25 / 07 / 2024

gaiplik davası yetkili mahkeme

gaiplik davası yetkili mahkeme

Bir kimse hakkında gaiplik kararı verilebilmesi için gerekli koşullar Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, gaiplik kararı verme sürecinde aranan koşullar nelerdir? Gaiplik kararı veren mahkeme hangisidir?

Muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili? İşte, muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Tenkis davasında yetkili mahkeme!

Saklı paylarının karşılığını alamayan mirasçılar, mirasbırakanın tasarruf edebileceği kısmı aşan tasarruflarının tenkisini dava etme hakları bulunuyor. Peki, tenkis davası nerede açılır? İşte, tenkis davasında yetkili mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davasında yetkili mahkeme!

Paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor ve paylı mülkiyeti ferdi mülkiyete dönüştürebiliyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davasında yetkili mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davası yetkili mahkeme!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için Ortaklığın giderilmesi davası açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası yetkili mahkeme hangisidir?

Fuzuli işgal davası yetkili mahkeme!

Fuzuli işgal; bir taşınmaz malın, sahibinin izin ve rızası olmayarak işgal edilmesi durumuna deniyor. Fuzuli işgalciye karşı tahliye ve ecrimisil davası açılabiliyor. Peki, fuzuli işgal davası yetkili mahkeme hangi mahkemedir?

Mirasın reddi davası yetkili mahkeme!

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Mirasçıların yasal hakları arasında mirası reddetme hakkı da yer alıyor. Peki, dava hangi mahkemede açılır? İşte mirasın reddi davası yetkili mahkeme...

Aile konutu şerhi davasında yetkili mahkeme!

Aile konutu,resmi olarak evli olanların düzenli olarak oturduğu yerleşim yeri olarak adlandırılıyor.Peki,aile konutu şerhi davasında yetkili mahkeme neresidir?Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Tapu iptali davasında yetkili mahkeme!

Tapu iptali ve tescili davası tapuda ki yanlışlıkların ve varsa usulsüzlüklerin giderilmesi için açılıyor. Peki, tapu iptali ve tescili davası açabilmek için nereye başvuru yapılıyor? Tapu iptali davasında yetkili mahkeme neresi?

Ağaçlı Yol'da gözler ihale iptali davasında!

İzmir Bornova 'da Ağaçlı Yol mevkiindeki 54 bin 181 metrekarelik Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün yer aldığı araziyle ilgili imar plan değişikliğinin yürütmesini durdurması üzerine, gözler satışın iptali davasına döndü.

ÇBS Boya iflas erteleme davası 11 Şubat'a ertelendi!

ÇBS Boya Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre ÇBS Boya iflas erteleme davası 11 Şubat'a ertelendi...

Ulaşlar Turizm Çağ 1 Yapı davası 9 Ocak 2014 gününe ertelendi!

Ulaşlar Turizm tarafından yapılan açıklamaya göre Ulaşlar Turizm Yatırımları ve Dayanıklı Tüketim Malları ile Çağ 1 Yapı İnşaat arasında görülen Ulaşlar Turizm Çağ 1 Yapı davası 9 Ocak 2014 gününe ertelendi...

Ereğli Demir Çelik Borsan davası 20 Kasım'a ertelendi!

Ereğli Demir Çerlik Fabrikaları T.A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ereğli Demir Çelik Borsan davası 20 Kasım'a ertelendi...

Özak GYO Aytur davası 19 Aralık'a ertelendi!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Aytur davası 19 Aralık 2013 gününe ertelendi...

gaiplik davası yetkili mahkeme Haberi

gaiplik davası yetkili mahkeme

Gaiplik kararı veren mahkeme hangisidir?

Bir kimse hakkında gaiplik kararı verilebilmesi için gerekli koşullar Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince; ölüm tehlikesi içinde kaybolan veya kendisinden uzun zamandan beri haber alınamayan bir kimsenin ölümü hakkında kuvvetli olasılık varsa, hakları bu ölüme bağlı olanların başvurusu üzerine mahkeme bu kişinin gaipliğine karar verebiliyor.


Gaiplik kararının istenebilmesi için, ölüm tehlikesinin üzerinden en az bir yıl veya son haber tarihinin üzerinden en az beş yıl geçmiş olması gerekir. Peki, gaiplik kararı veren mahkeme hangisidir?


Yetkili mahkeme, kişinin Türkiye'deki son yerleşim yeri; eğer Türkiye'de hiç yerleşmemişse nüfus sicilinde kayıtlı olduğu yer; böyle bir kayıt da yoksa anasının veya babasının kayıtlı bulunduğu yer mahkemesidir.


Mahkeme, gaipliğine karar verilecek kişi hakkında bilgisi bulunan kimseleri, belirli bir sürede bilgi vermeleri için...