18 / 05 / 2024

fuzuli şagil ecrimil tazminatı

fuzuli şagil ecrimil tazminatı

Fuzuli şagilin tahliyesi nasıl gerçekleştirilir? Fuzuli şagil tahliye istemi davası hangi koşullarda açılabilir? Ecrimisil istemi bu davada geçerli midir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Azerbaycan yeniden imar ediliyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Fuzuli ve Hocaven illerine yaptığı ziyaret sırasında Azerbaycan’da imar çalışmalarının başladığını dile getirdi.

İş yerini tahliye etmeyen kiracıya fuzuli işgal davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar, anahtarı teslim etmediler. Polisle kilidi değiştirmeye gittiğimizde adam dükkana yerleşmiş. Fuzuli işgal davası nasıl ilerler? Bu şahsı nasıl çıkaracağız?' sorusunu yanıtladı.

İzmir Kültürpark'ta tahliyeler başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içinde bulunan dokuz yapının "fuzuli işgalci" konumundaki kiracılarını tahliye etmeye başladı.

Belediyelere sıfır faizli kredi verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Fuzuli Katlı Kavşağı’nın açılış törenine katıldı. Bakan Özhaseki burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Kayseri Tuna ve 30 Ağustos katlı kavşaklarının temeli atılıyor!

Yatırımlarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fuzuli katlı kavşak projesinin ardından Tuna ve 30 Ağustos katlı kavşak projelerinin de temelini atacak.

​Kayseri Fuzuli Katlı Kavşağı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Fuzuli Katlı Kavşağı'nın temelini attı.

Kocasinan Fuzuli Caddesi yeni yüzüne kavuşuyor!

Kocasinan Belediyesi, Fuzuli Caddesi çevre düzenlemesi yapım işi ihalesini gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çevre düzenine ve yeşilin önemine dikkat çekerek, ihalelerin sonuçlanmasıyla ‘Yeni Kocasinan’ı hazırlamak için çalışmaların hızlanacağını belirtti.

Şanlıurfa Harran Kapı ve Fuzuli Caddeleri yenilendi!

Belediye, kent merkezine estetik bir görünüm kazandırabilmek için Tekel Caddesi, Beykapı Mahallesi ve Kalkan bölgesindeki dış cephe sağlıklaştırma uygulamasına bu kez Eyyübiye ilçesindeki Harran Kapı ve Fuzuli Caddesi ile devam etti.

Evo Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Evo Gayrimenkul İnşaat Anonim Şirketi, Serkan Nedim Uzun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 300 bin TL sermaye ile 8 Şubat'ta Fatih, Akşemsettin Mahallesi, Şair Fuzuli Sokak'ta kuruldu.

Adana Seyhan'daki 5 bin dönümlük parkın imar riski!

Adana’da fuzuli caddesi ile Seyhan nehri arasındaki 5 bin dönümlük alanda yapılan Adana’nın en büyük parkının işgal ve imar uygulamaları riski ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Kapalıçarşı restorasyonuna esnaf eylemi!

Yarına kadar dükkanlarını boşaltmaları yönünde tebligat gönderilen ve tebligatta 'fuzuli şagil' yani işgalci olarak tanımlanan yaklaşık 80 esnaf, Bedesti’nin 4 ana kapısına kilit vurdu. Eylem devam ediyor.

fuzuli şagil ecrimil tazminatı Haberi

fuzuli şagil ecrimil tazminatı

Fuzuli şagilin tahliyesi


Kiracı ve kiralayan açısından fuzuli şagilin tahliyesi konusuna bakacak olursak, 6570 sayılı kanun, kira sözleşmelerinde aksine açıklama olmadıkça, kiralanan yerin kiracı tarafından başkasına kiraya verilmesine  veya kiracının kiracılık hakkını devretmesini kanunen uygun görmüyor. Söz konusu kanunda aynı şekilde kiracının terk ettiği taşınmazı başkasına herhangi bir sebeple işgal ettirmesi de yasaklanmıştır. Buna karşılık, sözleşmenin asıl amacı itibariyle başkalarına kiraya verilmesi gereken veya mutad olan otel, pansiyon öğrenci yurdu gibi yerler ise, bu hükmün dışında kalıyor. 


Taşınmazın ‘tamamının’ başkasına kiraya verilmesi veya taşınmazın ‘tamamı’ için kiranın devri yine yasak kapsamına alınmış.. İşte, belirtilen yasaklara aykırı davranılmışsa, taşınmaza kiracı veya devralan sıfatıyla girenler ya da taşınmazı herhangi bir sebeple işgal edenler aleyhine hiç bir ihtara hacet kalmaksızın Sulh Hukuk Mahkemesinde fuzuli...