27 / 04 / 2024

forbese göre en zengin iş adamları

forbese göre en zengin iş adamları

Forbes dergisi, dünyada en çok dolar milyarderi yaşayan 25 şehri açıkladı. Listede 3’üncü sırada yer alan Moskova’da 60 milyarderin yaşadığı belirtilirken, Moskovalı milyarderlerin toplam servetinin 217 milyar doları bulduğu ifade edildi

Borsada geçen yıla göre daha çok temettü dağıtacak şirketler açıklandı

Borsa yatırımcısının tercihi olan temettü hisseleri bu sene yüzleri güldürecek. Şirketlerin bu yıl dağıtacakları temettüler bir önceki yıla göre artış gösterdi. İşte Borsa’da geçen yıla göre daha çok temettü verecek şirketler

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Değirmenci'den 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

İstanbul'da deprem riski en çok hangi ilçe ve mahallelerde? AFAD açıkladı: Fay hattı haritasına göre en riskli yerler! 

7 Kasım Salı günü Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından "İstanbul'daki en riskli, orta riskli ve depreme dayanıklı semtler hangileri?" sorusu gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası ve OVP tahminlerine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerine yeni müjde: En düşük emekli maaşı 10 bin 565 TL! 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının belirlenmesinde 2023'ün ikinci yarısındaki enflasyon etkili olacak. Ancak Merkez Bankası ve OVP tahminlerine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda arttı.

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

forbese göre en zengin iş adamları Haberi

forbese göre en zengin iş adamları

Rusya’nın başkenti Moskova, dolar milyarderlerinin en fazla yaşadığı 3’üncü şehir oldu. Sıralamanın ilk basamağında ise 79 milyarderle New York yer alıyor. Listenin ilk sırasında yer alan New Yorklu milyarderlerin toplam servetinin 364 milyar dolar olduğu kaydedilirken, ikinci sırada sırada yer alan Hong Kong’daki milyarderlerin servetinin de 261,3 miyar dolar olduğu ifade edildi.

Forbes, Moskova’nın en zengin adamı olarak 14,4 milyar dolarlık servetin sahibi Novateck şirketinin başkanı Leonid Mihelson’ı...