14 / 05 / 2024

fransa vizesi nereden alınır

fransa vizesi nereden alınır

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Charlie Hebdo saldırısının ardından ülkesinin vize politikasına özel bir sınırlama gelmediğini belirterek, "Ret oranı yüzde 3 düzeyine düştü. Vize süreleri ise uzadı." dedi.

Tapu harcı ödemesi nereden yapılır?

Gayrimenkullerin devir sürecinde tapu müdürlüğüne belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Tapuda ödenecek harç, yapılan devrin türüne göre değişiyor. Peki, tapu harcı ödemesi nereden yapılır?

İmar durumu nereden istenir?

İmar durumu, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini gösteriyor. Peki, bir arsanın imar durumu nereden istenir?

Fransa Strazburg'da Yunus Emre Lisesi açıldı!

Fransa'nın ilk Türk lisesi, Yunus Emre Lisesi Strazburg'da eğitime açıldı. Hizmete giren Yunus Emre Lisesi Fransa'nın Türkler tarafından kurulan ilk lisesi oldu.

İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır?

İşyerinde yapılacak kimi tadilat işleri için, ruhsat alınıyor. Peki, işyerinizde ruhsat gerektiren bir tadilat işlemi yapacağınızı düşünelim. İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır? İşyeri tadilat ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

Tapu tahsisi nereden alınır?

Tapu tahsis belgesi imar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; ilgili kişilere tanınan “şahsi hak” içeren belge olarak biliniyor. Peki, tapu tahsisi nereden alınır?

Kamulaştırma nereden sorgulanır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz mallar, Devlet ve kamu tüzelkişiler tarafından kamulaştırılabiliyor. Peki, bir taşınmaz için kamulaştırma nereden sorgulanır?

Nazım imar planı nereden alınır?

Nazım imar planlarında o bölgenin gelecekteki nüfus yoğunluğu, potansiyel konut sayısı, ulaşım sistemleri ve yerleşme alanının büyüme yönü gibi faktörler değerlendirmeye alınıyor. Peki, nazım imar planı nereden alınır?

Fransa'daki Versailles Sarayı arazisine otel yapılacak!

Fransa’nın en önemli kültür varlıklarından, 17’nci yüzyıldan kalma Versailles Sarayı’nın yanındaki üç bina lüks otele dönüştürülecek. Dönüşümün maliyeti en az 8 milyon euro.

Kira sözleşmesi nereden temin edilir?

Belirli ve belirli olmayan bir süre için gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl imzalanır? Kira sözleşmesi nereden temin edilir?

Veraset ilamı nereden nasıl alınır?

Bir kimsenin vefatının ardından mirasçıların alması gereken belgeler arasında veraset ilamı bulunuyor. Mirasçı olduğunu düşünen ve veraset ilamı için başvuruda bulunabiliyor. Peki, veraset ilamı nereden nasıl alınır?

DASK poliçesi nereden alınır?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK konut ve işyerleri üzerinde yaptırılan; depremden sonra meydana gelen maddi zararları karşılayan sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev veya işyeri için DASK poliçesi nereden alınır?

Sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

Kimi sit alanlarına inşaat yapılamazken, kimilerine izin verilebiliyor. Sit alanlarında yapılaşma koşulları sit alanı türü ve derecesine göre farklılık gösteriyor. Peki, sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

Fransa'da 1 Euro'ya alınan mağara ev oldu!

Fransa’nın Loire Vadisi‘ndeki mağaza evi sadece 1 Euro'ya satın alan Fransalı çift mağarayı ev haline getirdiler. İşte 1 Euro'ya alınan mağara ev...

fransa vizesi nereden alınır Haberi

fransa vizesi nereden alınır

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Charlie Hebdo saldırısının ardından ülkesinin vize politikasına özel bir sınırlama gelmediğini belirterek, "Ret oranı yüzde 3 düzeyine düştü. Vize süreleri ise uzadı. Büyükelçimizle vize almayı kolaylaştırmak istiyoruz" dedi.


Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun 80 milyon lira cirolu bir şirketin sahibi bir işadamına kızı ve yeğeniyle yapacağı Paris gezisi için vize vermediği yönünde basında çıkan haberlerle ilgili soruları yanıtlayan Domenach, işadamının vize talebinin reddedildiğini doğruladı ancak konsolosluğa ulaşan dosyadaki bilgilerle haberlerde yer verilen bilgilerin bağdaşmadığını kaydetti.


İşadamı başvurusuyla ilgili bütün detayları açıklamasının mümkün olmadığını belirten Domenach, "Söz konusu başvuru dosyasında belirtilen gelir yeterli değildi. Basında yer alan haberdeki bilgiler doğru olsaydı vize tabii ki verilirdi " dedi.


Türk vatandaşlarının Fransa'ya turist veya iş adamı olarak gitmesi Fransa'nın çıkarına olduğunu söyleyen...