20 / 05 / 2024

Fuar düzenlenebilecek alanlar nelerdir

Fuar düzenlenebilecek alanlar nelerdir

Fuar düzenlenebilecek alanlar nelerdir? Fuar Alanları Yönetmeliğine göre açık fuar alanları brüt kaç metrekareden küçük olamıyor? İşte fuar düzenlenebilecek alanlar ile ilgili esaslar bu haberde...

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Yurt dışı telefon alanlar çabuk buraya baksın! 2023 yurt dışından telefon getirme ücreti kaç  TL? 

Resmi gazetelerde yıllık olarak yayınlanan kararlar, IMEI kayıt ücretlerini ve diğer ücretleri yeniden tanımlamaktadır. Bu bağlamda, yakın zamanda yayınlanan bir karar, 2023 telefonunun pasaporta kaydedilmesi için ücretleri yeniden tanımladı.

Aile Bakanlığı ödüyor, alanlar büyük nefes alacak! Hemen başvurun para ödemesi yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik destek ödemeleri devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yeni bir yardımın daha detayları duyuruldu. İhtiyacı olanların mutlaka başvurması gerektiği belirtildi.

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

Antalya 0,99 Konut Fuarı'na yoğun ilgi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği, konut kredilerinde yaşanan indirim sonrasında 0,99 Konut Fuarı düzenledi. Fuarda vatandaşlar ile birebir görüşmeler yapıldı.

Riskli kentsel dönüşüm alanları tespit edilmeli!

42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Öncelikli en riskli kentsel dönüşüm alanları ve binaları hızlıca tespit edilmeli'' diye konuştu.

Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı 18 Eylül'de başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanarak doğru portföyü doğru yatırımcıyı ile buluşturan R.E.D. Invest, 18 – 22 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı düzenleyecek.

Tekfen Holding yeni pazarlara giriyor!

Uluslararası müteahhitlik, tarımsal sanayi ve üretim ile limancılık alanlarında faaliyet gösteren Tekfen Holding, yeni dönemde alanlarını çeşitlendirmeyi planlıyor.

9'uncu Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı!

9. Ortadoğu İnşaat Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Fuarda, yapı malzemeleri, elektrik sistemleri, asansör, iş ve inşaat malzemeleri, doğal gaz, ısıtma, soğutma, havalandırma, tesisat gibi malzemeler görücüye çıktı.

Gaziantep’te Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı açıldı!

İnşaatın kalbi Gaziantep’te attı. Gaziantep’te eşzamanlı olarak Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknoloji Fuarı ile Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı düzenlendi...

İzmir Emlak Fuarı 27 Eylül'de başlıyor!

İzmir'de emlak fuarı düzenlenecek. 27-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek İzmir Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na 100 bin ziyaretçi bekleniyor.

MÜSİAD Hessen, Almanya'da İnşaat ve Emlak Fuarı düzenleyecek!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hessen Şubesi, 21-22 Nisan tarihlerinde Almanya'nın Offenbach kentinde İnşaat ve Emlak Fuarı düzenleyecek...

Fuar düzenlenebilecek alanlar nelerdir Haberi

Fuar düzenlenebilecek alanlar nelerdir

Fuar düzenlenebilecek alanlar nelerdir?

Fuar düzenlenebilecek alanlar ile ilgili esaslar, Fuar alanları yönetmeliği olarak da bilinen Yurt İçinde Fuar Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Yönetmelikte fuar düzenlenebilecek alanlar hangileridir sorusunun yanıtı madde 19'da şu şekilde açıklanıyor:


Fuar Düzenlenebilecek Alanlar :

Madde 19- Fuar düzenlenecek alanlarda; 


a) Ziyaretçiler için ayrı giriş-çıkış ile sergilenen ürünler için tahmil-tahliye kapılarının, 


b) Aydınlatma ve gereğinde güç kullanımı için yeterli kapasitede elektrik donanımının ve temel işlevler için yeterli sayıda jeneratörün, 


c) Kapalı alanlar için çalışır durumda ısıtma ve havalandırma sistemlerinin, 


d) İletişim için gerekli araç ve gereçlerle yeterli alt yapının, 


e) Fuar alanına uygun sayıda lavabo ve tuvaletlerin, 


f) İhtiyaç ölçüsünde büfe, kafeterya ve lokantanın, 


g) Düzenleyici ve görevlendireceği personele ait bir danışma, yönetim, gözetim ve denetim bürosunun, 


h) Güvenlik ve ilk yardım hizmetleri için gerekli...