19 / 05 / 2024

Gavur Evleri bolu

Gavur Evleri bolu

Eski adı Çarşamba olan Bolu'nun Seben ilçesi, alternatif turizm açısından keşfedilmemiş bir cennet. İlçenin dikkat çeken zenginliklerinden biri de halk arasında "Gavur Evleri" olarak bilinen, Frigler zamanında kayalara oyulmuş evler

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tarihi Bolu Solaklar Kaya Evleri yenileniyor!

Bolu'nun Seben ilçesinde, Frigler tarafından MÖ 1200'lü yıllarda inşa edilen Solaklar Kaya Evleri turizme kazandırılıyor. 4 katlı kaya evleri için restorasyon çalışmaları başladı.

Bolu Solaklar Kaya Evleri için 8 bungalov inşa edildi!

Bolu'daki Solaklar Kaya Evleri'nin kazandırılması için 8 bungalov inşa edildi. Tarihi yapıyı bozmadan inşa edilen bungalovların açılış töreni gerçekleşti.

Bolu Mudurnu 3. Etap TOKİ Evleri kura çekimi!

Toplamda 500 adet daireden meydana gelen Bolu Mudurnu 3. Etap projesinde kura ile daireler hak sahiplerine teslim edilecek. Peki, Bolu Mudurnu 3. Etap TOKİ Evleri kura çekimi ne zaman?

Bolu Mudurnu TOKİ Evleri kurası!

Toplamda 500 adet daireden meydana gelen TOKİ Bolu Mudurnu 3. Etap projesinde kura çekimi gerçekleşecek. Peki, Bolu Mudurnu TOKİ Evleri kurası ne zaman?

Friglerin kaya evleri turizme kazandırılacak!

Bolu'nun Seben ilçesindeki milattan önce 1200'lü yıllarda Frigler tarafından yapıldığı düşünülen kaya evleri, turizme kazandırılacak.

TOKİ Bolu Yeniçağa başvuruları!

Bolu Yeniçağa Evleri'nde 2 adet konut; kurasız olarak satışa sunuldu. TOKİ Bolu Yeniçağa başvuruları 11 Temmuz'da başlayacak ve 30 Eylül'e kadar devam ediyor.

TOKİ Bolu Mengen Pazarköy Emekli 2. Etap Evleri başvurusu!

TOKİ Bolu Mengen Pazarköy Emekli 2. Etap Evleri başvurusu 14 Mart Pazartesi günü başlayacak. Aylık taksitler 258,67 TL'den başladığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor.

Bolu yayla evleri meselesi mecliste görüşüldü!

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, yayla evleri meselesiyle ilgilendiğini iddia ederek, Meclis'e soru önergesi sunduğunu açıklayan CHP Bolu Milletvekilini eleştirdi.

TOKİ Bolu Mengen Evleri kura çekiliş yeri!

TOKİ Bolu Mengen Evleri kura çekiliş yeri belli oldu. Bugün saat 12.00 itibariyle gerçekleşecek olan kura satışları kapsamında 12 adet konut için hak sahipleri belli olacak.

Bolu Mengen TOKİ Evleri son başvuru tarihi!

Bolu Mengen TOKİ Evleri son başvuru tarihi bugün. Aylık 364,96 TL taksitle daire sahibi olunabilen projede başvurular T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülüyor.

Bolu Mengen TOKİ Evleri başvuru!

Bolu Mengen TOKİ Evleri başvuru dönemi bugün başlıyor. 2 oda 1 salon dairelerin yer aldığı projede başvurular T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla kabul ediliyor.

TOKİ Bolu Yeniçağa kura çekilişi bugün!

Toplam 88 adet konutun kura yöntemi ile satılacağı TOKİ Bolu Yeniçağa Evleri'nde kura çekilişi bugün gerçekleşecek.

Gavur Evleri bolu Haberi

Gavur Evleri bolu

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt'ın ölümünden (1403) sonra Anadolu'daki Timur hakimiyeti daha da güçlenmişti. 1402-1413 tarihleri arasında yaşanan Fetret Devri'nin çelebileri yıllarını taht mücadeleleriyle geçirdi. Çelebi Mehmed, 1413'te tahta oturmasıyla sona erecek bu dönemin başında önemli bir hamle yapıp Anadolu'nun dağlarında gizlenecekti. Diğer beylikleri ve çelebileri etkisi alan Timur'un Anadolu'yu terk etmesini bekliyordu. Çelebi Mehmed'in Timur'un askerlerinden kaçıp sığındığı ve askerlerini korumaya aldığı yer ise bugün Bolu'ya bağlı Seben ilçesi sınırlarındaki mağaralar ve yaylalardı. Seben'in Solaklar, Muslar, Çeltikdere köylerinin yanı başındaki bu mağaralar, Çelebi Mehmed ve askerleri için Timur istilasına karşı bir nevi sığınak olmuş, son kale hükmüne geçmişti. Tarihçi Halil İnalcık'ın araştırmalarına göre, Timur, Osmanlı şehzadelerinin yanı sıra Anadolu'da Yıldırım Beyazıt Han Hazretleri'nin ortadan kaldırdığı beylikleri de 'yarlıg' beratlarıyla kendine bağlamıştı. Çelebi Mehmed, istişareleriyle buna uymayarak dağlara...