27 / 07 / 2024

Fulya Mahallesi

Fulya Mahallesi

1970 yılında Şişli Fulya Deresi sırtlarında 60 bin metrekarelik bir alan, devamlı yağış nedeniyle kaymaya başlamış. Üç yüzden fazla gecekondu heyelan bölgesinde 40 kadar gecekondunun duvarları çatlamış.

İstanbul Dikilitaş'taki 15 bin metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Dikilitaş (Fulya)Mahallesi, 1,5 Ha (15 bin metrekare) Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Şişli Fulya imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Şişli İlçesi, Fulya Mahallesi'ndeki bir alana ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Şişli Fulya Mahallesi'nde riskli alan kararı!

İstanbul Şişli'ye bağlı Fulya Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Anamis Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fulya Şubesi açıldı!

Anamis Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fulya Şubesi, Mehmet Veyis Koçulu ve Mustafa Öztürk Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon 500 bin sermaye ile 2 Haziran'da Şişli, Teşvikiye Mahallesi'nde kuruldu.

ZK Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

ZK Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi, Zorhat Kayalar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 17 Mayıs'ta Beşiktaş, Fulya Mahallesi, Bahçeler Sokak, Somay İş Merkezi'nde kuruldu.

Namaa Turizm İnşaat Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Namaa Turizm İnşaat Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Mohamad El Kılanı, Safwan Bourgleh, Abdul Rahım Almıro Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 400 bin TL sermaye ile 11 Mayıs'ta Şişli, Fulya Mahallesi'nde kuruldu.

World Focus Turizm İnşaat ve İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

World Focus Turizm İnşaat ve İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Aydın Babai Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 19 Nisan'da Şişli, Fulya Mahallesi, Ortaklar Caddesi, Bahçeler Sokak'ta kuruldu.

Bekas Proje İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bekas Proje İnşaat Limited Şirketi, Yasef Barokas, Estrea Barokas, Şela Bahar, İlya Barokas ortaklığıyla 1 milyon TL sermaye ile 18 Nisan'da Şişli, Fulya Mahallesi, Belde Sokak Belde Sitesi'nde kuruldu.

3A Bina Tasarım Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3A Bina Tasarım Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Adnan Korkmaz, Avni Yıldız, Ali Demir ortaklığıyla 1 milyon TL sermaye ile 4 Ocak'ta Şişli, Fulya Mahallesi, Ortaklar Caddesi, Galipbey Sokak'ta kuruldu.

SFBilir İnşaat Otomotiv Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

SFBilir İnşaat Otomotiv Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi, Ahmet Candan Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 23 Aralık'ta Şişli, Fulya Mahallesi, Mehmetçik Caddesi'nde açıldı.

2D Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2D Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Uğur Tonaroğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Aralık'ta Şişli, Fulya Mahallesi, Akıncı Bayırı Sokak'ta kuruldu.

Bigün İnşaat Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bigün İnşaat Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Bilge Ortak Güney tarafından 10 bin TL sermaye ile, 13 Kasım'da İstanbul Şişli, Fulya Mahallesi'nde kuruldu.

Farabi Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Farabi Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 2015 yılı, 18 Eylül 'de Şişli, Fulya Mahallesi, Bahçeler Sokak, Efehan 'da kuruldu.

Fulya Mahallesi Haberi

Fulya Mahallesi



FULYA BAYIRI KAYIYOR...


  Şişli Fulya Deresi sırtlarında 60 bin metrekarelik bir alan önceki gece sabaha karşı devamlı yağış nedeniyle kaymaya başlamıştır. Üç yüzden fazla gecekondu ve binanın bulunduğu heyelan bölgesinde 40 kadar gecekondunun duvarları çatlamış, bazı binalar boşaltılarak mühürlenmiş, toprak yer yer yarılmıştır.

  İki geceden beri devam eden kayma, dün gece sabaha karşı şiddetlenmiş, burada oturan halk korkudan konutlarını terk ederek dışarı fırlamıştır. Son kayma nedeniyle 60 kadar gecekondu ve bina hasara uğramıştır. Bunlardan 20'sinin duvarları çatlamış, çatıları çökmüş ve oturulamaz hale gelmiştir. 40 gecekondunun durumu ise tehlikededir. Kaymakamlık bazı gecekonduları boşalttırarak tahliye ettirmiş ve kapılarını mühürlemiştir. Fulya...