07 / 05 / 2024

Foçada turistik yerler

Foçada turistik yerler

Tur acenteleri uluslararası alanda dalış turizmi için rezervasyon yapmaya başladı. Tarih, kültür ve mavi yolculuğun yanı sıra dalış turizmi için Bodrum'a gelen turist sayısında büyük artış yaşanmaya yaşandı.

Kemer'de 12.8 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

T.C. Kemer İcra Dairesi, Antalya ili, Kemer ilçesi, Kemer Mahallesi, 10 ada 4 parselde yer alan turistik tesisi 12 milyon 840 bin 30 TL'ye satıyor...

Mersin Erdemli'de 34.1 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

Erdemli İcra Dairesi, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Tömük Mahallesi, 75 ada, 56 parselde yer alan turistik tesis ve arsasını 34.1 milyon TL'ye satıyor.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Foça'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar mecliste!

İzmir'in Foça ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Yeni Foça’ya 41 milyon liralık arıtma tesisi!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmayı yaklaşık 41 milyon liralık yatırımla hizmete aldı.

Fatih'de turistik tesis sayısı artacak mı?

FATİH ilçesi üzerindeki karabulut Yenileme adı altında yapılmak istenen Dönüşüm projeleri ile ilçemiz Turizm- Ticaret-Konaklama alanına dönüştürülecek. Ada bazlı yeni projelerle ilçenin konut sayısı azaltılıp, Turistik tesis sayısı çoğaltılacak.

Yeni Foça İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre meselesi de çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı, 50 bin kişi kapasiteli tesisin temeli törenle atıldı.

Yeni Foça'ya 50 bin kişi kapasiteli arıtma tesisi!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı. Sadece Yeni Foça'nın başlıca projeleri için 65-70 milyon TL yatırım yapıldı.

Yeni Foça Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

İzmir’in turistik bölgelerinden oaln Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli düzenlenen törenle atıldı.

İzmir Foça'ya yeni arıtma tesisi yapılıyor!

İzmir'in turistik bölgelerinden Yeni Foça'nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı.

Barcelona'da turistik yatırımlar 1 yıl durduruldu!

İspanya'nın ve Avrupa'nın en fazla turist çeken kentlerinden biri Barcelona'nın yeni Belediye Başkanı Ada Colau "acil" olarak adlandırdıkları bir planı yürürlüğe sokarak bölgedeki tüm yeni turistik yatırımları 1 yıl durdurduklarını açıkladı.

İZSU, Yeni Foça arıtması için ihaleye çıkıyor!

İZMİR'in turistik bölgelerinden Yeni Foça'nın en büyük çevre sorunu çözülüyor. 21 milyon liralık yatırımla kanal şebekesi döşeme çalışmalarını başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 50 bin kişi kapasiteli ileri biyolojik arıtma tesisi için de gelecek ay ih

Gökhan Demirağ: Foça'da turistik tesis yapacağız!

“Biz ekip olarak belediye çalışanları değil Foça’nın aşığı olan kişileriz” diyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça’nın tanıtımı ve daha da gelişmesi adına yapılanları anlattı

Foçada turistik yerler Haberi

Foçada turistik yerler


"Dünyanın en ünlü batıklarından olan Thistlegorm gemisi, her yıl 25 bin dalgıcı konuk ediyor. 

1941'de Alman savaş uçakları tarafından batırıldıktan sonra uzun süre keşfedilemeyen Thistlegorm gemisi Mısır piramitleri kadar tanınıyor. 73 yılda doğal balık cenneti haline dönüşen, yüzlerce canlı türünün yuva yaptığı gemi, şimdilerde dalgıçların en büyük hayali. 30 metre derinlikteki Thistlegorm'u her yıl Türkiye'den de 2 bine yakın dalgıç ziyaret ediyor ve dalıyor. 

Mısır'da her türlü kargaşa ve iç savaşa rağmen, bütün geliri dalış turizmi olan SHÂRM EL SHEİKH'i incelemek lazım. Bu şehirde beş yıldızlı 16 otel (3 tane Hilton, 2 tane Maritime, 2 tane Marriot, Rixos, Sheretaton, Hyatt) bulunuyor. 

Sadece dalış için, dünyanın dört bir tarafından günlük beş bin kişi tekneler ile dalışa çıkıyor. 

Dalışa giderken günlük tekne ücreti kişi başına...