29 / 04 / 2024

Fransa konut

Fransa konut

Fransa'da faaliyet gösteren Abbe Pierre Vakfı tarafından Fransa'da barınma üzerine yapılan araştırma, 3,5 milyondan fazla kişinin kalacak düzenli bir evinin olmadığını ya da insanlık dışı şartlarda yaşadığını ortaya koydu...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransa’nın 20 bölgesinde, yabancılara konut kiralanmasının önüne geçilmesi amacıyla kampanya uygulanıyor. Organizatörler, turistler sebebiyle ev fiyatlarının hızla yükseldiğine ve yerel halkın başka yerlere taşınmak zorunda kaldığına dikkat çekiyor. 

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Fransa'daki hayırseverlerden Suriye'ye 539 konut bağışı!

Fransa Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Strazburg Din Hizmetleri Ataşeliği ve bağlı dernekler tarafından Suriye'ye 539 konut bağışı gerçekleştirildi.

Fransa'da göçmenler oturum izni ve konut talebiyle gösteriler düzenledi!

Fransa'da kendilerine oturum izni ve konut imkanı verilmesini talep eden göstericiler, hükümet karşıtı pankartlar taşıdı.

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

Fransa, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planını kınadı!

Fransa, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Emmanuel Macron: Lübnanlıların konut ihtiyacı var!

Lübnan halkına sağlık hizmetleri, gıda, eğitim ve konut konularında ihtiyaçları bulunduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu konferansın amacının Beyrut halkının ihtiyaçlarına çok somut bir şekilde cevap vermek olduğunu belirtti.

Fransa’da konut kredilerinde tarihi düşüş!

Fransa’da konut kredisinde faiz oranlarında yaşanan düşüş rekor seviyede seyretti. Yaz döneminde de düşmeye başlayan faizler, kasım 2016 oranlarının da altına düştü.

Emlak Konut'tan global ölçekli atak!

Expo Turkey By Qatar ve Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM fuarına katıldıklarını söyleyen Emlak Konut Genel Müdürü Gedikli, "Kendimizi ve ülkemizi en iyi şekilde anlatabileceğimiz platformlarda yer almaya özen gösteriyoruz" dedi...

Fransa, İsrail'in Batı Şeria'da konut inşa etme kararını kınıyor!

İsrail hükümetinin Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde bulunan Yahudi yerleşim birimlerine 4 bin 500 ek konut inşa etme kararı, Fransa hükümeti tarafından kınandı. Bu kararın İsrail ve Filistin arasındaki barış sürecine zarar vereceği ifade edildi.

BM'den Fransa'ya konut eleştirisi!

Birleşmiş Milletler Konut Edinmede Ayrımcılığa Karşı Özel Raportörü Farha, Fransa'nın evsizlere ve kötü barınma koşullarına karşı yürüttüğü siyasetin çelişkilerle dolu olduğunu söyledi...

Fransa'dan İsrail'e konut kınaması!

Fransa Dışişleri Bakanlığından Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa kararına ilişkin kınama mesajı yayınladı.

Fransa konut Haberi

Fransa konut

Fransa'da evsizlerin sayısı 2001'den bu yana yüzde 50 oranında arttı.


Fransa'da faaliyet gösteren Abbe Pierre Vakfı tarafından Fransa'da barınma üzerine yapılan araştırma, 3,5 milyondan fazla kişinin kalacak düzenli bir evinin olmadığını ya da insanlık dışı şartlarda yaşadığını ortaya koydu.


Araştırmada, Fransa'da 141 binden fazla kişinin sokakta yaşarken, 694 bin kişinin de kendine ait kalacak bir yeri olmadığına dikkat çekildi.


Ülkede, 2,8 milyon kişinin insanlık dışı şartlarda ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda yaşadığı belirtilen araştırmada, 3,5 milyondan fazla kişinin barınma sorunu çektiği kaydedildi.


Evsizlerin sayısının 2001'den bu yana yüzde 50 oranında arttığına işaret edilen araştırmada, artışın ekonomik kriz ve işsizlikle doğrudan bağlantısı olduğu değerlendirmesine yer...