gelişme Alanı" olarak değiştiren imar planı askıya çıktı.

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

TOKİ kurasında 411 bin 706 kişinin kura sonucu belli oldu! Kurada ismi çıkmayanlar ne yapacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde hak sahipleri çekilen kuralarla belli oluyor. TOKİ’nin 250 bin konutluk sosyal projesinde 20 ilde çekilen kuralarla 411 bin 706 kişinin kura sonuçları da açıklanmış oldu.

İspanya'da hayvancılık sektörünün geleceği risk altında!

İspanya'da süt tüketimi son 1 yılda yüzde 5, son 20 yıla göre ise yüzde 25 düştü. Hayvan çiftliği sahipleri isyan ediyor. Durumun devam etmesi halinde kapımıza kilit takacağız. İşte haberin detayları..

Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 4 bin 500 konut inşa edilecek!

Ataa İnsani Yardım Derneği ve Merhametli Kalpler Derneği iş birliğinde, Gaziantep Valiliğinin desteğiyle, Suriye'de ihtiyaç sahipleri için toplam 4 bin 500 konut inşa edilecek.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliklerinde son durum ne?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mahkemeye taşınan Yenimahalle’deki Atatürk Orman Çiftliği Macun Mahallesi'ne ilişkin plan değişikliğinin iptaline karar verildi.

Bakırköy'de 10 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Bakırköy 18. İcra Dairesi, Bakırköy ilçesi, Şenlik Mahallesi, Florya Çiftliği Mevkii, 949 ada 182 parselde yer alan 5 katlı binanın 1/3 hissesini 9 milyon 981 bin TL'ye satıyor...

Radiye Sezer Katırcıoğlu'ndan Lütfü Türkkan'a arazi sorusu!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a, sahibi olduğu yağ fabrikası ve çiftliğinin devlet arazisi üzerinde olup olmadığı sorusunu sordu...

Muğla'da TOKİ Konutları için kura çekildi!

MUĞLA'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 1106 konuttan 948'inin sahipleri kura ile belirlendi.

Şehit Yakup Sürücü'nün Ankara'daki çiftliğinin inşaatı tamamlanacak!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Yakup Sürücü'nün babası İbrahim Sürücü, oğlunun hayalindeki çiftliği tamamlamak istediğini belirtti. Sürücü, çiftliğin inşaatına oğluyla birlikte başladıklarını daha sonra da olaylardan sonra yarım kaldığını söyledi.

Bakırköy'de icradan 36.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Bakırköy 18. İcra Dairesi, Bakırköy İlçesi, Şenlik Mahallesi, Florya Çiftliği Mevkii'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. İhalesi 21 Eylül Çarşamba günü yapılacak taşınmazın bedeli 36 milyon 885 bin 300 TL olarak belirlendi.

Riva ve Florya arsalarında gelirin yüzde 80'i Galatasaray'ın!

Mali sorunlarla boğuşan Galatasaray, en büyük gelir umudu İstanbul Riva ve Florya arsaları için Emlak Konut GYO ile anlaştı. Projelerin hasılat paylaşımı modeliyle ihale edilmesi ve elde edilecek gelirin yüzde 80’inin Galatasaray’a verilmesi yönünde anlaşıldı.

florya çiftliğinin sahipleri Haberi

florya çiftliğinin sahipleri



Bakırköy Mal Müdürlüğü'nden:


Florya Çiftliği satış ilanı


   1- Bakırköy kazası dahilinde Florya'da Şenlik Mahallesi'nde (eski Kalitarya) Florya Çiftliği namıyla maruf olan çiftliğin (206) parça tapu senedi ile tasarruf olunan kısmının 15/16'sı ve gene aynı mahalde diğer 4 parça tapu senedi ile tasarruf olunan kısmının 15/16 hissesinden 3 hektar üç yüz yirmi yedi metre murabbaı olan bir senetlik kısmın 53/64 hissesi ve diğer üç hektar, yedi bin iki yüz yirmi metre murabbaı olan bir senetlik kısmın 5/8 hissesi ile mütebaki 3/8 hissenin (13955) hisse itibarıyla (234) hissesi ve gene bir hektar dokuz bin iki yüz doksan dokuz metre...