18 / 05 / 2024

fuzuli şagil örnekleri

fuzuli şagil örnekleri

Fuzuli şagil ne demektir? Bir taşınmazda o taşınmazın sahibinin herhangi rızası veya izni olmadan ve ne nısbi ne de ayni hakka dayanarak oturan kişiye fuzuli şagil deniyor..

Dünyada 'yeni şehir' furyası başladı!

Dünya nüfusunda hız kesmeden devam eden artış, yaşanan çevre sorunları, teknolojik gelişmeler gibi nedenler ülkeleri de yeni arayışlara itiyor. Daha önce örnekleri olan 'yapay' kentlerin, önümüzdeki senelerde daha sık gündeme gelmesi bekleniyor.

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Türkiye'de uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesi Avrupa’da da var!

Türkiye'de fahiş kira fiyatlarına çözüm olarak uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesinin Avrupa'da da örnekleri bulunuyor. İşte Avrupa'daki benzer örnekler...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

Boss4 İnşaat Alya Dolunay’da teslimler başladı!

Boss4 İnşaat imzası ile hayata geçirilen Alya Dolunay projesinde teslimler başladı. İstanbul Beylikdüzü’de inşa edilen Alya Dolunay projesi, kentsel dönüşümün en güzel örnekleri arasında yer alıyor.

Bugün Babalar Günü mü? Babalar Günü'ne özel en anlamlı mesaj örnekleri neler? 

Haziran ayının en anlamlı günleri arasında yer alan Babalar Günü kutlamaları başladı. Bu anlamlı günü bir mesajla kutlamak isteyenler özel mesaj arayışına başladı. İşte Babalar Günü'nde atılacak en anlamlı mesajlar...

Huawei P60 Pro’nun iddialı kamera örnekleri ortaya çıktı! Yok böylesi...

Huawei'nin yaklaşmakta olan amiral gemisi serisinin en üst modeli olan P60 Pro, her açıdan bir dolgu cihazı gibi görünüyor ve Huawei'nin paylaştığı kamera örneği büyüleyici. 

İşte deprem gerçeği! Karot örnekleri alındı, savcılık harekete geçti!

Türkiye’ye yüzyılın felaketini yaşatan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa'da, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yıkılan binalarda inceleme başlatıldı. Karot örnekleri alınan binalar hakkında soruşturma başlatıldı.

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Konut kredisi faiz oranları hesaplama! 300 bin TL krediye ne kadar faiz gelir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenler ilk olarak hangi bankanın ne kadar faiz kullandırdığını ve ne kadar faiz ödeyeceğini araştırıyor. İşte Konut kredisi faiz oranları hesaplama örnekleri...

Kiram ne kadar olacak? Kira artış oranı hesaplama Mart 2022

Kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılar, kendilerine yapılacak zam oranını merak ediyor. Peki, siz de "Kiram ne kadar olacak?" diyorsanız işte kira artış oranı hesaplama Mart 2022 örnekleri...

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

fuzuli şagil örnekleri Haberi

fuzuli şagil örnekleri

Fuzuli şagil ne demektir?


Kusurlu olup olmadığı aranmaksızın, bir malın zilyetliğini, yetkili İdarenin izni, sahibinin rızası veya muvafakatı dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilere İşgalci (Fuzuli şagil) deniyor.


Diyelim ki dairenizi kiraya verdiniz ve kiracınız kirasını ödemeden evinizde oturuyor. Bu durumda kiracı sizin evinizi izniniz ve rızanız dışında fuzuli işgal ettiği için fuzuli şagil oluyor. Bu sebepten dolayı kiracınızın tahliyesi istemi için mahmekeye başvurabilir ve geçmiş borçlarını ödemesi sebebiyle de ayrıca ecrimisil talebinde bulunabilirsiniz.


 Ecrimisil  geçmiş döneme ait olarak 10 seneye kadar kullanım süresini kapsayan zaman için tahakkuk ettirilir 5 yıl için zamanaşımı süresi olarak itiraz hakkı mevcuttur. Tümüne de itiraz edilebilir ama terkini mecburi değildir sadece...