13 / 05 / 2024

Florya imar projesi

Florya imar projesi

1935 yılında İstanbul Belediyesi, çağdaş bir plaj haline getirmek için metrekaresini 17 kuruştan 173 bin liraya istimlak ettiği, bir milyon metrekareden büyük olan, Florya Plajı'nın bir kısmını ucuz fiyatla satacakmış.

Emlak Konut GYO Florya Evleri fiyat listesi Ekim 2022! 

Emlak Konut GYO imzasıyla hayata geçirilen Florya Evleri projesi 68 bin 36 metrekarelik arsa alanında yükseliyor. Peki Emlak Konut GYO Florya Evleri fiyat listesi belli oldu mu? İşte Emlak Konut Florya Evleri fiyat listesi Ekim 2022! 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Emlak Konut Florya Evleri 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Emlak Konut Florya Evleri projesi için hazırlatılan 2020 Yıl Sonu Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Musul'da son bir yılda 465 imar projesi hayata geçirildi!

DEAŞ'ın saldırıları ve sonrasında yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük zarar gören Irak'ın Musul kentinde, son bir yılda 465 imar ve kalkınma projesi hayata geçilirdi.

Emlak Konut GYO Florya Evleri projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO imzasıyla hayata geçirilecek olan Florya Evleri projesinde yer teslimi yapıldı...

Emlak Konut GYO Florya Evleri için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Florya Evleri projesi için ÇED süreci başladı.

Emlak Konut GYO Florya Evleri değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Bakırköy Şevketiye Emlak Konut Florya Evleri projesi için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri'nin yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO, İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Şevketiye Mahallesi, 1242 ada 2 parselde yer alan 242 adet konut ve 12 adet ticari üniteden oluşan Emlak Konut GYO Florya Evleri projesi için yapı ruhsatlarını aldı.

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Akyazı için çılgın imar projesi!

31 Mart Yerel Seçimlerinde rekor oyla Akyazı’ya Belediye Başkanı seçilen Bilal Soykan, hayalinde yer alan Akyazı’yı anlattı. Soykan, Akyazı için planladığı çılgın projesini açıkladı.

Florya imar projesi Haberi

Florya imar projesi



Florya Plajı


Bir kısım yerler ucuz fiyatla satılacak


   Belediyece, asri bir plaj haline getirilmek için istimlak edilen Florya Plajı, bir milyon küsür metre murabbaıdır. Burası 173 bin liraya istimlak edildiğine göre metre murabbaı aşağı yukarı on yedi kuruşa alınmıştır. 

   İstimlak edilen arazinin hududu kara cihetinden bir tarafı Kalikratya'ya, öbür tarafı da Çekmece Gölü'ne dayanıyor.

   Belediyenin asıl plajı imar ettikten sonra üst tarafını parça parça satması ihtimali vardır. 

   Kumsalda satılacak yerler, isteyenlere ucuzca verilecek, bir kaç yüz lira ile oldukça geniş bir saha satın alınacak, buralarda ahşap köşkler yapılacaktır. Bu köşkler nihayet 6 - 7 yüz liraya mal olacaktır.


(1935 yılında...