04 / 05 / 2024

gaiplik kararı için dilekçe örneği

gaiplik kararı için dilekçe örneği

Gaiplik kararı verilebilmesi için gerekli sürenin geçtiğini düşünen her kimse bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunabiliyor. İşte gaiplik kararı verilmesi istemi dilekçesi örneği...

Euro/TL kuru için geri sayım başladı! 7 saat sonra euronun kaderi belli olacak! 1 euro bugün ne kadar oldu?

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) haziran ayı faiz kararı için feri sayım başladı. Euro/TL kurunun kaderi bugün belli olacak? Peki 1 euro bugün ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 euro/TL kuru...

Milyonların beklediği karar için Bakan’dan net mesaj: Taslak tamam

3600 ek gösterge için yeni bir mesaj geldi. Son seçim döneminde iktidarın söz verdiği ancak bir türlü harekete geçilmeyen düzenleme için sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sendika ile yaptığı toplantıların ardından taslağın Erdoğan’ın önüne gittiği iddi

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu için kamulaştırma kararı!

İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Malatya için acele kamulaştırma kararı!

Malatya'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize Hemşin için acele kamulaştırma kararı!

Rize Hemşin'de yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı!

Birçok ünlü isimin eski okulu olan ve deprem riski bulunan tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı verildi.

Erzurum New City Konutları için karar çıktı!

Erzurum’un 'kanayan yarası' New City için karar çıktı! Önce yarım kalmış bloklar ortadan kaldırılacak, sonra mahkemenin söyleyeceği son söz beklenecek. Kaynak: New City için karar çıktı!

İstanbul’daki 36 eğitim kurumu için yıkım kararı!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sarıyer'de bulunan bir ilkokulun deprem riski nedeniyle tahliye edilmesinin ardından 36 eğitim kurumu için yıkım kararı alındı.

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

Antalya'da 778 kaçak bina için yıkım kararı!

Antalya'da 778 kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Antalyalılar imar barışı kapsamında devlete 1 milyar 502 bin lira ödemişti. 

Diyarbakır Sevgi Evi Sitesi için bina tahsisine iptal kararı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılan dönemde alınan, belediyeye ait bir binanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için tahsisi kararı iptal edildi

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Balıkesir için kamulaştırma kararı!

Balıkesir'de yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

gaiplik kararı için dilekçe örneği Haberi

gaiplik kararı için dilekçe örneği

Gaiplik kararı verilmesi istemi dilekçesi!

Kanuni mirasçı olarak kişilerin gaiplik kararı almak üzere mahkemeye başvuruda bulunabilmeleri için olay tarihinden itibaren; ölüm tehlikesi içinde iken kaybolma halinde en az 1, uzun zamandır haber alınamama halinde ise en az 5 yıl geçmiş olması gerekiyor. 


Gaiplik kararı için Sulh Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor.


Gaiplik dilekçesi örneği:

.........  MAHKEMESİNE

DAVACI    :

VEKİLİ    :

DAVALI    : Hasımsız

KONU      : Gaiplik Kararı Verilmesi Talebi.

AÇIKLAMALAR   :

1-) Müvekkilimin eşi  …, …/…/… tarihinde sabah işe gitmek için evinden ayrılmıştır.

2-) Bu tarihten itibaren …  yıl geçmesine rağmen  müvekkilim eşi … ‘dan hiçbir haber alamamıştır. Müvekkilim eşini bulmak için elinden geleni yapmasına rağmen olumlu bir sonuç elde edememiştir.

3-)  Müvekkilimin eşi … ‘nin ne yazık ki ölmüş olması ihtimal dahilindedir....