02 / 05 / 2024

gayrettepe fms otel arsası

gayrettepe fms otel arsası

İstanbul Gayrettepe'deki eski Ali Sami Yen Stadı'na da yakın olan değerli arsayı satın alan FMS Otel İşletmeciliği firmasının sahibi Mehmet Güneş, arsasının inşaat oranını arttırmak için İstanbul Büyükşehir Belediye'sine başvurdu..

Gayrettepe Melas Hotel 2021'de açılacak!

Gayrettepe'de hayata geçirilen Melas Hotel'in inşaatı pandemi döneminde durmadı. Otel yeni yılda hizmete açılacak.

Melas İstanbul Otel geliyor!

Karamancı Turistik Tesisler A.Ş., İstanbul Gayrettepe'de 2 bin 200 metrekarelik alan üzerinde Melas İstanbul Otel'i inşa edecek...

Galatasaray'a Riva projesi için 25 milyon lira ödenecek!

Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantı, Gayrettepe Dedeman Otel'de İrfan Aktar başkanlığında yapıldı. 

Dursun Özbek'ten Riva ve Florya geliri açıklaması!

Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun Ekim ayı olağan toplantısı Gayrettepe Dedeman Otel'de gerçekleşti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek toplantıda Riva ve Florya ile ilgili geliştirme projesinden elde edilen gelirlerin harcanış şekliyle ilgili sorulara da cevap verdi.

Gayrettepe Dedeman Oteli ne olacak?

Dedeman Grubu, ilk oteli olan Ankara otelini satarak herkesi şaşırtmıştı. Grubun en eski otel yatırımlarından biri olan Gayrettepe'deki İstanbul Dedeman için de yeni projeler geliştirme planları yapılıyor.

Ulukar Grubu otel zinciri kurmaya hazırlanıyor!

TURKIYE'nin en büyük 'yol çizgisi' taahhüt firmalarından ve 'yol gösterge cihazları' üreticilerinden Ulukar Grubu, otel zinciri kuruyor. Su Merdum markasıyla ilk otel Beylerbeyi'nde açıldı. Sırada, Balat ve Gayrettepe var.

Otyum İnşaat Balat, Gayrettepe ve Kavacık'ta yeni oteller yapacak!

Otyum İnşaat'ın sahibi Selda Uluğ, "Balat, Gayrettepe ve Kavacık'da yerlerimiz var. Son dönemin popüler semti Karaköy'de de yer araştırıyoruz. Bu yerlerde de otel projelerimiz olacak.

Mehmet Güneş, Gayrettepe'deki arsasının inşaat oranını arttırmak istiyor!

İstanbul Gayrettepe'deki eski Ali Sami Yen Stadı'na da yakın olan değerli arsayı satın alan FMS Otel İşletmeciliği firmasının sahibi Mehmet Güneş, arsasının inşaat oranını arttırmak için İstanbul Büyükşehir Belediye'sine başvurdu..

Cevahir Grubu, Pirelli binasının yerine 4 yıldızlı otel yapacak!

Cevahir Grubu, Grand Cevahir, Sultanahmet ve Maltepe 'den sonra portföyüne Gayrettepe 'de yeni bir otel yatırımını dahil ediyor. Pirelli 'nin eski ofis binasının yerinde otel inşaatına başlayan grup iş otelini 2012 'de hizmete açmaya hazırlanıyor

The Marmara Grup, New York'ta otel arıyor!

The Marmara Grup, New York'ta ikinci bir otel arayışı içinde olduklarını açıkladı

 

16 mülk sahibi ikna olursa Nişantaşı'na 'hip otel' açılacak

ABD'li bir 'hip otel' yatırımcısı 16 mülk sahibi ikna edilirse 2010'da 120 odalı bir otel kuracak

Koç Grubu Çukurhan'ı butik otel olarak 2010'da açıyor!

Koç Grubu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı Ankara Kalesi'ndeki Çukurhan'ı butik otel olarak 2010'da açacak

Ankara Kalesi'ndeki Çukurhan butik otel olacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralanan Ankara Kalesi'ndeki Çukurhan, butik otel konseptiyle yeni yılda hizmete açılacak

gayrettepe fms otel arsası Haberi

gayrettepe fms otel arsası

ESKİ Ali Sami Yen Stadı'nın yaklaşık 300 metre doğusunda kalan, üzerinde blok yapılar bulunan 1.197 metrekare büyüklüğündeki arsayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 2012 yılı başında sattı. Arsayı FMS Otel İşletmeciliği Turizm San. Ve Tic. A.Ş. 38 milyon 500 bin TL'ye satın aldı. 

FMS Otel firması arsayı satın aldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurarak, arsanın yapılaşma hakkının E:l,50'den E:3'e çıkartılmasını istedi. Firma ayrıca plan değişikliği ile ticaret + hizmet alanında kalan arsanın turizm+ticaret alanına alınmasını talep etti. 


»PLAN DEĞİŞİKLİĞİ REDDEDİLDİ AMA... 


İmar planı değişikliği talebi geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine geldi. Belediye Meclisi talebi, 'plan bütünlüğünü bozucu nitelikte olduğundan' oybirliğiyle uygun görmedi. Ancak geçmişte yaşanmış bazı örneklerde görüldüğü üzere, birkaç kez yinelenen bu tür değişiklik talepleri daha sonra kabul...