01 / 05 / 2024

fzladan alınan emlak vergisi iade ediliyor mu

fzladan alınan emlak vergisi iade ediliyor mu

Kamu Denetçiliği Kurumu, yanlış hesaplama sonucu fazla ödenen emlak vergisinin iadesini sağlayarak, vatandaşın mağduriyetini giderdi. Belediye, fazla ödenen 455 lira 49 kuruşu vatandaşa iade etti.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ tarafından talebi toplanan 100 bin sosyal konut kampanyasına 1.1 milyon kişi başvuru yaptı. TOKİ projelerine yoğun talep gösteriyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu?

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu? Avukat Emre Avşar herkesin merak ettiği bu sorunun yanıtını verdi. İşte detaylar...

Depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisini kimler ödemez?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başladı. Peki Emlak vergisini kimler ödemez?

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Diyarbakır'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Diyarbakır ilinde Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri başladı.

TOKİ alt gelir projelerinden alınan konutlar kiraya verilebilir mi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesi ile inşa edilen alt gelir projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

Emlak vergilerine zam geliyor!

Konut ve arsalardan senede iki taksitle alınan emlak vergilerini artıracak yeni bir sisteme geçiliyor. Kalkınma planına göre birden fazla konutu olanların ödeyeceği tapu harçları da yükselecek.

Emlak Bankası ile emlakta yeni bir sayfa açılıyor!

Temmuz 2001'de tasfiye kapsamına alınan Emlak Bankası, BDDKT'nın izniyle Emlak Katılım Bankası olarak tekrar faaliyete başladı. Genel Müdür, Deniz Aksu, emlak sektörü ile finans sektörü arasında piyasa yapıcı bir rolü bulunan banka olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakıma alınan Trabzon Havalimanı yeniden açıldı!

Kısa süreliğine bakıma alınan Trabzon Havalimanı yeniden faaliyete geçti. Trabzon Havalimanı tamamlanan pist bakımı ile bugün saat 06.00’da yeniden uçuşlara açıldı.

fzladan alınan emlak vergisi iade ediliyor mu Haberi

fzladan alınan emlak vergisi iade ediliyor mu

Kamu Denetçiliği Kurumu, yanlış hesaplama sonucu bir vatandaşın belediyeye fazladan ödediği emlak vergisinin iadesini sağladı.


Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir vatandaş, emlak vergisi tahakkuk ettirilirken, oturduğu dairenin dıştan dışa yüz ölçümünün 330 metrekare hesaplandığı, aynı binadaki diğer daireler için ise bu yüz ölçümün 80 metrekare olarak belirlendiği iddiasıyla belediyeye başvurup, hatanın düzeltilmesini talep etti.


Başvuru üzerine belediye hatayı düzeltti, ancak şikayetçi vatandaşa 2012-2014 yıllarında fazladan ödediği emlak vergisi iade edilmedi. Vatandaş, bunun üzerine Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurup, fazladan ödediği verginin iadesini istedi.


Şikayeti inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu yetkilileri, belediyenin Mali Hizmetler Müdürlüğü ile görüşüp, vatandaşın mağduriyetini aktardı.


Kurumun "arabuluculuk" girişimiyle söz konusu dosyayı yeniden inceleyen belediye, vatandaşı haklı buldu ve mağduriyeti giderdi. Belediye, fazla ödenen 455 lira 49 kuruşu vatandaşa iade...