03 / 05 / 2024

Gabari hesabı

Gabari hesabı

Yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliğine gabari deniyor. Gabari ölçüleri araziye göre değişiklik gösteriyor. Peki, gabari nasıl hesaplanır? İşte, gabari hesaplama örneği..

Konut hesabı olmasaydı tasarruf açığı daha yüksek olacaktı!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bireysel emeklilik sistemi, konut hesabı, çeyiz hesabı... Bunlar olmasaydı tasarruf açığı çok daha yüksek olacaktı." dedi.

Konut hesabı cazip hale getirilecek!

2015 yılında uygulamaya alınan ancak yeterince ilgi görmeyen konut hesabı cazip hale getirilecek. Konut hesabı için yapılan devlet katkısı yüzde 20’den 25’e çıkarılacak. 

Konut hesabıyla alınan evlerde tapu harcı sıfıra inebilir!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarını 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardıklarını ve bu program kapsamında alınacak konutlarda alınacak tapu harcını, Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirme imkanının getirildiğini açıkladı

Konut hesabı devlet yardımı şartları 2018!

Konut hesabı devlet katkısı, Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi halinde 15 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkacak. Peki, konut hesabı devlet yardımı şartları 2018 nelerdir?

Konut hesabı devlet yardımı 2018!

2016 yılında yürürlüğe giren konut hesabı devlet yardımında yapılan yardım artırılıyor. Peki, konut hesabı devlet yardımı 2018 ne kadar olacak?

Konut hesabı devlet katkısı 2018 ne kadar?

Torba Yasa'nın Meclis'te kabul edilmesi halinde konut hesabı açan vatandaşlara yapılacak yardım artacak. Peki, konut hesabı devlet katkısı 2018 ne kadar olacak?

Yeni konut hesabı devlet yardımı 2018!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni konut hesabı devlet yardımının geleceğini açıkladı..

Konut hesabına 4 destek daha!

Ev sahibi olmayan vatandaşa 15 bin lira devlet desteği verilecek olan konut hesabına yeni düzenleme yapılıyor. Konut hesabına 4 destek daha geliyor. 

İşyeri kira artış oranı hesabı Ocak 2018!

Kira artış oranlarının açıklanması ile işyeri kiracılarına yapılacak zam oranı da belli oldu. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ocak 2018..

Konut kira artış oranı hesabı Ocak 2018!

Türkiye İstatistik Kurumu Ocak 2018 kira artış oranlarını açıkladı. İşte konut kira artış oranı hesabı Ocak 2018 örneği..

Katlar alanı hesabı 2018!

Katlar alanı hesaplaması, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, katlar alanı nasıl hesaplanır? İşte katlar alanı hesabı 2018..

Çeyiz ve konut hesabında 105.8 milyon TL birikti!

Bankalarda açılan çeyiz ve konut hesapları toplamı 37 bine ulaştı. 'Çeyiz' için açılan hesap sayısı 26 bine yaklaştı.Bankalardan açılan konut hesabı sayısı ise 11 bin oldu. İki hesaptaki toplam birikim de 105 milyon 854 bin liraya ulaştı.

Kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi kiralamalarda kiracı, eve taşınırken ilk kirayı ve depozitoyu peşin ödüyor. Peki, kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

Gabari hesabı Haberi

Gabari hesabı

Gabari nasıl hesaplanır?


Gabari, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği olarak karşımıza çıkıyor. Gabari ölçüleri, arazinin yüz ölçümü boyuna ve emsaline uygun olarak belirleniyor.


Yapılacak olan bir binanın belediye tarafından öngörülmüş azami yüksekliğine gabari deniyor. Gabari ölçüleri, arazinin yüz ölçümü boyuna ve emsaline uygun olarak belirleniyor. 


Gabari yüksekliğini yapılacak binanın bağlı olduğu belediye belirliyor. Arazinin yüz ölçümü boyuna ve emsaline uygun olarak gabari izni veriliyor.  Gabari H olarak ifade ediliyor. Gabari boyutunu 0,5 kat farkını çıkarıp 3’e bölündüğünde binanın kat sayısı bulunmuş oluyor. Peki, gabari nasıl hesaplanır?


Örnek: 

Arsa: 1.000 metrekare

K.A.K.S.: 1.5 

1000 X 1.5= 1500 metrekare geçmeyecek kadar daire yapabilirsiniz. 

Örneğin 150 metrekareye 10 daire yapabilirsiniz. 

Eski binaların yıkılıp eğer yerine yeni bina yapılacaksa yeni yapılacak bina eski binanın yüksekliği kadar olması gerekiyor. Bağlı olunan...