24 / 12 / 2024

ganada yabancı ortak arayışı

ganada yabancı ortak arayışı

Kereste imalatının ve ahşap işlemeciliğinin önemli paya sahip olduğu Gana'da mobilya üreticileri tesis ve ekipmanlarını yenileyecek yabancılarla ortaklık yapmak istiyor. Gana'da altyapıya büyük bütçe ayrıldı...

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

TOBB yeni şirket verilerini açıkladı! 1425 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu!

TOBB, temmuz ayına yönelik kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de Temmuz ayında toplam 8 bin 467 şirket kuruldu. Bunun 1425'ini yabancı şirketler oluşturdu.

Boğaz’daki THY oteline yabancılar talip oldu!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY’nin zorlu geçen 2019 yılı için bilançoyu rahatlatma girişimlerinde olduklarını söyledi. Aycı, yeni DO&CO anlaşması ile THY’de kalan İstanbul Ortaköy’deki lüks otel satışı ile özellikle yabancıların ilgilendiğini söyledi...

Kurulan yabancı ortaklı şirket sayısı bir yılda 2'ye katlandı!

Türkiye'de 2018'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı bir yılda 2'ye katlandı. Veriler, 6 bin 731'den 13 bin 405'e çıktı.

Meydan Ardıçlı'nın yüzde 50'si yabancıya satıldı!

Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi Eş Başkanı Özyurt, "2019 yılı üçüncü çeyreğinde teslimlerine başlayacağımız projemizde konutların yüzde 50'si, ticari alanların yüzde 70'i satıldı. Projeye yabancı yatırımcıdan da yoğun ilgi geliyor" dedi...

Ferit Şahenk’in D-ream’ına yabancı ortak geliyor!

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Ferit Şahenk  58 markaya sahip D-ream’ı satmak veya ortaklık için Singapurlu bir yatırımcı ile masaya oturmuş...

Seramiksan, yeni yabancı ortak arayışında!

Seramiksan, 2017'de yeni yatırımlarına devam edecek. Yurtdışında yeni yabancı ortak arayışında olan Seramiksan, 1.5 milyon metrekare kapasite artırımı yapacak.

Yabancılar Aralık'ta 291 gayrimenkul şirketi kurdu!

Aralık'ta kurulan 4 bin 523 yabancı ortak sermayeli şirketin 618’i anonim, 3 bin 905’ü limited şirket. Bu şirketlerin 467’si ikamet amaçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı, 291’i gayrimenkul acenteleri sektöründe faaliyet gösteriyor.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'den vazgeçmiyor!

Döviz kuru üzerinden yapılan spekülasyona en güzel cevap yatırımcılardan geldi. İki şirkete yabancılar ortak oldu, Hazine’ye talep yağdı, köprüyle 5 ülke ilgileniyor.

Yatırım yapan yabancıya vatandaşlık verilecek!

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesi üzerinde çalışma yapıldığını belirten Kalkınma Bakanı Elvan “Sadece konuta yönelik değil, herhangi bir alanda yatırım yapacak veya yatırıma ortak olacak, sermaye getirecek olanları da özendirmek istiyoruz” dedi.

Uluslararası sermayeli 9 inşaat şirketi yabancı ortak iştiraki gerçekleşti!

Kayıtlı sermayesi 500 bin doların üzerinde olan 71 uluslararası sermayeli şirket, şube kuruluşuyla yabancı ortak iştiraki gerçekleşti. Bu şirketlerin 9'u gayrimenkul kiralama ve inşaat iş faaliyetleri sektöründe bulunuyor.

Sanayi içinde yabancıların payı her geçen yıl geriliyor!

İSO 500 şirketlerinde yabancıların payı sürekli azalıyor. 2010’da 148 firmada yabancı ortak bulunurken, 2015’te yabancı ortaklı şirket sayısı 125’e kadar geriledi.

Suriyeliler'in kurduğu inşaat şirketi sayısı 419'a ulaştı!

TOBB'un verilerine göre geçen eylül ayında kurulan 395 yabancı ortak sermayeli şirketin 144'ü Suriye, 29'sı Irak ve 25'i Alman ortaklı oldu.

ganada yabancı ortak arayışı Haberi

ganada yabancı ortak arayışı


Son yıllarda yakaladığı hızlı büyümelerle dikkat çeken Gana, yeraltı ve yerüstü kaynaklarını iyi değerlendirerek istikrarlı bir ekonomiye sahip olmaya başladı. Özellikle kakao üretimi ve zengin maden kaynaklarıyla bilinen Gana'da, öncü sektörlerin başında tarım geliyor ve tarıma yönelik çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Bunların dışında keresteciliğin de Gana'da önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen DEİK Türk-Gana İş Konseyi Başkanı Pelin Güneşoğlu, kerestenin ülkede dayanıklı ve estetik görünüm açısından son derece değerli bir ürün olarak görüldüğünü belirtti. Kerestenin döşeme, mobilya, oymacılık, oyuncak, pervaz, kiriş, kıyı seti, demiryolu traversi imalatı gibi pek çok alanda kullanıldığını ifade eden Güneşoğlu, "Üreticiler mevcut tesis ve ekipmanlarını yenilemek, yönetim uygulamalarını iyileştirmek ve ürün çeşitlerini artırmak amacıyla hali hazırda yabancı şirketlerle ortaklık kurma arayışı içindedir" diye konuştu.


Gübreye ihtiyaç...