23 / 07 / 2024

G20 Enerji Bakanları Toplantısı

G20 Enerji Bakanları Toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türk Akımı Projesi için yapılan hükümetlerarası anlaşmanın tamamen TBMM bağladığını ve Meclis açılmadan bunun altyapısını hazırlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Doğal gaza tavan fiyat tartışma konusu!

27 AB üye devletinin enerji bakanları, Avrupa'nın enerji krizine karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Lüksemburg'da bir araya geldi.

Bakanlar toplanıyor! Piyasaya acil müdahale

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin enerji bakanları olağanüstü toplanıyor… Toplantıda doğalgaz ve elektrik fiyatlarında ki hızlı yükseliş görüşülecek.

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

İtalya'nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda düzenlenen "G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İsrail gazı ihalesi için Türk şirketlerine davet!

Türkiye ve İsrail Enerji Bakanları, Akdeniz'deki İsrail gazını doğrudan Türkiye'ye taşıyacak doğalgaz boru hattı için görüşmelere başlama kararı aldı. İsrailli Bakan, kasım ayında ülke sularında doğalgaz keşfi için açılacak ihaleye Türk şirketlerini de davet etti.

Enerji taşınmazları acilen kamulaştırılacak!

Bakanlar Kurulu tarafından, bazı enerji projelerindeki taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Buna göre taşınmazlar TEİAŞ, BOTAŞ ve TEDAŞ tarafından kamulaştırılacak.

Kastamonu'da enerji nakil hattı için acele kamulaştırma kararı verildi!

Bakanlar Kurulu, Kastamonu sınırları içerisinde tesis edilecek enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi. Konuya ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adapazarı - Tepeören Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Adapazarı - Tepeören (Kuzey) Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi için proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Bakanlar Kurulu'nun kararı bugün Resmi Gazete' de yayımlandı...

Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma kararı!

380 kV Aşağı Kaleköy-Batman 2 Enerji İletim Hattı Projesi güzergahına isabet eden alanlar için Bakanlar Kurulu Kararı ile acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kapıdağ Rüzgâr Enerji Santrali için Erdek İlhan Köyü'nde kamulaştırma yapılacak!

Kapıdağ Rüzgâr Enerji Santrali'ni yapımı amacıyla, Balıkesir'e bağlı Erdek İlhan Köyü'nde belirlenen alanlarda acele kamulaştırma kararı Bakanlar Kurulu tarafından alındı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tekirdağ Muratlı enerji üretim tesis için acele kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu'nun Tekirdağ Muratlı'da kurulacak enerji üretim tesis için Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Enerji, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu, aldığı karar ile belli bölgelerde, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji, otoyol ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılacağını açıkladı...

G20 Enerji Bakanları Toplantısı Haberi

G20 Enerji Bakanları Toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türk Akımı Projesi için yapılan hükümetlerarası anlaşmanın tamamen Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) bağladığını ve Meclis açılmadan bunun altyapısını hazırlamanın mümkün olmadığını söyledi.


Alaboyun, G20 Enerji Bakanları Toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Rusya tarafından yapılan, "Türk Akımı projesinde inşası planlanan dört borudan ikisine lisans izni verilmeden hükümetlerarası anlaşmanın devam edemeyeceği" yönündeki açıklamanın sorulması üzerine Alaboyun, "Hükümetlerarası anlaşma tamamen hükümeti bağlıyor. Şu an zaten bizim bunun altyapısını hazırlamamız mümkün değil. Bu, Meclis açıldıktan sonra, 1 Kasım'dan sonra gündeme gelebilecek bir konu. Biz projeye olumsuz bakmıyoruz" dedi.


Proje dahilindeki dört hattan bir tanesinin Türkiye'ye geleceğini hatırlatan Alaboyun, şöyle devam etti:


"Burada baktığımız konu, o dört hattan bir tanesi Türkiye'ye gelecek. Bunun nedeni ise Rusya'nın 2009'da Ukrayna üzerinden gelen...