07 / 05 / 2024

gaiplik kararı talebi

gaiplik kararı talebi

Gaiplik şartlarını taşıyan bir kimse için "gaiplik kararı"nın verilebilmesi adına bu konuda ilgili kişilerden en az birinin müracaatta bulunması gerekiyor. Peki gaiplik kararını hangi mahkeme verir? Gaiplik kararını kimler isteyebilir?

Üsküdar'daki 29 Mayıs Sitesinde 'rezerv alan kararı geri çekilsin' nöbeti!

134 dairenin yer aldığı Türkiye Diyanet Vakfına ait 29 Mayıs Sitesinde oturan vatandaşlar, rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliye ediliyor. Vatandaşlardan 'rezerv alan kararı geri çekilsin' talebi geldi. 

Mirasçılık belgesi ve gaiplik kararı nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçılık belgesinin nasıl alınacağını ve mirasta gaiplik kararını kaleme aldı. 

Özderici GYO'nun gayrimenkul satışı davasında şok karar!

Özderici GYO'nun aktifine alınan gayrimenkullerin elden çıkarılmasına dair kısmı ile 14 Kasım 2019 tarih ve 65/1459 sayılı kararının iptaline, dava talebi üzerine oluşturan diğer hususların reddine karar verildi. 

Palet İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Konkordato talep eden Palet İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında yeni karar çıktı. Palet İnşaat'ın konkordato tasdik talebi reddedildi.

Odabaşılar İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Mali sıkıntıları aşamadığı için konkordato isteyen Odabaşılar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato davasıyla ilgili yeni karar çıktı. Buna göre, şirketin konkordato talebi reddedildi...

Hedef Yapı'nın konkordato talebi reddedildi! 

Konkordato talep eden Hedef Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi için yeni bir karar verildi. Şirketin geçici mühleti kaldırıldı ve konkordato talebi reddedildi.

İBB’nin yeni gazete büfesi ve çay bahçesi açma talebi reddedildi!

İBB’nin yeni gazete, çiçek büfesi ve çay bahçesi açma talebi, AKP-MHP grubunun oyları ile onaylanmadı. CHP’li Tarık Balyalı, yandaşlara verileceği ileri sürülerek alınan ret kararını eleştirdi.

HSBN İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Konkordato talep eden HSBN İnşaat Taahüt Turizm Prodüksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için yeni bir karar verildi. Şirketin 1 yıl kesin mühleti kaldırıldı ve konkordato talebi reddedildi.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Yılmaz Özdil'in villası için yıkım kararı talebi!

Çevre Müdürlüğü, yıkımın durdurulması yönünde karar veren mahkemeye başvuru yaptı. Usulsüzlükler tek tek sıralandı, müştemilatın ivedi yıkımı talep edildi...

Akmerkez GYO'nun davasında karar çıktı!

Akmerkez GYO'nun mahkeme kararının onanmasına dair Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararına karşı davacı tarafça yapılan karar düzeltme talebi reddedildi.

AYM'nin Kanal İstanbul Projesi ile ilgili kararının gerekçesi açıklandı!

CHP, Yap-İşlet-Devlet modeline ilişkin yasaya eklenen ‘Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri’ ibaresinin iptal edilmesi talebiyle AYM'ye başvurmuştu. CHP'nin talebi reddedildi, AYM Resmi Gazete'de kararın gerekçesini yayınladı...

Akmerkez GYO'nun dava temyiz talebi reddedildi!

Akmerkez GYO'nun şirket lehine verilen kesin Mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun reddine istinaden yaptığı temyiz talebi kesin olarak reddedildi.

TSKB GYO gündem maddelerinin iptali davasında ret kararı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın  2017 yılı olağan genel kurul toplantısında bazı gündem maddelerinin iptali talebi ile açılan davanın reddine karar verildi...

gaiplik kararı talebi Haberi

gaiplik kararı talebi

Gaiplik kararını kimler isteyebilir?

Uzun zamandır kendisinden haber alınmayan ve ölüm olasılıklarının yüksek olduğu kimselerin kişiliğinin son verilmesi için mahkemece gaiplik kararı verilebiliyor.


Gaiplik şartlarını taşıyan bir kimse için "gaiplik kararı"nın verilebilmesi adına bu konuda ilgili kişilerden en az birinin müracaatta bulunması gerekiyor. Peki gaiplik kararını hangi mahkeme verir? Gaiplik kararını kimler isteyebilir diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Gaiplik kararı talebi..

Gaiplik kararının verilmesini, kaybolan kimsenin yasal ve atanmış mirasçıları ve lehlerine vasiyet yapılmış kimseler talep edebilirler. 


Ayrıca, Medeni Kanun gereğince gaip yüzünden mirastan mahrum kalanlar, askerlik şubesi, alacaklılar, hazine gaiplik kararı verilmesini isteyebiliyor. Ancak hazinenin gaiplik kararı için talepte bulunabilmesi, gaibin mallarının 10 seneden beri mahkemece idare edilmiş olmasına veya gaipliğine karar verilmesi istenen kişinin 100 yaşını doldurmuş olmasına bağlıdır.


Gaibin mirası

1. Güvence karşılığı teslim

MADDE 584.-...