18 / 05 / 2024

fuzuli şagil sebebiyle tahliye

fuzuli şagil sebebiyle tahliye

Fuzuli şagilin tahliyesi nasıl gerçekleştirilir? Fuzuli şagil tahliye istemi davası hangi koşullarda açılabilir? Ecrimisil istemi bu davada geçerli midir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Mağdur ev sahibi: Kiracım iki yıldır ihtiyaç sebebiyle tahliye etmiyor, üstelik kendisinin kirada iki evi var!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahiye konuları sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından kiracısı ile yaşadığı olayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle emekli ev sahipleri 15-18 bin TL'lik evlerinden 2-3 bin TL kira alıyor!

Mağdur ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamıyor. 15-18 bin TL'lik evler, 2-3 bin TL'ye kiralanıyor. Emekliler de düşük kalan kira bedellerine tepkili. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş,, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Fahiş kiralar sebebiyle mahkemeler kilitlendi! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları artıyor!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar artıyor. Konut kira kavgası resmen mahkemelerin kilitlenmesine neden oldu. 

Kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur?

İhtiyaç sebebiyle tahliye davası kiralayan ya da malikin kiralanana ihtiyaç duyması sebebi ile söz konusu gayrimenkulü tahliye edilmesi istemine dayanıyor. Peki, kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle 44 konut boşaltıldı!

Yaşanan gelişmelere göre, Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle toplamda 44 konut boşaltıldı.

Quentin Tarantino'ya NFT satışı sebebiyle dava açılıyor!

Quentin Tarantino'ya NFT satışı sebebiyle dava açıldı. Quentin Tarantino, Pulp Fiction'ın şimdiye kadar hiç ortaya çıkmamış sahnelerini NFT olarak satmayı hedeflediğini duyurunca tepkilerle karşılaştı.

Pandemi sebebiyle kapatılan iş yerleri kira ödemeyebilir!

BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, pandemi sebebiyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinin kirayı ödemekten kurtulacağını belirtti.

Sultangazi'deki iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi'de inşaat kazısı yapılan iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

fuzuli şagil sebebiyle tahliye Haberi

fuzuli şagil sebebiyle tahliye

Fuzuli şagilin tahliyesi


Kiracı ve kiralayan açısından fuzuli şagilin tahliyesi konusuna bakacak olursak, 6570 sayılı kanun, kira sözleşmelerinde aksine açıklama olmadıkça, kiralanan yerin kiracı tarafından başkasına kiraya verilmesine  veya kiracının kiracılık hakkını devretmesini kanunen uygun görmüyor. Söz konusu kanunda aynı şekilde kiracının terk ettiği taşınmazı başkasına herhangi bir sebeple işgal ettirmesi de yasaklanmıştır. Buna karşılık, sözleşmenin asıl amacı itibariyle başkalarına kiraya verilmesi gereken veya mutad olan otel, pansiyon öğrenci yurdu gibi yerler ise, bu hükmün dışında kalıyor. 


Taşınmazın ‘tamamının’ başkasına kiraya verilmesi veya taşınmazın ‘tamamı’ için kiranın devri yine yasak kapsamına alınmış.. İşte, belirtilen yasaklara aykırı davranılmışsa, taşınmaza kiracı veya devralan sıfatıyla girenler ya da taşınmazı herhangi bir sebeple işgal edenler aleyhine hiç bir ihtara hacet kalmaksızın Sulh Hukuk Mahkemesinde fuzuli...