06 / 05 / 2024

gaiplik kararı ve sonuçları

gaiplik kararı ve sonuçları

Gaiplik şartlarını taşıyan bir kimse için "gaiplik kararı"nın verilebilmesi adına bu konuda ilgili kişilerden en az birinin müracaatta bulunması gerekiyor. Peki gaiplik kararını hangi mahkeme verir? Gaiplik kararını kimler isteyebilir?

Altın fiyatlarında büyük fırtına! İşte 5 Kasım 2023 son dakika altın fiyatları!

FED'in faiz kararı ve jeopolitik risklerin etkisi ile altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın, çeyrek altın ne kadar?

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam altın bugün ne kadar oldu? 4 Kasım Cumartesi altın fiyatları

Altın fiyatları, hafta sonunun ilk gününde yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Fed'in faiz kararı ve jeopolitik risklerin etkisi ile altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Peki altın fiyatları ne kadar oldu? Gram, çeyrek ve tam altın kaç lira? 4 Kasım Cumartesi canlı altın fiyatları.

Dolar zirveninde zirvesine fırladı! 23 Haziran 2023 güncel döviz kurları: 1 dolar ne kadar? Euro ve sterlinde son durum!

TCMB'nin faiz kararı ve Hazine Bakanı'nın serbest kambiyo rejimi açıklamalarıyla dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Peki, dolar kaç TL, euro ve sterlin ne kadar? 23 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları...

Altında Powell etkisi! Altın fiyatları geriledi!

Altın fiyatları ABD ekonomisindeki belirsizliklerin etkisi, Fed'in vereceği faiz kararı ve Çin ekonomisindeki yavaşlamanın etkisiyle düşmeye başladı. İşte altın fiyatlarında son durum...

FED kararı sonrasında sessizliğini bozdu! İslam Memiş bu kez hem ser verdi hem de sır verdi!

Uzman isimlerin altın, dolar ve euro piyasaları hakkındaki açıklamaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, FED faiz kararı ve yatırım tavsiyeleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Gram altının düşüş nedeni resmen belli oldu! Elinde altın olanlar harekete geçsin

Altın, Fed'in 25 baz puanlık faiz artış kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz döngüsünde yavaşlanacağına dair yorumları sonrası değer kazanırken gram altında yeni rekor görülmüştü. Bu sabah saatlerinde ise gram altında sert düşüşler yaşandı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı net konuştu! Euro 5 saat sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar koşun, bakın

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı için geri sayım başladı. ECB faiz kararı bugün açıklanacak. Faiz kararı ve karar sonrası euronun yönü merak ediliyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı net konuştu! Euro 5 saat sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar koşun, bakın!

Doları olanlar çabuk bakın! Piyasa uzmanı İslam Memiş öyle bir rakam verdi ki! Elinde doları olanlar hüsrana uğrayacak

Amerika Merkez Bankası faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından sonra dolar kuru hızla değer kaybetti. Dolar kuru değer kaybederken milyonlarca kişi doların ne olacağını araştırmaya başladı.  Piyasa uzmanı İslam Memiş öyle bir rakam verdi ki... Elinde doları olanlar hüsrana uğray

Altın 1300 TL mi olacak? Uzmanı resmen açıkladı! Altın bu kadar olacak! Hemen buraya bakın, sonra keşke demeyin!

Altın fiyatları Fed'in faiz artırımları sürecek mesajı sonrası geriledi. Aralık ayı Fed faiz kararı ve verilen mesajlar sonrası altın piyasasında hareketlilik yükseldi. Altın fiyatları yeniden baskılandı. Altın yatırımcılarının merak ettiği tüm soruları uzman isim yanıtladı. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun açıkladı: 'Halka arz başvurusundan önce de şirketlere destek veriyoruz'

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun, Borsa olarak iş yapma modelini değiştirdiklerini belirtti. Sadece halka arz başvurusundan sonra başvuru değerlendiren bir borsa olmadıklarını, başvurudan önce de karar ve hazırlık aşamasında şirkete destek verdiklerini açıkladı.

Petrol fiyatları Çin etkisiyle dibi gördü

Petrol fiyatlarının düşmesinde Çin'deki protestoların etkili olduğu belirtilirken, OPEC'in alacağı karar ve AB'nin Rus petrolüne getireceği tavan fiyat da fiyatların şekillenmesinde etkili olacak.

Altın neden yükselişe geçti?

Altın fiyatları yaklaşan ABD enflasyon verilerine odaklandı. Altın ons fiyatları Fed'in faiz kararı ve enflasyon verilerinin ardından yükseldi.

Gram altın uçuşa geçti! Bir gram bile altını olan bu tarihe dikkat etsin!

Gram altın ve ons altın fiyatları ABD Merkez Bankası’ndan gelen haberlerle hafta boyunca hareketli bir seyir izledi. Fed’in beklentilere paralel faiz kararı ve ABD istihdam verisine rağmen küresel piyasalarda dolar geriledi, altın atağa geçti. Peki gram altın yükselecek mi? İşte kritik tahminler…

gaiplik kararı ve sonuçları Haberi

gaiplik kararı ve sonuçları

Gaiplik kararını kimler isteyebilir?

Uzun zamandır kendisinden haber alınmayan ve ölüm olasılıklarının yüksek olduğu kimselerin kişiliğinin son verilmesi için mahkemece gaiplik kararı verilebiliyor.


Gaiplik şartlarını taşıyan bir kimse için "gaiplik kararı"nın verilebilmesi adına bu konuda ilgili kişilerden en az birinin müracaatta bulunması gerekiyor. Peki gaiplik kararını hangi mahkeme verir? Gaiplik kararını kimler isteyebilir diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Gaiplik kararı talebi..

Gaiplik kararının verilmesini, kaybolan kimsenin yasal ve atanmış mirasçıları ve lehlerine vasiyet yapılmış kimseler talep edebilirler. 


Ayrıca, Medeni Kanun gereğince gaip yüzünden mirastan mahrum kalanlar, askerlik şubesi, alacaklılar, hazine gaiplik kararı verilmesini isteyebiliyor. Ancak hazinenin gaiplik kararı için talepte bulunabilmesi, gaibin mallarının 10 seneden beri mahkemece idare edilmiş olmasına veya gaipliğine karar verilmesi istenen kişinin 100 yaşını doldurmuş olmasına bağlıdır.


Gaibin mirası

1. Güvence karşılığı teslim

MADDE 584.-...