21 / 05 / 2024

foça Hayırsız Ada

foça Hayırsız Ada

ANTALYA Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İl Başarısını Artırma Projesi (İLBAP) kapsamında, geçen 10 Nisan'da yaptığı 'Performans Takip Sınavı'ndaki bir soruyla gündeme gelen 'Hayırsız Ada'nın polemiklere neden olan adı değişti.

Foça'daki EKO Köy projesi tartışmalara neden oldu! İşin rengi inşaat başlayınca değişti!

İzmir Foça’daki “Ekolojik Köy” projesinde lüks villa yapımına başlandı. Çevreciler ve meslek odaları bunun bir rant projesi olduğunu iddia ederek, söz konusu projenin iptali istemiyle yargıya başvurdu.

İBB'den 100. yıla özel İstanbullulara müjde: Vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar sınırsız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada sınırsız internetin sınırsız olacağını açıkladı.

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İzmir Foça'da 8 taksitle imarlı arsa satıyor!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Foça'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Foça'da mera alanlarının yapılaşmaya açıldığı iddia edildi!

İzmir'in Foça ilçesi Atatürk Mahallesi Hacılimanı mevkiinde mera vasfına sahip arazilerin yapılaşmaya açıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Liverpoollu Fabinho'nun evine hırsız girdi!

İngiltere Premier Lig ekipleri arasında yer alan Liverpool'da forma giyen Fabinho'nun evine hırsız girdi!

Örs Zümrüt Gayrimenkul Yatırım İnşaat Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Örs Zümrüt Gayrimenkul Yatırım İnşaat Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Betül Sude Örs tarafından kuruldu.

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Futbolcu Dele Alli'nin evine hırsız girdi!

İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham'da forma giyen Dele Alli'nin evine hırsız girdi.

Skyland İstanbul, sınırsız ofis seçeneği ile kiralama avantajı sunuyor!

Eroğlu Gayrimenkul'ün projelerinden Skyland İstanbul, istenildiği gibi tasarlana bilen sınırsız ofis seçeneği ve kiralama alternatifleriyle iş yaşantısına yeni bir soluk katıyor…

İYİ Parti'li Bedri Yaşar'dan Gazi Sinan Bayır'a ev sözü!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Şanlıurfa Sınır Karakolunda görev yaparken yaralanan Vezirköprülü Uzman Çavuş Sinan Bayır'ı ziyaret etti ve Gazi Sinan Bayır'a ev sözü verdi.

Jan Vertonghen'in evine hırsız girdi!

İngiltere Premier Lig ekipleri arasında yer alan Tottenham'da forma giyen Jan Vertonghen'in evine hırsız girdi. 

Foça'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar mecliste!

İzmir'in Foça ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hakkı Bulut'un evine hırsız girdi!

Ünlü arabesk sanatçısı Hakkı Bulut’un Bahçelievler’deki evine hırsız dirdi.

foça Hayırsız Ada Haberi

foça Hayırsız Ada

Foça Belediye Meclisi son toplantısında, oy birliği ile aldığı kararda adanın ismini "Atatürk Adası" olarak değiştirdi.

İzmir'in Foça İlçesi'ne 3 mil uzaklıktaki özellikle Foça yönünden bakıldığında kusursuz bir Atatürk büstünü andıran, görsel güzelliğinin yanı sıra çevresindeki suların temizliği ve yaşayan balık çeşitlerinin bolluğuyla tanınan Hayırsız Ada isminin Atatürk Adası olarak değiştirilmesi Foçalılar'ı sevindirdi. Foça Balıkçı Kahvesi'nde halka açık olarak yapılan belediye meclisi toplantısında oybirliğiyle adının değiştirildiğini belirten CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, şöyle dedi:


"Adada Atatürk siluetin oluşması bize doğanın bir armağanı. Ulu önderin gönlümüzde olduğu gibi Foça sularında her an gözümüzün önünde yaşamasının anıtsal bir kanıtı. Görülecek pek çok doğal ve tarihi eserimiz arasında apayrı bir yeri var. Balıkçımız, teknecimiz, halkımız buraya ayrı bir özen gösterir, gözetir, kollar. Bu...