gastronomi köyü projeleri Haberi
Günümüzde turistler yeni yerler görmenin yanı sıra yeni lezzetler deneyimlemeyi de istiyorlar. Binlerce çeşit yemeğiyle Karadeniz’den Akdeniz’e Ege’den Güneydoğu Anadolu mutfağına kadar zengin bir yelpazeye sahip olan Türkiye, bu çeşitliliğini henüz yeterince turizme kazandıramadı. Ancak son yıllarda gastronomi turizminde ciddi atılımlar yapılıyor.
Kobi Girişim Dergisi'nde yer alan habere göre, Gastronomi Turizm Derneği tarafından kurulan Türkiye Gastronomi Köyü projesi. Yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan Türkiye Gastronomi Köyü projesi, Sarıyer'deki 100 dönüm arazi üzerinde konumlanan Life Park Bahçeköy'de hayat bulacak. Anadolu mutfağını dünyaya tanıtmak ve seyahat acentelerinin tek bir noktadan satış yapma ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen proje ile turist başına ortalama 700 dolar seviyesinde olan harcamanın da yukarılara çekilmesi hedefleniyor.
Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, 1 Mayıs 2020’de hayata...