04 / 05 / 2024

gaiplik kararı dilekçesi

gaiplik kararı dilekçesi

Kendisinden uzun zamandan beri haber alınamayan veya ölüm tehlikesi içinde kaybolan bir kimsenin ölümü hakkında kuvvetli olasılık varsa bir dilekçe ile mahkemeden gaiplik kararı alınabiliyor. İşte gaiplik kararı dilekçe örneği...

Gaiplik kararı verilmesi istemi dilekçesi!

Gaiplik kararı verilebilmesi için gerekli sürenin geçtiğini düşünen her kimse bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunabiliyor. İşte gaiplik kararı verilmesi istemi dilekçesi örneği...

SGK genelge yayımladı! İşte emeklilik dilekçesi kararı!

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrası SGK, emeklilik dilekçesine ilişkin yeni genelge yayınladı. 30 Eylül 2008 tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren ancak dilekçe verdiği tarihte çalışmaya devam ettiği sonradan tespit edilenler hakkında işlem yapılmayacak.

Aile konutu şerhi dilekçesi 2016!

Malik olmayan eş, gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın ve harçsız olarak aile konutu şerhi koyabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2016..

Konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi!

Yargıtay ve yurdun çeşitli yerlerinden yerel mahkemelerin aldıkları karar gereğince konut kredisi için kesilen bazı masraflar iade edilebiliyor. İşte konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi örneği..

Rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme oluyor. Sözleşme dilekçeyle iptal edilebiliyor. İşte rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi..

Kat malikleri kurulu kararına itiraz dilekçesi!

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak aykırı oy kullanan her kat maliki bir dilekçe ile sulh mahkemesine iptal davası açabiliyor. İşte kat malikleri kurulu kararına itiraz dilekçesi..

Aile konutu dilekçesi 2015!

Malik olmayan eş tarafından gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın ve harçsız olarak aile konutu şerhi konulabiliyor. İşte aile konutu dilekçesi 2015..

Aile konutu şerhi konulması dava dilekçesi!

Aile konutu olan yerin aile konutu olduğu konusunda çekişme varsa o zaman aile mahkemesine dilekçeyle başvurup mahkeme kararı ile aile konutu şerhinin konulması talep edilebiliyor. İşte, aile konutu şerhi konulması dava dilekçesi!

İhtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği!

Karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı alınabiliyor. Bu karara karşı taraf itiraz edebiliyor. İşte ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği...

İstimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

İstimlak, devlet ya da kamu tüzel kişilerinin, özel kişilere ait taşınmazlara el koyması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İstimlak işleminde kişilerin itiraz hakkı bulunuyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

Ev kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi!

Ev almak için kredi çeken tüketiciler, Yargıtay Kararı gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarının iadesini talep edebiliyor. İşte ev kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi...

Kamulaştırmasız el atma dava dilekçesi 2015!

Kamulaştırma kararı alınmadan idarenin bir kimsenin mülkiyetinde bulunan gayrimenkule el koyma işlemine karşı bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte kamulaştırmasız el atma dava dilekçesi 2015..

İstimlak kararına itiraz dilekçesi!

İstimlak; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemi olarak tanımlanıyor. İstimlak işlemine taşınmaz sahibi itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi!

Kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınması işlemi olan kamulaştırmaya itiraz edilebiliyor.İşte kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

gaiplik kararı dilekçesi Haberi

gaiplik kararı dilekçesi

Gaiplik kararı dilekçe örneği!

Kendisinden uzun zamandan beri haber alınamayan veya ölüm tehlikesi içinde kaybolan bir kimsenin ölümü hakkında kuvvetli olasılık varsa, hakları bu ölüme bağlı olanların başvurusu üzerine mahkeme bu kişinin gaipliğine karar verebilir.


Gaiplik kararı alınabilmesi için yetkili mahkemeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Yekili mahkeme kişinin Türkiye'deki son yerleşim yeri; eğer Türkiye'de hiç yerleşmemişse nüfus sicilinde kayıtlı olduğu yer; böyle bir kayıt da yoksa anasının veya babasının kayıtlı bulunduğu yer mahkemesi oluyor. Gaiplik kararı dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


Gaiplik kararı verilmesi istemi dilekçesi..


..............  MAHKEMESİNE


DAVACI    :

VEKİLİ    :

DAVALI   : Hasımsız

KONU     : Gaiplik Kararı Verilmesi Talebi.

AÇIKLAMALAR    :

1-) Müvekkilimin eşi  …, …/…/… tarihinde sabah işe gitmek için evinden ayrılmıştır.

2-) Bu tarihten itibaren …  yıl geçmesine rağmen...