05 / 05 / 2024

Fuar turizmi gelişimi

Fuar turizmi gelişimi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, her yıl milyonlarca turist ağırlayan Antalya'da turizmin 12 aya yayılması için fuar turizminin önemine vurgu yaptı.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Alternatif Yatırım Fonlarında GYF'nin Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Alternatif Yatırım Fonlarında Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da...

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi kuruldu!

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Eloraby ve Maısoun Al Sabsabı ortaklığında kuruldu. 

11. Gayrimenkul Fuarı 20-21 Mayıs'ta!

11. Gayrimenkul Fuarı yeni gelişmekte olan inovasyon yaratan pazarlar için en geniş çaplı ve en etkili Gayrimenkul yatırım ve geliştirme fuarı olma özelliği taşıyor. 11. Gayrimenkul Fuarı 20-21 Mayıs'ta düzenlenecek.

11. Gayrimenkul Fuarı 22-23 Nisan'da!

11. Gayrimenkul Fuarı yeni gelişmekte olan inovasyon yaratan pazarlar için en geniş çaplı ve en etkili Gayrimenkul yatırım ve geliştirme fuarı olma özelliği taşıyor. Fuar 22-23 Nisan'da Hilton Convention Center'da gerçekleşecek.

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

Antalya inşaat sektöründeki gelişimiyle Nisan'a damga vurdu!

Antalya, bu yıl inşaat sektöründeki gelişimi ile Nisan ayına damgasını vurdu. Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde, geçen yılın Nisan ayına göre satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği iller Yalova, Çanakkale ve Antalya olarak sıralandı.

Tuzla'da 1 milyon 53 bin metrekare alanda imar uygulaması!

Tuzla Belediyesi, ilçenin planlı gelişimi için imar uygulamalarına devam ediyor. Bir yandan kentin yaşam ve çalışma alanlarını planlayan Tuzla Belediyesi, bir yandan da sosyal donatı alanlarına da hassasiyetle yaklaşıyor

Şanlıurfa'da dönüşüm zamanı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek "Büyükşehir Belediyesi olarak Gelişimi ve Dönüşümü gerçekleştiriyoruz" dedi.

Şanlıurfa'da kentin farklı noktalarındaki çalışmalar incelendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek "Büyükşehir Belediyesi olarak Gelişimi ve Dönüşümü gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüm gelişimi kapsamalı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm, 2B arazilerini ve şehirlerin gelişimini anlattı. İşte o yazı...

Fatma Güldemet Sarı'dan ICSG'ye destek!

Bakan Sarı “4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın ihracatın gelişimi ile ilgili olarak yarar sağlamakla birlikte üretici firmalar için dünyanın çeşitli ülkelerinde sermaye yapma imkanı sağlayacaktır” dedi.

Alfemo'ya onur ödülü!

Türkiye Mobilya Pazarı’nın lider markalarından Alfemo, tasarımın sektörün gelişimi için en önemli lokomotif güç olduğu bilinciyle bu yönde yapılan faaliyetleri ve genç tasarımcıları desteklemeyi; misyonunun bir parçası olarak görmektedir.

Fuar turizmi gelişimi Haberi

Fuar turizmi gelişimi

2013 yılında Antalya'ya gelen 11 milyonu aşkın turistin %85'inin Mayıs-Ekim döneminde geldiğini kaydeden Başkan Budak, "yatak kapasitemizi verimli kullanmak, yılın her ayında katma değer ve istihdam yaratmak istiyorsak turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak durumundayız. Fuar turizmi de bu vizyonla geliştirilmesi gereken alternatif turizm kanallarından birisi. Antalya'nın fuar turizminden aldığı payı artırmalıyız" dedi. 


ANTALYA'NIN FUAR KARNESİ

 Antalya'da 2014 yılı sonu itibariyle 19 fuar düzenlenmiş olacağını kaydeden Başkan Budak, bunların 6 tanesinin uluslararası ihtisas fuarı olduğunu kaydetti. Fuarların yalnızca ekonomik bir etkinlik olarak düşünülmemesi gerektiğini kaydeden Başkan Budak, "fuarlar ticari ve ekonomik işbirlikleri için sundukları fırsatların yanı sıra sosyal ve kültürel bağlarm kurulduğu platformlar yaratıyorlar. Bu bağlar aynı zamanda turizm için kaldıraç etkisi yaratıyor. Turizm sektörümüzün fuarlara sahip çıkması ve desteklemesi çok...