29 / 04 / 2024

furat üniversitesi mehmet yaman

furat üniversitesi mehmet yaman

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, Van Gölü' nde bulunan uranyumun Türkiye'ye Allah'ın bir lütfu olduğunu olduğunu belirtti...

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Mehmet Cengiz'in acı günü! Annesi Şöhret Cengiz vefat etti!

Cengiz Holding'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz'in annesi Hatice Demir hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Çengelköy Aile Mezarlığı'na defnedilecek...

Mehmet Çilingiroğlu: Şehir hastaneleri iyi ki yapılmış!

Avrupa'da yeteri kadar yoğun bakım ünitesi olmadığını söyleyen ABD'de UTHSCSA, San Diego California, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi İç hastalıkları ve Girişimsel ve Yapısal Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, şehir hastanelerinin önemine vurgu yaptı.

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca'dan Doğa Koleji açıklaması!

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Karaca Doğa Koleji ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Hacı Mehmet Alkan Camii açıldı!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Hacı Mehmet Alkan Camii kompleksi hizmete açıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

Bakırköy Üniversitesi projesi hazır!

AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Umur, gerçekleştirdiği toplantıyla Bakırköy için belirlediği 41 projeyi tanıttı. Umur, bu kapsamda Bakırköy Üniversitesi’ni açmak istediklerini belirtti.

Silivri'ye Başkent Üniversitesi müjdesi!

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal ile görüşen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkent Üniversitesi’nin Silivri’ye Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi kurması konusunda görüş birliğine vardı.

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi için imzalar atıldı!

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi binasının hayata geçirilmesi ile ilgili protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile işadamı Mehmet Ziya Arslan tarafından imzalandı.

Mehmet Özhaseki: Geleneklerimiz dışında şehirler oluşuyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinin açılış törenine katıldı. Özhaseki, Türkiye'de şehircilik ve imarın gelişimine yönelik bilgiler paylaştı.

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin açılış törenine katıldı. Törende Özhaseki'ye, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş de eşlik etti.

29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye yerleşkesinin temeli atıldı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla, 29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye Yerleşkesi’nin temeli dualarla atıldı.

Yüksek Mühendis Mimar Mehmet Ali Cabı vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1954 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Mehmet Ali Cabı hayatını kaybetti. Mehmet Ali Cabı'nın cenazesi yarın İzmir Mavişehir Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak öğle namazını takiben kaldırılacak.

furat üniversitesi mehmet yaman Haberi

furat üniversitesi mehmet yaman


Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, Van Gölü'nde bulunan uranyumun Türkiye'ye Allah'ın bir lütfu olduğunu belirterek, "Bu uranyumu nükleer santrallerde kullanarak elde edeceğimiz enerjiyle kimya sanayi gibi büyük sanayi kuruluşlarının kurulmasını sağlamakla müreffeh bir ülke elde etmemiz mümkündür" dedi.


Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerin gelişmesindeki en büyük faktörün otomotiv, tekstil, inşaat, plastik, ilaç, silah sanayi gibi pek çok sektöre ara girdi sağlayan kimya sanayisi olduğunu vurguladı.


Son 10 yıl içerisinde kimya sanayinin hızlı bir yükselişle Türkiye'de lokomotif sektörlerden biri haline geldiğini aktaran Yaman, Türkiye'nin 2023 vizyonunda kilit rol oynayan kimya sanayinde artan enerji maliyetlerinin hem rekabet gücünü körelttiğini hem de yeni girişimcilerin önünü tıkadığını savundu. Ayrıca, Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda ekonomisini büyütmek için...